USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.10
Юлія Парій: Чому досі лихоманить Волинську митницю?
В останні дні Волинь практично "поставила на вуха" митниця. Точніше, суперечки навколо неї. Поява керівника не з Волині для когось стала дуже гарною новиною, а когось обурила не на жарт.

Висловлюю свою думку, оскільки маю чимало знайомих, які з митницею тісно пов’язані, бо їздять в інші держави частенько. Отож, митниця вже понад три роки офіційного керівника як такого і не мала. Проте і проблем серйозних ніби й не було: люди туди-сюди по кордону не бігали, зброю чи наркотики фурами не перевозили, і т. д.

А тут у нас почали рити бурштин. І то не так, що пішов собі лопаткою вночі нишком покопирсав. Ні, ситуація наразі є просто парадоксальною: всі знають, що бурштин крадуть, фото і відео є всюди, наслідки цього грабежу жахають, але в державних колах все виглядає так: «Бурштин? Ні, не бачили?...»

А бурштин, зараза, дорогий. Особливо з мушками та жучками всякими. Недарма ж бурштинові картини прикрашають стіни багатьох відомих можновладців, бо ж це зараз круто. І можна було б взяти, легалізувати, та й по всьому. А головне - дати людям робочі місця, подбати про природу, експортувати бурштин в далекі краї і давати державі непоганий прибуток, ше й собі мати.

Але ні, так неінтересно! Простіше його тирити і перевозити тихцем. Бо ж мусить бути накал, адреналін... А перевозити треба куди? Правильно, в ті ж далекі краї. А як то робити, шоб безболісно і без наслідків? Правильно, через кордон. А щоб на кордоні дрином не дали, шо треба? Правильно, мати блати на митниці. А ще краще, взяти її під своє, так би мовити, крило...

Але то так, ліричний відступ... Легкі роздуми з приводу того, навіщо нам так раптово потрібен став хтось звідти, де бурштину, власне, нема... ))))) Пан Шавлак заявляє, шо у нас на митниці все пльохо, все очєнь плохо. Корупція, бардак і навіть чаю з печенюшками не дають. Що ж, з висоти людини, яка до Волині має таке ж відношення, як осел до орігамі, мабуть складається таке враження. А я скажу, як проста людина, що десь місяці три тому одні бувалі дядечки жалілися, що «надто вже порядошні всі стали, перевезти нічо не можна...». Про те зізнавались, що на деяких постах і черг великих нема, тому «можна спокійно їздити».

Як бачимо, бардак ше той!... ))) І хай навіть є хтось на тій митниці, хто проштрафився і кого треба покарати. Нехай. Але ж є чимало дійсно хороший та досвідчених працівників, яким не лише не забезпечують адекватного кар’єрного росту, а й взагалі женуть в шию, бо ж треба прилаштувати «своїх».

Чому ж не можна призначити керувати Волинською митницею волинянина? Людину, яка знає область, знає її жителів, специфіку саме цього регіону? Тим паче, що самі працівники проти «чужого» керівника. Чи сприятиме сутичка між керівництвом і підлеглими злагодженій та продуктивній роботі? Ні, не думаю. Та й не буде дядечко з іншої області дбати про волинські дороги чи інші потреби Волині. У нього будуть свої інтереси, які геть не стосуватимуться якихось благодійних внесків у розвиток чужого йому краю.

Гадаю, що для забезпечення нормальної роботи митниці (бо оці страйки та палатки аж ніяк не йдуть на користь роботі прикордонників) можна і потрібно досягати якоїсь згоди. І якщо люди вимагають обрання керівника прозоро та максимально чесно, то це вже добре, тому варто прислухатись. Якщо обрання керівника здійснюватиметься за правилами і без втручання «кришуючих» сил, то й працівники погодяться працювати під керівництвом цієї людини. І ця співпраця приноситиме значно більше користі, ніж коли керівнику в спину плюватимуть і ставитимуть палки в колеса. Бо ж ми, волиняки, поки свого не доб’ємося, все одно не відступимо... )))))
      Блоги є видом матеріалу, який відображає винятково точку зору автора. Вона не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, про яку йдеться.
      Точка зору редакції Інформаційного агентства Волинські Новини може не збігатися з точкою зору автора. Редакція не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує роль носія.
Нещодавно в житті Волині сталася подія, справжнє значення якої ще не повністю усвідомили місцеві жителі і влада.
Луцький міський голова Микола Романюк не перестає дивувати. Другий термін поспіль він стає градоначальником, однак його передвиборча програма далі обіцянок…
В Україні активно впроваджується в життя адміністративна реформа. Луцьк не виняток пропонує навколишнім селам об’єднуватися з містом.
Коментарів: 4
Журналіст Показати IP 12 Квітня 2016 13:43
Юлія Парій! Напишіть про того хто вам проплачує ці статті! Я маю на увазі Юрія Терещука та Романа Микитюка!
Юлія Парій Показати IP 13 Квітня 2016 11:58
Ні одного ні другого не знаю. А якщо вам подобається на митниці заїзджий гастролер, ну тоді продовжуйте мовчати
протестують прикордо Показати IP 13 Квітня 2016 17:18
І одним таким джерелом хабарів є бурштин. Ось основне чому так не подобається новий начальник, а хочуть свого місцевого.
111 Показати IP 13 Квітня 2016 21:01
Головного інспектора митного поста «Луцьк» спіймали на хабарі

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus