USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Волинські волонтери вирушили з допомогою в найгарячіші точки АТО

25 Липня 2016 13:20
За підтримки спонсорів активісти підготували для бійців на передову колеса, запчастини, скоби та гвіздки для бліндажів, літній одяг та продукти. Окрім того, волонтери доправлять на схід автомобіль «Нива».

Благодійний вантаж відправили від стели «Небесній сотні», що знаходиться на Театральному майдані, сьогодні, 25 липня.

Керівник центру, депутат Луцької міської ради від партії «Українське об’єднання патріотів – УКРОП» Сергій Балицький розповів, що під час цієї поїздки активісти відвідають 39 батальйон (Авдіївка), військове формування «Українська добровольча армія», окремий штурмовий батальйон «Айдар» та батальйон «Донбас» (Мар’янівка).

Цього разу на схід доправлять домкрати, запчастини до джипів та колеса на різні авто (ці авто не стоять на балансі ЗСУ, тому потребують запчастин). Окрім того, для бійців АТО везуть і адресні посилки. І, як завжди, продукти харчування – домашні вареники та випічку від волинських господинь.

На лаветі тягнуть і «Ниву», яку відремонтували і надали волонтерам місцеві самооборонівці.

Сергій Балицький каже, що якщо все буде добре, то в суботу волонтери вже повернуться до Луцька. Бо запчастини потрібно не лише завести, але й допомогти відремонтувати техніку. Адже бійці воюють і не мають часу займатись поточним ремонтом.

ЧИТАТИ ЩЕ: «СЕРЦЕ ПАТРІОТА» ВЕЗЕ ДОПОМОГУ У НАЙГАРЯЧІШІ ТОЧКИ В ЗОНІ АТО

Волонтер центру «Серце патріота» Сергій Добродомов, відоміший за позивним «Дєд Волинь», розповів, що з ремонту везуть хлопцям і акордеон на передову, в Авдіївку. На ньому гратиме командир роти – Колдун. Музичний інструмент відремонтували за кошти директора ТзОВ «Волинь-зерно-продукт» Євгена Дудки.

По дорозі волонтери «підкинуть» і волинянина, який відправляється на схід. Мобілізований Олександр Гінайло служить навідником у 58-й бригаді більше року. Сьогодні він повертається після 20-денної відпустки в зону АТО. До слова, це перша відпустка, яку чоловік отримав за тривалий час перебування на Донбасі. Проте, вже через декілька днів його чекає демобілізація – фактично, військовослужбовець їде для того, аби завершити службу та оформити документи.

Пан Олександр каже, що під час мобілізації його повністю забезпечили за рахунок ЗСУ необхідною амуніцією. Попри це, нині є тимчасові труднощі з формою – її забрали зі складу та міняють через невідповідність стандартам.

Що стосується волонтерського забезпечення, то найбільше, зі слів військовослужбовця, воякам потрібна оптика та запчастини до автомобілів.

Довідково:

Волонтерський центр «Серце патріота» працює з початку ведення військових дій на території України. Волонтери передають бійцям продукти харчування, засоби особистої гігієни, таблетки для очищення води, медикаменти, одяг, взуття, обмундирування, запчастини до спецтехніки, адресно доставляють посилки від рідних та близьких. За час роботи волонтери «Серця патріота» у зону бойових дій АТО здійснили більше 100 відряджень. Благодійну допомогу постійно надає Волинська обласна регіональна парторганізація «Українське Об’єднання Патріотів – УКРОП».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus