USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.86

Волинські абітурієнти – треті за якістю знань

26 Серпня 2010 13:59
Випускники Волині 2010 року за результатами зовнішнього незалежного оцінювання знань мають третій показник по Україні.

Таку інформацію 26 серпня під час підсумкової колегії закладів освіти і науки Волині озвучив начальник управління освіти і науки Волинської ОДА Михайло Попович.

Він зазначив, що 7,2% випускників шкіл показали високий рівень знань з усіх предметів, в той час як середній показник по Україні становить 5,63%.

6,34% учасників тестування його не пройшли і не здобули права вступати до вишів.

Волинь має 28 учнів, які набрали абсолютний максимум по тестуванню – 200 балів. З них 13 учнів заробили такий результат з математики і вісім із української мови.
Свідоцтва з відзнакою отримали 6,9% випускників 11 класів та 7,2% учнів 9-х класів мали золоті і срібні медалі.
Переможцями четвертого етапу Всеукраїнських олімпіад стали 34 учнів із 70 учасників-волинян, що брали у них участь.

Найбільше перемог вибороли учні шкіл Луцька, Волинського обласного ліцею-інтернату та Горохівської гімназії.
Волинь у четвірці найкращих і серед наукових робіт вихованців Малої академії наук – 32 учнів по Україні зайняли перші місця. З них троє перших місця отримали учні сіл Локачинського та Любомильського районів.
За підсумками згадуваних інтелектуальних змагань у цьому навчальному році стипендії Президента України отримуватимуть 14 волинян, одна учениця стипендію імені Тараса Шевченка та ще одна - Кабінету Міністрів.
Обласна влада для стипендіатів виділила 85 тисяч гривень. Ці кошти у вигляді стипендій роздали учням-переможцям, як премії у одну тисячу гривень десятьом педагогам, на закупівлю мультимедійних проекторів для шістьох найкращих шкіл.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus