USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94
Діма Гадомський: Суддя Верховного Суду України виявився громадянином росії. Інструкція, як перевірити громадянство
У середині вересня журналісти «Схеми: корупція в деталях» опублікували відео про голову Касаційного господарського суду Верховного Суду Богдана Львова, у якому йдеться, зокрема, про чотири малоприємні для юридичного суспільства обставини:

Богдан Львов у 1999 році отримав паспорт громадянина російської федерації,

У 2012 році він замінив паспорт по досягненню 45 річного віку,

Він володів частиною квартири у москві і у 2012 році подарував її своїй дружині, і його дружина є громадянкою росії.

Ось результати розслідування у текстовому форматі.

16 вересня Богдан Львов опублікував у себе на сторінці у ФБ спростування, у якому заявив, що опублікована інформація «...дійсності не відповідає та є фейком». Пізніше того ж дня суддя опублікував скани листів до ДБР і СБУ з приводу недостовірності опублікованої журналістами інформації:
Скріни дописів Богдана Львова
Скріни дописів Богдана Львова
Схеми опублікували скани кількох документів, із яких для мене у першу чергу цікаві ці три:

Заява начебто Богдана Львова про видачу російського паспорту у 1999 році,
Заява начебто Богдана Львова про видачу паспорту у 2012 році (через досягнення 45 річного віку),
Витяг із бази «Російський паспорт» щодо паспорту, виданого йому у 2012 році,

У цих документах йдеться про те, що особа на імʼя Богдан Львов отримала два паспорти:

паспорт серії 4598 589684 від 22.07.1998 року і на заміну нього паспорт серії 4512 799636(8) від 17.10.2012 року.

Минулого тижні суддя КГС ВС Олена Кібенко написала у ФБ, що збирає з цього приводу збори суддів. Сьогодні вівторок і Богдан Львов опублікував, а потім стер, на ФБ ще один пост зі спростуванням. Я не встиг його заскрінити, але встиг запамʼятати, що у ньому йшлося, що паспорт 1999 року, який йому приписують, втратив чинність в 1998, плюс у скані витягу із системи «Російський паспорт» (він у тексті нижче) був нижній рядок, який, на думку Львова, Схеми свідомо не показали.

Задача: зʼясувати на основі відкритих даних, чи дійсно особа на імʼя Богдан Львов має паспорт громадянина росії.

Для цього знадобиться VPN і DuckDuckGo.

Що відомо точно

Я точно знаю імʼя і дату народження: Львов Богдан Юрійович народився 28.09.1967. Все інше під сумнівом, бо (а) суддя каже, що журналісти опублікували фейкові документи і (б) я теж знайшов у документах неспівпадіння.

У документах є помилки?

Щодо документів у мене є сумніви, які можуть свідчити або про помилку, або про недійсність документів.

Сумнів 1 – шаблон заяви про видачу паспорту.

На одну із помилок звернув увагу Богдан Львов у відео, яке він опублікував у своєму ФБ вчора, 26 вересня. Він каже, що форма заяви про видачу паспорту була затверджена пізніше, ніж, власне, вона була підписана начебто ним.
Ці скани взяті із допису Богдана Львова на ФБ
Ці скани взяті із допису Богдана Львова на ФБ
Увагу треба звернути на розміщення прямокутників: у документі, які начебто підписав Львов, прямокутника два, але, за словами пана Львова, ця форма набрала чинності після того, як він начебто підписав цей документ (до того їх у формі було три).

Я це твердження Богдана Львова навіть не намагався перевірити, бо не розумію, навіщо комусь фальшувати цей документ з огляду на те, про що я написав далі.

Сумнів 2 – серія і номер паспорту 1999 року.

Серія паспорту складається із чотирьох цифр. У даеому випадку 4598 589684: перші дві це код регіону (45 це Москва) і третя і четверта цифри це рік випуску бланку паспорту. По ідеї, рік випуску бланку паспорту (98) і рік видачі паспорту (99) мають співпадати. Вони не співпадають і це наштовхує на думку або про несправжність документу або про помилку у документі.

Але, на диво, щодо цього паспорту МВС росії http://сервисы.гувм.мвд.ру) видає інформацію про те, що він колись існував, але строк його дії закінчився:
Я знайшов статтю на Хабрі про те, що неспівпадіння серії і року випуску паспортів трапляються: у росії є приблизно 9% паспортів, у яких серія пізніше або раніше року фактичної видачі паспорту.

Але я тепер знаю лише те, що паспорт із таким номером дійсно існував, я досі не знаю, чи він належав Богдану Львову.

Сумнів 3 – неспівпадіння номерів паспорту у документах

У заявці на видачу нового паспорту і у роздруківці із системи «російський паспорт» номер паспорту не співпадає на одну цифру:
Скріни дістали журналісти Схем, я обрізав їхні лого аби все влізло. Сподіваюся, вони мене вибачать. Бо якщо ні, то лого поверну.
Скріни дістали журналісти Схем, я обрізав їхні лого аби все влізло. Сподіваюся, вони мене вибачать. Бо якщо ні, то лого поверну.
Отже, моя гіпотеза знов була така, що це або технічна помилка, або несправжній документ.


Пошук обох паспортів у системі МВС росії не допоміг, бо за даними системи обидва паспорти не є недійсними:
Податковий номер

На допомогу прийшла інша база даних – база податкових номерів (https://service.nalog.ru/inn.do). Ця база дозволяє дізнатися податковий номер громадянина росії за умови, якщо відомі чотири фактори:номер паспорту, дата видачі паспорту, ПІБ особи, і дата народження особи.

Я точно знаю два із цих факторів: ПІБ і дату народження. Дата видачі паспорту у 2012 році в обох джерелах співпала, тож вважаю її правильною. Далі я просто підставив обидва номери до трьох відомих факторів і отримав таку видачу:

Здається, паспорт серії 4512 799636 дійсно належить особі з іменем «Львов Богдан Юрьевич” і датою народження. Бо якби якийсь із вказаних чотирьох факторів не співпав з іншими факторами, я отримував би відповідь «Інформація не знайдена”. Я не роблю скріншоти, але я по черзі змінив по одній літері і цифрі у кожному факторі і кожного разу отримував на виході І«нформація не знайдена”. І це рівно те, що опублікували журналісти Схем.

Щодо номеру паспорту, який закінчується на (…638) складніше: я точно знаю, що він не недійсний, і також знаю, що він не належить Богдану Львову, бо якби належав, то я отримав би податковий номер на сайті податкової служби. Цього малувато, тому я попросив знайомого купити інформацію про власника цього паспорту. Ним виявилася жінка, імʼя якої ніяк не повʼязане із Боганом Львовом (імʼя не публікую, бо це імʼя і справді ні про що вам не скаже). Головне, я дізнався, що паспорт із цим номером належить геть іншій людині.

До речі, інфу по податковому номеру, який дізнався описаним вище способом, я теж попросив купити. І він за даними невідомого мені продавця інформації належить Львову Богдану Юрійовичу.

Паспорт, який за даними журналістів Богдан Львов отримав у 1999 році я таким способом не перевіряю, бо вище отримав інфу про те, що паспорт втратив чинність у звʼязку із закінченням строку дії. Ця інформація співпадає із іншою відомою мені інформацією: особа на імʼя Богдан Львов отримав у 2012 році новий паспорт у звʼязку із досягненням 45 років (про всяк випадок: 1967 + 45 = 2012).

Отже:

Я не перевіряв форми заяв на видачу паспорту, бо це перевірив суддя ВС, я йому по дефолту вірю. Це плюсик на користь фейковості документів. Неспівпадіння номеру паспорту у двох документах можна пояснити просто механічною помилкою паспортиста. Думаю, можна поставити по пів плюса за кожну із версій.

Паспорт 1999 року втратив чинність на підставі отримання паспорту 2012 року — це встановлено. Отже, плюсик на користь справжності документів.

За унікальними чотирма факторами (ПІБ, датою народження судді, номером паспорту і датою його видачі) знаходиться податковий номер. Це плюсик на користь справжності доків.

Моє джерело підтвердило, що податковий код належить особі на імʼя Львов Богдан Юрійович, що теж плюсик до справжності.

Я не можу стверджувати, що Богдан Львов є власником російського паспорту, бо не виключаю, що дві особи з однаковим ПІБ народилися в один і той самий день. І задачею цього тексту не є зʼясувати істину. Коли я брався за це невеличке дослідження, то хотів лише зрозуміти, чи є особисто у мене підстави вважати, що Богдан Львов має російський паспорт. Так, підстави особисто у мене тепер є.

Повторіть цей невеликий OSINT і самі складіть собі внутрішнє переконання.

Діма Гадомський.
      Блоги є видом матеріалу, який відображає винятково точку зору автора. Вона не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, про яку йдеться.
      Точка зору редакції Інформаційного агентства Волинські Новини може не збігатися з точкою зору автора. Редакція не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує роль носія.
В урочистій церемонії складення присяги суддями взяв участь президент України Петро Порошенко. Він привітав суддів нового Верховного суду зі вступом…
Пленум Верховного Суду обрав нового голову судової інстанції. Ним став Всеволод Князєв.
Головою нового Верховного Суду обрали суддю Валентину Данішевську. Таке рішення сьогодні було ухвалене під час Пленуму Верховного Суду за підсумками…
Коментарів: 2
Анатолій Показати IP 29 Вересня 2022 16:37
цю нечисть потрібно знищити на корінь
Vlad Показати IP 4 Жовтня 2022 11:09
Сьогодні провели таємне голосування і не змогли звільнити 18 проти і 21 за, так що він залишається при роботі і доступі до держ таємниці.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus