USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90
Oksana: Чому Шокін повертається?
Рокіровка може стати одним з варіантів для заміни Луценка, але поки все ж розглядається як запасний, пише у блозі на сайті"Новое время" український політолог Петро Олещук.

Як ми всі добре пам'ятаємо, у нас був такий генпрокурор Піскун, який кілька разів відновлювався на посаді через суд. І кожен раз це було дуже зручно для влади.



Я думаю, що головний сенс позову від Шокіна - це натяк з Адміністрації президента всім тим, хто домагається відставки Луценка: «Добре, ми можемо відправити у відставку Луценка, він може піти з тим чи тих причин, але замість нього прийде Шокін».

Крім того, зараз поширюється інформація про те, що Луценко може перейти на якусь іншу посаду в державних структурах.

У чому особливість механізму відновлення через суд? В тому, що в такому випадку не потрібно затвердження з боку парламенту.

Ми знаємо, що нового генерального прокурора повинен затверджувати парламент, однак, якщо його відновили через суд, парламент нічого не затверджує.

Так президенту не потрібно збирати парламентську більшість, якої, як ми знаємо, зараз фактично немає. Це може стати одним з варіантів для заміни Луценка, але поки все ж він розглядається як запасний.Така рокіровка може викликати резонанс у суспільстві, але питання в тому, чи буде цей резонанс таким надзвичайним, оскільки не можна сказати, що сам Луценко домігся якихось особливих результатів генпрокурора.

Що стосується ставлення до Шокіна з боку США, то тут потрібно розуміти, що його не надто сприймали представники попередньої адміністрації. Зараз же ні Джо Байдена, ні Вікторії Нуланд у американській владі немає. Тому нова Адміністрація може сприйняти таку рокіровку цілком спокійно, оскільки вони тільки вникають в українські справи і поки особливо не проявляють активності на цьому фронті.

      Блоги є видом матеріалу, який відображає винятково точку зору автора. Вона не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, про яку йдеться.
      Точка зору редакції Інформаційного агентства Волинські Новини може не збігатися з точкою зору автора. Редакція не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує роль носія.
Чверть століття хвилювань, інтриг і переворотів без яких-небудь помітних ознак державного одужання – так охарактеризували 25-річну історію молодої України німецькі…
Після захоплюючих баталій довкола зняття депутатської недотокранності та притягнення до кримінальної відповідальності низки народних депутатів, під кінець тижня обранці вирішили…
"Це буде питання років, а не десятиліть", – заявив про приєднання України до ЄС та НАТО президент Петро Порошенко в…
Коментарів: 1
333 Показати IP 20 Квітня 2017 08:42
Мені більш до вподоби версія - Шокіи повертається, бо в прокурорському домі нічого не змінилось. Все так, як було. Отже справа не в Шокіні і навіть не в Луценкові, а в системі, яка вижила попри всі обіцянки високопоставлених її змінити на краще, і завдяки необізнаності, часто невігластву рядових членів руху Майдан. Аби переконатись в цьому досить оцінити роботу прокуратури у Волинській області.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus