USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92
Дана Новарчук: Микола Романюк любить тварин
Вже тривалий час актуальною темою багатьох розмов і суперечок є обговорення долі безпритульних тварин.

Схоже, люди вирішили стати богами і визначати: кому жити, а кому - ні. Вони стали суворими суддями, які, зрештою, не бачать і не чують ніяких альтернатив, окрім убивства.

...Днями мені довелось розмовляти із мером міста Луцька Миколою Романюком. Його не можна назвати бездушним чи байдужим до долі тварин. Та він просто не чув мене.

Фраза "глухий той, хто не хоче чути" влучно характеризує нашу розмову. Від чого було надзвичайно прикро... Адже першим, кого б я хотіла бачити в однодумцях, є саме луцький мер.

Микола Ярославович має песика - азіатську вівчарку, з трепетом розповідає про те, як пес потрапив до нього, і як він доглядає його. В голосі мера - непідробні турбота і любов.

"Мені знайомий привіз цуценя і сказав, що буде невеличкий пес. Я повірив. Яким же було моє здивування, коли пес виріс до от таких масштабів!". – з усмішкою розовідав міський голова.

І справді, як у відомому анекдоті, про батька, що шукав продавця, який продав сину хом’ячка, а виріс … ведмідь...

Жарти жартами, та голос Миколи Ярославовича змінюється, як тільки заходить мова про безпритульних тварин. Мовляв, а що робити як не усипляти?...
Сумно…

Я спробувала переконати Миколу Ярославовича. Мені здалося, що не вийшло. Тож спробую ще раз - аргументовано, по пунктах і привселюдно.

А) ВИНИЩЕННЯ ТВАРИН - ПОРУШЕННЯ ЗАКОНУ. Рішення про таке масове усипляння суперечить Закону України «Про захист тварин від жорстокого поводження».

Б) ВИНИЩЕННЯ ТВАРИН - АМОРАЛЬНО. Церква теж засуджує рішення про масову евтаназію тварин. Вважаючи, що міська влада не має такого права, її ніхто не наділяв повноваженнями виносити смертний вирок.

В) НАСЛІДКИ БУДУТЬ НЕПЕРЕДБАЧУВАНИМИ І СТРАШНИМИ. Винищивши тварин, яких ми знаємо, з якими бавляться наші діти у дворах, натомість ми прикличемо страшну біду – диких собак, що живуть біля лісів і мають контакт з лисицями, що є переносниками сказу.

Власне про цю небезпеку попереджають екологи із Одеси. Вони провели дослідження і попереджають усі міста України про те, що слід припинити винищувати СОЦІАЛІЗОВАНИХ тварин.

Наслідки від цієї біди важко передбачити. Китайці винищили горобців - прийшла саранча, росіяни котів – прийшли щурі.

Скільки ще потрібно прикладів з історії, щоб нарешті пояснити людям не наступати на ті ж самі граблі?!

Тварин, які живуть на наших вулицях - щеплені, стерилізовані і соціалізовані. Якщо хтось із них створює проблеми - представники ГО «Волинське товариство захисту тварин» негайно виїжджають і забирають тварину.

Якщо містом будуть бігати дикі, можливо скажені тварини, яких не знають волонтери, - справитись з ними не зможе громадська організація, ні «Спецкомунтранс».

Г) НАБЕРІТЬСЯ ТЕРПІННЯ - І ВИ ПОБАЧИТЕ ПРАВИЛЬНІСТЬ НАШОГО МЕТОДУ.
Потрібен час на реалізацію програми стерилізації. Для прикладу, в Одесі, побачили результат через два роки. А там було 70 тисяч тварин! При цьому у них був ГОТОВИЙ ПРИТУЛОК.

В нас іще навіть не закінчили будівництво притулку. , По суті, програма ще і не функціонувала. Та міська влада вже вимагає відмовитися від неї.

Д) ГРОШІ Є. Спонсори, які вклали не одну тисячу гривень (до слова, удвічі більше, ніж це зробила міська рада) не хочуть, щоб на притулку евтаназували тварин. Вони вклали кошти у програму стерилізації і притулок.

Евтаназія - це не цільове призначення притулку за програмою, яка затверджена на сесії міської ради, де чітко описано, що відбувається з тваринами і для чого їх стерилізують, та власне кого залишають на притулку.

Спонсори готові взяти на себе частину витрат з утримання притулку, причому - немалу частину. Але вкладати в УБИВСТВО вони НЕ БАЖАЮТЬ.

Е) ДОСЛУХАЙТЕСЯ ДО ВИМОГ СВОЇХ ВИБОРЦІВ. Люди висловили свою позицію. Три тисячі ВАШИХ ВИБОРЦІВ підписались про те, що вони не бажають убивства тварин у будь-який спосіб. Ще дві тисячі в інтернеті на сайті також висловили своє негативне ставлення до евтаназії усіх тварин.

5 тисяч лучан заявили свою позицію. Насправді їх набагато більше. Невже можна так просто не зважати на таку кількість людей? Адже в сектор звернень і на службу оперативного реагування "15-80" із скаргами за минулий місяць звернулось 19 (!) людей. І лише одну з них вкусила за ногу безпритульна собака. Причому всі виклики були опрацьовані ГО «Волинське товариство захисту тварин» разом із «Спецкомутрансом».

Люди будуть потрапляти під авто, вмиратимуть від неправильного діагнозу, їх будуть затоплювати сусіди, убиватимуть злочинці. Але нікому в голову не приходить заборонити їздити у транспорті, не користуватися водою, ходити до лікарів, чи вбивати кожного, хто схожий на злочинця...

Поодинокі скарги на тварин завжди були і завжди будуть. ГО «Волинське товариство захисту тварин» може вирішити проблему з безпритульними тваринами, зробити так, щоб їх не було. Але для цього потрібно дати їм це зробити, а «не вставляти палки в колеса» на кожному кроці.

Чи знаєте ви, Миколо Ярославовичу, скільки разів відрізали світло на притулку? Скільки коштів потратила громадська організація на стерилізацію, лікування, годівлю тварин? (все здійснюється на кошти волонтерів та спонсорів) Скільки коштує одна стерилізація? Скільки котують холодильники, морозильна камера, газовий балон, газова плита та «карантинні-вольєри»? (все теж куплено за кошти волонтерів та спонсорів).

Чи знаєте про проблеми, з якими ми зіштовхнулися при будівництві притулку? Якщо комусь цікаво - воду возять з міста, бо на притулку досі не зробили водопостачання…

Гадаю, багато хто про це не знає. Сотні людей вклади в цей притулок душу, статки і серце, щоб у місті не було безпритульних тварин.

І завдяки ще недобудованому притулку вже зменшились скарги жителів міста - приблизно на 20%.

Окрім того, простерилізовано більше 600 тварин, роздано за три місяці разом із малятами 345 тварин!

Всі квитанції по витратах збережені. Хто поверне 300 тисяч вкладених громадською організацією і спонсорами у цю справу?

Суд звичайно змусить міську владу повернути ці кошти, а також скасує незаконне рішення.

Окрім того суд уже це робив, це рішення не може піти на сесію оскільки це пряме не виконання рішення суду, аналогічне рішення два роки тому суд визнав не законним.

* * *

Шановний Миколо Ярославовичу! Шановні депутати міськради! Шановні лучани! Рішення про усипляння бездомних тварин не тільки суперечить нормам християнства і законодавству. Воно - неправильне, нелогічне і не здатне вирішити проблеми. Воно призведе до найстрашніших результатів. Воно нівелює зусилля сотень людей, які хочуть вирішити проблему ЦИВІЛІЗОВАНО.

Подумайте про наслідки. Не піддавайтеся емоціям. Почуйте викладені мною аргументи, проаналізуйте їх. І повірте - менш як за два роки лучани забудуть про проблему бездомних тварин і оцінять вашу розсудливість, управлінську мудрість і людяність.

Дана Гарт
      Блоги є видом матеріалу, який відображає винятково точку зору автора. Вона не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, про яку йдеться.
      Точка зору редакції Інформаційного агентства Волинські Новини може не збігатися з точкою зору автора. Редакція не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує роль носія.
Складається обґрунтоване враження, що наявний міський голова не лише викрадає чужі ідеї і видає їх за свої, або ж славиться…
За останні кілька років обласний центр Волині суттєво змінив своє обличчя. Про те, що зміни позитивні, свідчить той факт, що…
Молодший сержант 100-ї окремої бригади територіальної оборони Романюк Микола Васильович жив у селі Бихів Камінь-Каширського району.
Коментарів: 33
Андрій Осіпов Показати IP 16 Вересня 2011 15:58
Дана, вітаю Вас із Днем народження!!!
Mirna Показати IP 16 Вересня 2011 16:14
тут і додати нічого... пане мер, депутати, дайте можливість їм це зробити!!! мене іноді так дивує, що деякі депутати і міські владці у своїх висловлюваннях на "собачу тему" роблять винними товариство захисту тварин, очолюване даною новарчук. та не товариство розводить собак, це ми викидаємо їх на вулицю!!! ми - ЛЮДИ! товариство просто намагається допомогти міській владі хоч частково вирішити цю проблему! соколовська під час якось оперативки чи сесії, не памятаю вже, звератється до дани: "заберіть своїх собак з центру, які витоптують клумби". не дослівно, але майже. мене це просто вразило тоді дуже!!! то бездомні пси, які можуть кусати людей, - то проблема дани чи міської влади???? то ця дана має бігати і просити влади допомоги??? чи влада має шукати таких от волонтерів і вирішувати цю проблему??? питання інше про відстріл, усипляння, стерилізацію. тут треба конструктивна дискусія, але головне - думка хороших фахівців. я вважаю, що УСІХ СОБАК треба відловлювати і стерилізувати в притулку. дуже хворих і агресивних варто усипляти. усім їм треба підшуковувати власників, перед тим поселивши у притулку. окрема мова про песиків, які живуть у конкретних дворах, яких мешканці будинків, підїздів знають... я можу бути неправа, але сьогодні моя думка така...
VSC до Mirna Показати IP 16 Вересня 2011 16:38
Поддерживаю.
VSC Показати IP 16 Вересня 2011 16:15
"Борітеся - поборете." У приюта расчетный счет есть?
лучанка Показати IP 16 Вересня 2011 16:15
я буду глуха до цього спітчу- мою дитину і маму покусав пес - тому Дана хай займається магазинчиком для песиків і їх шлюбними аксесуарами - а я за те щоб ця любителька передала цих песиків тим 5 тисяч лучан .які заявили свою позицію. що підписали це звернення додому на утримання - і проблеми не буде .Єдине чи захочуть вони стати гуманними питання риторичне. Мер правий що вас не розуміє .
про життя Показати IP 16 Вересня 2011 17:26
Поодинокі скарги на тварин завжди були і завжди будуть.- що за маразм -добре собі поодинокі. ну зробили собі бізнес з шлюбним шматтям для псів - то прибутки направляйте на них.
Дед Показати IP 16 Вересня 2011 17:35
А може хтось нарешті прибере раз і назавжди собак з наших вулиць? Вже ходити страшно по місту. Житлові райони стали притулком для собак!!!!
Лев Показати IP 16 Вересня 2011 19:16
Ніхто ніколи і ніяк бо їх привозять звідусіль а рішення треба якесь придумати но гуманне стерилізація підходить ідеально а мер буде глухим завжди вони ж люблють стриляти, палити, травити на це ні грошеї ні людей "виділяти нетреба"
Батько маленької дівчинки Показати IP 16 Вересня 2011 19:29
Теперішній президент Румунії Траян Бесеску, будучи мером Букурештя, радикально вирішив "собачу проблему" в столиці. На закиди відомої актриси і захисниці тварин Брижіт Бардо про негуманне поводження з четвероногими Бесеску відповів, що мером Букурештя його вибрали мешканці столиці, а не собаки. То хто обрав мером Луцька п. Романюка?
2 до Батько маленької дівчинки Показати IP 17 Вересня 2011 15:00
Телепні
Знайка Показати IP 16 Вересня 2011 19:35
а мене дістали псячі зглаї, які вдень сплять в дворах на сонечку, а вночі гарують по-під вікнами, заважаючи відпочивати і дорослим і малюкам! Мене ця ситуація так дістала, що я за винищення, а хто хоче бавити чи годувати пса, хай тримає вдома і вигулює на повідку, а не пригодовує бродяг!
luchanka Показати IP 16 Вересня 2011 21:48
Я підтримую Знайку. Тому що під ранок через цей собачий лемент спати неможливо, та й з дитиною гуляти теж страшно, не раз кидалися пси, добре, що не покусали. Нехай дійсно, ті 5 тисяч лучан, що підписалися,заберуть додому безпритульних тварин і утримують вдома!
Vigilante Показати IP 16 Вересня 2011 22:49
Люди, харе нити, що собаки погані: кусають, гавкають, страшно ходити вулицями. Робіть щось із цим, а не просто плачте по форумах. В мене в дворі теж жило пару неадекватних песиків, від яких не було життя. Одного дня це все дістало, прийшлося діяти: ізоніазід + метоклопрамід, і ввечері пів години часу. На ранок проблема зникла. Назавжди. Тепер мої рідні можуть без страху ходити вулицею, вночі теж тихо і спокійно. Все в наших руках, потрібно тільки захотіти щось змінити.
Mirna до Vigilante Показати IP 16 Вересня 2011 23:43
я, маючи зовсім іншу позицію, ніж користувач Vigilante, підтримую його. чому? бо він дійсно правий на усі 100 - не нийте!!! хочете - самі відстрілюйте, травіть!!! хай волонтери своє роблять, влада і далі мнеться (бо ж ніяк не може вирішити шо робити), а ви не нийте в інтернеті. бо з того ефекту нуль!
Шматко до Vigilante Показати IP 17 Вересня 2011 21:20
Можна детальніше на sergshmatko @ gmail . com? Особливо цікавлять питання безпеки методу для людей та ще деякі, які не хотілось би обговорювати публічно.
Ирина Показати IP 16 Вересня 2011 22:58
А не пошла бы ты, Дана Новарчук, куда подальше разом со своими несчастными псами... Жалко собак, но здоровье моего сына дороже всех вместе взятых ваших псов- еще раз кинется твоя тварь во дворе Арцеулова 3- снова напишу заяву- времени не пожалею. Тебе, Дана, замуж давно пора выйти да родить себе ребеночка, да с пяток дворняжек домой к мужу привести... хотя, может, у него тоже не все дома будут... И не смейте угрожать людям по телефону, сыпать ультиматумами- дело это подсудное. А юристы не только у вас есть, шановна.
VSC Показати IP 17 Вересня 2011 14:31
Вот это - да. Столько озлобленных уродов на одной странице? Явный перебор. Всегда удивляюсь, а почему меня ни разу никто не кусал? Может потому что я с ними нормально обращаюсь?
Anastasija до VSC Показати IP 18 Вересня 2011 15:13
Я солидарна с Вами, сударь!!! Люди у нас стали хуже собак, злые, циничные, недовольные вечно. Если человек не любит собак, он изначально плохой.... даже собаки,имея потрясающий нюх, гавкают из десяти именно на уродов..и мягко говоря, плохих людей... они чувствуют запах плохишей.... который не осязаем для людей... собаки такого свинюшника в парке имени 900-летия Луцка не делают, вы бы видели..там сплошной мусорник.. вот где уроды и кого усыплять надо... культуры ноль..а относительно эвтаназии.. само словосочетание.. гуманная эвтаназия.. жуткое... это не гуманность, это истребление братьев наших меньших... если бы каждый житель Луцка дал по пару гривен на приют, многих собак из города в нем просто содержали бы, и нашлась бы добрая душа, которая взяла бы к себе не одного собаченку. Если так просто можно истреблять собак, то так же просто начнут истреблять людей, особенно, когда рецептами состава убийственной инъекции делятся на форумах... если власть имущие решили усыпить собак, то грех их Но каждый в этой жизни за свои грехи платит.. если не сам, то дети, внуки... так что... собаки ДОЛЖНЫ ЖИТЬ!!!!! В цивилизованных обществах собаки - члены социума... Нам до цивилизации еще ой как далеко...
Віктор до VSC Показати IP 18 Вересня 2011 22:22
для VSC: Завжди дивуюся - а чого це мене машина іще ні разу не збивала? може тому що я пдр не порушую?.. Але чомусь частенько так буває, що збивають людей і на пішохідних переходах. Вони ж правильно дорогу переходять! Чому так? Вловлюєте аналогію?
VSC до Віктор Показати IP 19 Вересня 2011 09:21
Даже здесь могу привести контраргумент. Ступая на пешеходный переход надо убедиться, что не приближается транспортное средство, а наш быдлячий народ прет не глядя, вот вам и нарушения.
Віктор до VSC Показати IP 19 Вересня 2011 13:32
Так і я про те. Нормально поводитися з тваринами - не означає 100% гарантію що не будете покусаними
Милосерд до VSC Показати IP 15 Жовтня 2011 16:53
И меня каждая Собака любит :-))))
До Знайки та luchankи Показати IP 17 Вересня 2011 15:13
Я за те, щоб таких як ви та ваші діти забрати кудись з вулиць. От тільки куди? Собак хоч потрошку беруть, а на вас, я думаю, навряд чи хтось згодиться
БУЛЬДОГ Показати IP 17 Вересня 2011 22:39
СТРІЛЯТИ всіх бродячих собак!!! І не дивитися на гуманність, чеез 2 роки все буд гуд. Два роки треба ще прожити і за цей час буде покалічено чимало. Підтримую мера і закликаю до рішучих дій, кроків по зачищенню бродячих псів в місті. P.S. Маю гвинтівку, можу допомогти з радістю!!! СТРІЛЯТИ!!!
до Бульдога Показати IP 18 Вересня 2011 10:25
Починай з себе балбес тиж тоже собака "бульдог"
Лучано Показати IP 19 Вересня 2011 10:42
МИКОЛА РОМАНЮК ЛЮБИТЬ ДІТЕЙ. І ДАНУ ТЕЖ!
Перехожий Показати IP 19 Вересня 2011 11:51
Чим більше пізнаєш лучант, тим більше подобаються собаки.
Милосерд Показати IP 15 Жовтня 2011 16:53
Хозяин погладил рукою Лохматую рыжую спину: - Прощай, брат! Хоть жаль мне, не скрою, Но все же тебя я покину. Швырнул под скамейку ошейник И скрылся под гулким навесом, Где пестрый людской муравейник Вливался в вагоны экспресса. Собака не взвыла ни разу. И лишь за знакомой спиною Следили два карие глаза С почти человечьей тоскою. Старик у вокзального входа Сказал:- Что? Оставлен, бедняга? Эх, будь ты хорошей породы... А то ведь простая дворняга! Огонь над трубой заметался, Взревел паровоз что есть мочи, На месте, как бык, потоптался И ринулся в непогодь ночи. В вагонах, забыв передряги, Курили, смеялись, дремали... Тут, видно, о рыжей дворняге Не думали, не вспоминали. Не ведал хозяин, что где-то По шпалам, из сил выбиваясь, За красным мелькающим светом Собака бежит задыхаясь! Споткнувшись, кидается снова, В кровь лапы о камни разбиты, Что выпрыгнуть сердце готово Наружу из пасти раскрытой! Не ведал хозяин, что силы Вдруг разом оставили тело, И, стукнувшись лбом о перила, Собака под мост полетела... Труп волны снесли под коряги... Старик! Ты не знаешь природы: Ведь может быть тело дворняги, А сердце - чистейшей породы!
unknown Показати IP 7 Грудня 2011 16:10
В нашій бідній, злиденній країні, де стільки безпритульних дітей,хворих, брудних, залежних від нікотину, наркотиків, алкоголю...важко думати, важко замислюватися,а як же ж живеться тим собачкам?
)) Показати IP 7 Січня 2012 20:29
Вот один из этих псов покусал моего ребёнка.. Так вот Дана Новарчук, я прикупил себе ротвейлера средних размеров.. жди друга в гости.. в тихий, спокойный вечер..
Gioia Показати IP 18 Квітня 2012 16:18
інокли не відомо хто зліший, чи собака, чи її власник)). Псів бійцівських порід, яких вигулюють без поводка в Луцьку дуже багато і на це скарг ніяких, вони ж добрі..
А-Я Показати IP 19 Березня 2013 13:03
ДА,НОВАРЧУК НЕ ЗАСЛУЖИВАЕТ ПОХВАЛЫ,ПОТОМУ КАК САМА ДАЛЕКО НЕ ПОРЯДОЧНЫЙ ЧЕЛОВЕК.НО ПОЧЕМУ СТОЛЬКО ЗЛА К ЭТИМ И БЕЗ ТОГО НЕСЧАСТНЫМ ЖИВОТНЫМ.ЕСЛИ ВЫ К ЖИВОТНОМУ ПО-ЧЕЛОВЕЧЕСКИ - ВАС НИКОГДА НЕ УКУСЯТ.НО ЕСЛИ ВЫ ЗВЕРЬ В ОБЛИКЕ ЧЕЛОВЕКА-ОДНОЗНАЧНО... СОБАКА БЫВАЕТ КУСАЧЕЙ,ТОЛЬКО ОТ ЖИЗНИ СОБАЧЕЙ. И НЕ УДИВЛЯЙТЕСЬ КОГДА ВЛАСТЯМ НА ВАС И ВАШИ ПРОБЛЕМЫ НАПЛЕВАТЬ.ЭТО ПОТОМУ ЧТО МЫ ДЛЯ НИХ НИЧТО-МУРАХИ. АНАЛОГИЧНО КАК ВАМ НАПЛЕВАТЬ НА БЕЗДОМНЫХ ЖИВОТНЫХ.ТАКОЕ ЗЛО ПОГУТ ПРОЯВЛЯТЬ ТОЛЬКО НЕЛЮДИ-ПОЭТОМУ ЗАСЛУЖИВАЕМ ТАКОЕ ЖЕСТОКОЕ ОТНОШЕНИЕ ОТ МОЖНОВЛАДЦЕВ ОТ ПРИРОДЫ,А МНОГИЕ И ОТ СВОИХ ДЕТЕЙ. СПЕШИТЕ ДЕЛАТЬ ДОБРО СЕГОДНЯ-ЗАВТРА МОЖЕТ БЫТЬ УЖЕ ПОЗДНО...
KACKA Показати IP 7 Листопада 2013 10:35
Я знайду для тебе Дано скажену, спеціально, щоб ви поспілкувались... виставлю у клітці в лісі, у нас скажених лисиць бігає доволі багато, і познайомлю тебе з нею.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus