USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.97

Українських бійців у полоні розстрілювала 19-річна дівчина, - волонтер

26 Квітня 2015 12:42
Наразі відомо про вісьмох українських військовослужбовців, яких застрелили в полоні у бойовиків. Всі загиблі утримувалися бойовиками в різних населених пунктах в зоні АТО. Чотирьох з них розстріляла впритул зі снайперської гвинтівки молода дівчина-бойовик. Про це інформує Преса України.

Подробиці повідомляють координатори волонтерської групи «Патріот», які займалися переправленням тіл загиблих патріотів додому.

Як повідомив волонтер Олег Котенко, близько двох місяців тому до них звернувся капелан з населеного пункту Верхньотроїцьке, що неподалік від Красного Лиману. Священик разом з волонтерами забрав у бойовиків тіла чотирьох українських бійців, смерть яких, згідно з показаннями судмедексперта, настала в результаті розстрілу. Пізніше стало відомо, що їх впритул розстріляла молода дівчина, яка воювала на боці бойовиків.

«Отець Дмитро з ще одним волонтером поїхали на зустріч з бойовиками - там ми отримали чотири тіла. На той момент ми ще не знали, що їх розстріляли. Ця інформація з'явилася дещо пізніше. Судмедексперт довів, що чотирьох розстріляли впритул зі снайперської гвинтівки. Пізніше - буквально через місяць, тих людей, які були з нашими загиблими хлопцями, в той момент - ми визволяли. Ми домовилися про обмін, відбувся обмін і вони нам вже розповідали в лікарні: підійшла дівчина (на вигляд 19-21 рік) до польового командира і запитала, чи можна по них стріляти. І той дозволив. І вона в упор розстріляла чотирьох наших хлопців. Одному нашому хлопцеві пощастило - прізвище Степанов - по ньому також стріляли, вони думали, що він загинув, але він насправді залишився живий. На одному з обмінів його звільнили.. Зараз його здоров'я - в порядку», - розповів подробиці Котенко.

Також трьох українських солдатів волонтери викопали на кладовищі поблизу донецького аеропорту, тіло ще одного розстріляного бранця забрали з аеропорту. Як повідомив волонтер Микола Золотаренко, доказом розстрілу цього бійця в полоні є відео, на якому він знятий ще живим.

«Ми дізналися про цю історію, що троє закопаних наших хлопців на кладовищі недалеко від аеропорту, нам дали таку інформацію - дали, щоб ми її перевірили. Приїхала організація, яка нам допомагає - «Чорний тюльпан».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: МІСІЯ «ЧОРНИЙ ТЮЛЬПАН»: ПРАВДА ПРО ТЕ, ЯК ЗАГИБЛІ ГЕРОЇ «ПОВЕРТАЮТЬСЯ» ДОДОМУ

Вдалося дістати їх з другої спроби. Зараз встановлюються факти - чи був це розстріл. Ми отримали три тіла. До цього ми забрали тіло одного з бійців, який захищав донецький аеропорт. Це доведений факт розстрілу, тому що було відео з ним, що він у полоні і живий. А потім він опинився убитим, а потім його просто залишили в аеропорту», - розповів Золотаренко.



Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus