USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94
Сергій Фурса: Дощ і євробляхери
Вони протестують не заради того, щоб знизити податки при покупці автомобілів для всіх водіїв. Ні, вони вимагають задовольнити їх право порушувати й надалі безкарно

Дощ і євробляхери. Вони завжди приходять разом. Таке враження, що ці люди планують свої акції таким чином, щоб зробити затори ще більшими. А життя водіїв ще нестерпнішим. Така ось вона солідарність водіїв. Спочатку ти вирішуєш, що ти самий хитро зроблений і нехай інші водії платять податки, але це не для тебе і ти завезеш машину за схемою. Адже «Свобода» – твоє друге ім'я і ти вільний робити те, що заманеться. А потім ти блокуєш ключову дорогу в центрі, і нехай всі інші водії постоять в заторі. А потім дивуєшся, чому ж тебе так не люблять.

Так чому ж не люблять євробляхерів? Чи не тому, що на дорогах вони поводяться як хами, яким теж більше за всіх треба зробити саме цей рух, приїхати найшвидше. Загалом, що правила дорожнього руху, як і податки, не для них. Вони створені для свободи. Можливо, все не так, і їх дії просто кидаються в очі, адже вони виділяються на загальному тлі водіїв. Але факт залишається фактом. Від водіїв на євробляхах на дорогах намагаються триматися подалі. Може ще й тому, що власники автомобілів, потрапивши в аварію, можуть просто встати і піти. Залишивши проблему чесному водієві, який і заплатив всі податки.

Чому вони протестують зараз? Тому що влада нарешті вирішила навести порядок. І нарешті поєднали дві бази – поліції та митниці. Це було складне рішення, напевно над ним працювали роками з таким завзяттям, що позаздрив би сам Ілон Маск. Але сталося. Не минуло й два роки, як машини на єврономерах заполонили українські міста. Ну що ж, краще пізно, ніж ніколи. І зараз ці люди, які говорять, що вони нічого не порушують, а просто випадково кілька років катаються на транзитних автомобілях, зіткнулися з реальністю покарання.

Адже ось як забавно. Вони кажуть, що нічого не порушують. Але виступають проти покарання себе за порушення. Вони кажуть, що не вимагають легалізації, але дуже хочуть при цьому зробити свою їзду законною.

Вони протестують не заради того, щоб знизити податки при покупці автомобілів для всіх водіїв. Усім водіям не загрожують штрафи. Ні, вони вимагають задовольнити їх право порушувати й надалі безкарно. З таким же успіхом на протест можуть вийти рішали, зажадавши скасувати Prozorro. Або головні лікарі лікарень, вимагаючи повернути їм грошові потоки. Але ці всі чинять розумніше – вони наймають мураєвських бабусь. А евробляхери виходять власною персоною. І кажуть, що красти – їх невід'ємне право. І протестують перед кабінетами чиновників, яких звинувачують в корупції.

Але ось біда, важко звинувачувати когось у злочині, коли ти сам злочинець. Ти співучасник. Адже коли ти використовуєш схему, ти нічим не кращий за чиновника, який цю схему покриває. Ви разом з ним винні в тому, що в країні погані дороги, а у пенсіонерів маленькі пенсії. Ви крадете разом. І те, що євробляхери крадуть мало, лише вказує на те, що їм не пощастило. Була б можливість, крали б по-крупному. І завжди б знайшли пояснення, чому вони це роблять. Адже запитай без камери будь-якого великого корупціонера, він завжди скаже, «що не ми такі, життя таке» і в цій країні по-іншому не можна. Тобто повністю повторить тезу євробляхера.

Тому їх і не люблять. І не будуть любити. І навіть не за затори, хоча вони підігрівають градус антипатії. І не через аварії, хоча і вони не радують. Але не люблять саме за жлобство. Тому що обдурити всіх, не заплативши податки, а потім вимагати, щоб тобі це пробачили – це банальне жлобство. Суспільство, де кожен кожного намагається обдурити – ніколи не досягне успіху.

І ми поводимося так само. Ми поводимося як водії, які замість того, щоб дисципліновано їхати у двох смугах, займають ще й узбіччя, а потім вклинюються назад, створюючи тим самим затор. І всі разом ми приїжджаємо пізніше. І вічно спізнюємося. І нехай той, самий хитро зроблений, і може приїхати раніше, вигравши собі трохи часу (заплативши менше податків), але всі разом ми програємо. Ось і зараз, хитро зроблені євробляхери знову намагаються виграти собі. За рахунок усіх нас. І тому всі разом страждаємо від недостатності податків. І від затору в дощовий літній день.

Просто тому, що хтось не хоче платити за своїми боргами. Просто тому, що хтось не хотів платити податки, а тепер не хоче платити штрафи. Штрафи, які заслужив.

Джерело: допис Сергія Фурси у Фейсбуці
      Блоги є видом матеріалу, який відображає винятково точку зору автора. Вона не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, про яку йдеться.
      Точка зору редакції Інформаційного агентства Волинські Новини може не збігатися з точкою зору автора. Редакція не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує роль носія.
Інформацію про можливу відставку голови Національного банку Валерії Гонтаревої в самому НБУ спростовують. Хоча у ЗМІ й почали шукати можливу…
Новий Виборчий кодекс, який депутати підтримали в першому читанні, передбачає скасування мажоритарної системи обрання нардепів, для якої характерний масовий підкуп…
У Стамбулі триває засідання Синоду Вселенського патріархату, де ймовірно офіційно оголосять про надання Українській Православній церкві Томосу про автокефалію
Коментарів: 4
1 простий Показати IP 15 Липня 2018 12:56
А для чого тоді нинішня влада штучно створила дірку у законі, дозволила мільйонам автівок заїхати на територію України, вони що спочатку не бачили усієї ситуації??!! Все бачили, і президент і прем'єр хотіли отримати "ліві" гроші від митниці, і де було СБУ, ГПУ, НАБУ і т.д.??!! А тепер вони кажуть, що народ від бляхів страждає. Народ страждає від корупції у вищих ешелонах влади, чому їх статки ростуть у геометричній прогресії??!! А коли прості українці, 6 місяців працюють у Польщі, щоб потім купити гольфа старого за 2,5 тис$, бо дітей потрібно возити у садок чи школу, чи просто на розваги, цього влада не бачить. Але зараз треба з цих автівок зібрати кошти у бюджет, щоб побудувати дороги, інфраструктуру, а де гроші які з податків мали іти на це, правильно все давно вкрадено!
Сергій Показати IP 19 Липня 2018 18:30
**Вони протестують не заради того, щоб знизити податки при покупці автомобілів для всіх водіїв. Ні, вони вимагають задовольнити їх право порушувати й надалі безкарно** Напевно цей пан живе на іншій планеті . Люди боряться за прості блага, які доступні в інших країнах де немає корупціонерів у владі та лобістів власників автозаводів. **Чому вони протестують зараз? Тому що влада нарешті вирішила навести порядок** Цікаво що корупцію та здирництво цей пан називає порядком. І взагалі це цькування українців одних проти інших. Навіщо українців які борються не тільки за своє право, а і за право всіх українців на доступне авто, відмежовувати від інших, називаючи іх **євробляхарями**. Краще було б і укрбляхарям підримати цих хлопців . А на рахунок **хитро зроблених** (вони певно всім набридли, створюючи небезпеку на дорогах) буде працювати поліція і закон - буде порядок на дорогах. Кожен украінець, який перетинає кордон забуває про телефон, обов*язково пристебнутий і не порушує інші правила ДР. А у нашій поліції немає навіть радарів .
Волиняка Показати IP 19 Липня 2018 21:57
Мабуть з нашої влади буде толк тоді, коли всю Верховну Раду, весь КабМін, та АП розвісять на ліхтарі та дерева при вході у вищеозначенні інститути влади. Як нагадування шо може чекати слідуючих *менегерів*. Що накінець прийняли закони людські і не плакав дядько 60ти років на митниці бо грошей не хватає на розмитнення старого комбайну... Металобрухт-мабуть так, то забезпечте новим, по нормальних цінах, а не можете=то не заважайте....
Володимир Показати IP 29 Липня 2018 10:28
Одні бляхуни коментують. "Захищають" вони наше право на доступне авто. Ага-ага ))). Корупція починається з митниці, на якій за кожну "бляху" заплачено, а "благородний спротив" - з відчуття, що завтра закінчиться персональна халява.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus