USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Волинські гірники не вірять в обіцяний владою запуск шахти №10

18 Серпня 2010 16:33
Представники профспілки гірників Волині, не зважаючи на обіцянки влади запустити довгобуд «Нововолинська шахта №10» в грудні 2011 року, вважають такі обіцянки «нереальними» і готуються до звільнень через закриття першої, п’ятої та дев’ятої шахт.

Про це 18 серпня під час зустрічі профспілкових організацій з головою облдержадміністрації Борисом Клімчуком повідомив заступник голови обласного осередку профспілки працівників вугільної промисловості України Віктор Марценюк.

Він зазначив, що стаціонарне обладнання на шахтах Волині на 90% зношене, гірники не забезпечені необхідним індивідуальним та колективним захистом. Гірники, не зважаючи на заявлену мінімальну заробітну плату у 888 гривень, і досі отримують 744, в той час як ціни на газ і продтовари пішли в гору.

За словами Марценюка, працівники шахт №1, 5 та 9 готуються до звільнень, адже підприємства до 2015 року Міністерство вугільної промисловості планує закрити. Що стосується будівництва «Шахти №10 Нововолинська», то Марценюк, нещодавно побувавши на об’єкті, вважає обіцянку запустити її вкінці 2011-го нереальною.

Не менші проблеми відчувають і працівники сільської галузі. За словами голови обласної профспілки працівників АПК Ростислава Чернюка, нині зареєстровано п’ять тисяч безробітних жителів сільської місцевості. Селяни не мають можливості нормально заробляти, оскільки відсутні умови для реалізації продукції, закупівельні бази, а у містах обмаль місць для торгівлі на ринках, – коментує Чернюк.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus