USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97
Михайло Імберовський: Сьогодні Україні потрібні професіонали, які вболівають за свою державу
Україна рухається до Європи. Про це заявили обидва фіналісти передвиборчих перегонів. Але тут потрібно розуміти, як живуть європейські країни, які ми ставимо собі за приклад.

Влада в них – нецентралізована, а у нас навпаки. Усі фінансові ресурси акумульовані й розподіляються урядом та парламентом у столиці. І на ці рішення навіть обласні депутати, не кажучи вже про районних, впливати не можуть.

Ніхто, окрім нас, життя кращим не зробить. Як на мене, результат виборів є таким собі «майданом» біля виборчих скриньок.

Народ зробив це цивілізовано, але прослідковується незадоволення владою через її зловживання та корупцію. Ми маємо не тільки говорити й писати про свою європейськість, а й усвідомлювати та чітко розуміти, що в Європі люди досить активні.

Зараз ми маємо вимагати від влади завершення реформи децентралізації, в тому числі фінансової. А новообраний Президент має опікуватися такими глобальними речами, як війна, енергетична безпека, загалом безпека в державі.

Все це він буде робити зі своєю командою, яку після інавгурації вестиме за собою! Зараз тривають консультації, переговори, всі звикають до нових реалій. Але мене більше турбує, яким буде підхід до призначення керівників – і місцевих, і на ключові посади.

І тут я знову ж таки хочу апелювати до нашої європейськості. Адже якщо говорити про «совок» чи тоталітарний режим, то в цьому випадку керівники призначають на ключові посади своїх.

Це зовсім не демократичний підхід, за якого не буде розвитку. Я хотів би, аби було, як в країнах західної демократії, де на такі посади ризначають спеціалістів. Україна має йти до такої практики, бо європейськість – це свобода, яка породжує довіру.

І якщо ці ключові речі є, тільки тоді ти можеш бути впевненим у призначеннях. Як виборець, депутат органу місцевого самоврядування я хотів би, щоб ми нарешті отримали фахових менеджерів і контролювали це.

У нас є чимало фахівців, але на Волині мають керувати волиняни, які відчувають та вболівають за свій край! Ми маємо переглянути діяльність кожного керівника установи, відділу чи організації. Це мають бути фахівці в тій чи тій сфері, а їх є достатньо.

Нам є над чим працювати, тільки потрібно усе це детально проаналізувати й поставити питання, чи перебувають люди на своїх місцях. Потрібно провести аудит усіх працівників виконавчої гілки влади і призначати спеціалістів, які орієнтуються в проблемах тієї чи тієї галузі і знають, на що там варто звернути увагу.

Потрібно не лише говорити про те, що ми йдемо в Європу, а потрібно дивитися, як європейці працюють, і брати з них приклад.

У Європі так само проходить передвиборча боротьба, але там після виборів сідають і працюють, а не кидаються звинуваченнями. Сьогодні потрібно засукати рукави і працювати, а не створювати одне одному проблеми.
      Блоги є видом матеріалу, який відображає винятково точку зору автора. Вона не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, про яку йдеться.
      Точка зору редакції Інформаційного агентства Волинські Новини може не збігатися з точкою зору автора. Редакція не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує роль носія.
Підсумки першого туру президентських виборів для мене не стали якимось екстраординарними чи феноменальними. Цілком очікувано, що Петро Порошенко зараз розплачується…
Вчорашні події у ПАРЄ – це урок нам, українцям, що у світі поважають лише сильних і діє саме право сили,…
Принаймні є з п’ять достойних кандидатів з посеред яких одного та й можна вибрати. Адже перший тур це свого роду…
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus