USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.55 39.80
  • PLN 9.75 9.90
Віктор Небоженко: Новорічний політичний скандал
Вибори президента України розпочалися з гучного «новорічного» скандалу. Популярний телеканал «1+1» замість традиційного новорічного привітання президента України показав свого улюбленого артиста Зеленського, який радісно повідомив публіці, що він йде на вибори президента України. Але замість того, щоб тримати удар, зробити вигляд, що нічого особливого не сталося, армія порохоботів, як по команді, вибухнула потоком ненависті і обурення.

Таким чином, власник телеканалу Коломойський і команда Зеленського домоглася свого. Завдяки «роботі» величезної армії порохоботів в новорічну ніч ця новина перетворилася в головну інформаційну подію Нового Року та старту президентської кампанії. А головне, що цим простим але небезпечним вчинком артист-комік Зеленський миттєво перетворився в політика, смертельного ворога нинішнього президента України Порошенка, що призвело до серйозної делігітімаціі його політичного іміджу. Якщо президента Порошенка не бояться і над ним знущаються журналісти і артисти, інтернет і телеканали, то як можна серйозно претендувати на образ Отця Нації, який породив «армію, мову, і віру».

У цьому скандалі армія порохоботів зосередила свої зусилля на особистості власника телеканалу олігарха Коломойського, який посмів демонстративно знущатися над амбіціями і прагненням Порошенка ще раз стати президентом. Але всі спроби покарати Коломойського є контрпродуктивними, бо президент сам є запеклим олігархом. Тому порохоботи, які розпалюють ненависть до Коломойського за його знущання над Порошенком, ходять по мінному полю - не можна критикувати одного олігарха, не зачіпаючи інших, в тому числі і самого президента-олігарха, який, на відміну від власника телеканалу, зробив свій статок на близькості до влади та використовуючи її.

Тим часом, виникає одне важливе питання, чому наша доблесна СБУ, яка так пишається своєю економічною контррозвідкою, здатною придавити будь-який бізнес, або своїм політичним розшуком, здатним заткнути рот або зіпсувати життя будь-якому критику влади або опозиціонеру, своєчасно не поінформувала президента Порошенко про підготовку «провокації». А зараз буде цікаво спостерігати за реакцією провідних політиків країни на цю непересічну подію. Наприклад, цікавою буде реакція Турчинова або Генпрокурора Луценка, який в звичайному житті за словом в кишеню не лізе. Важливо зрозуміти, чи будуть провідні політики України мовчати та робити вигляд, що нічого не сталося - мовляв приниження Порошенка на каналі «1+1» це лише результат конфлікту двох олігархів. Або вони виступлять на захист Порошенка, тим самим підтримають його на майбутніх виборах. А відсутність публічної підтримки Порошенка набагато більш небезпечна для президента, ніж його низький рейтинг. Ось у чому політичний сенс новорічного скандалу з Порошенком на «1+1», а не те, що везучий, але наївний Зеленський оголосив, що йде на вибори президента України.

Джерело: Facebook-сторінка Віктора Небоженка, Директора соціологічної служби «Український барометр»
      Блоги є видом матеріалу, який відображає винятково точку зору автора. Вона не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, про яку йдеться.
      Точка зору редакції Інформаційного агентства Волинські Новини може не збігатися з точкою зору автора. Редакція не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує роль носія.
П’ять з шести народних депутатів з Волині проголосували «за» відставку керівника Служби безпеки України Валентина Наливайченка.
В Угорщині спалахнув скандал у зв’язку з оприлюдненням аудіозапису з голосом колишньої міністерки юстиції Юдіт Варги, на якому вона нібито…
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus