USD 40.00 40.35
  • USD 40.00 40.35
  • EUR 40.10 40.45
  • PLN 10.00 10.25
Микола Нікітюк: Національна конституційна асамблея (збори)

Історія  новітньої України показала, що суспільство не може довіряти політикам, які не виконували, не виконують і не збираються виконувати свої обов’язки перед виборцем.
 
Наскільки багато з нас довіряли емоційним закликам і, здавалось, «правдивим» обіцянкам Ю.Луценка, Ю.Тимошенко та інших , а потім переконалися, що нас просто дурили. Перед нами час від часу програються спектаклі, в яких наші «герої»  намагаються доказати: те, що ми говорили – ми виконуємо. Але я не вірю. Не вірю, що на Волині,  де є чотири Народні депутати від БЮТ, більшість депутатів обласної і місцевих рад, (ця політична сила керує і парламентським Комітетом з законності діяльності правоохоронних структур ) вони не могли забезпечити законність в діяльності правоохоронних структур області.
 
Давайте згадаємо порушення кримінальної справи проти депутатів Прилуцької сільської ради. Вона обернулася трагедією для багатьох селянських сімей цього села. Селянам важко зрозуміти: чому ті, хто зґвалтував сільську раду, забрав лакомий кусок їхньої землі по вул.. Єршова в м. Луцьку, який міг дати їм можливість вирішити багато проблем села, покарання не понесли, а сфальсифікована справа була порушена проти них?
 
По справі  незаконно засудженої А. Воробей  мені прийшлося 7 разів звернутися до цього поважного комітету Верховної ради, який очолює  юрист- бютівець В.Швець. Цей юрист так і не побачив в який бруд був втоптаний Закон України при вирішенні долі цієї молодої українки.  А сьогодні я взнаю, що цей поважний пан працює над змінами до Конституції  України і запитую в себе : чи дійсно ми такі дурні, що довіряємо цей важливий документ приймати і змінювати політикам - тим, кого суспільство наймає на службу для впорядкування свого життя, забезпечення добробуту і безпеки??
 
Сама велика трагедія сучасної України – політична проституція. Олігархи за погодженням з політиками нас оббирають. Потім купляють політиків, політичні партії. Політичні партії на виборах купляють нас, ЗМІ  оптом і в роздріб за оптовими та індивідуальними тарифами. Політики, яких ми обираємо,  надають преференції своїм олігархам . Круг замкнувся.
Політичні спектаклі з виборами надоїли, бо бридко дивитися на людей, які були при владі, нічого не зробили з того, що обіцяли, а потім йдуть до нас, щоб знову обіцяти.
 
Носієм влади є народ. Політики в дебатах, в якості останнього аргументу  застерігають один одного  : ось дограємося,  прийде  народ під наші вікна.
Так, прийде. Вони це розуміють. Як прийде? З вилами, косами, ломами чи з піснями «Разом нас багато і нас не подолати»?. Події так званої «помаранчевої» революції доказали про неефективність останнього варіанту, бо на зміну одним політикам, приходять подібні, але з антинародним нутром, нещирим серцем, відсутністю совісті і моралі.
 
Чи залишається тільки перший варіант приходу господаря до свого слуги : з ломом, нагайкою, вилами, косами??
 
Мабуть ні. Іноді лунає ідея Національної конституційної  асамблеї.  Мабуть це був би правильний вихід з нинішньої ситуації, національна ідея, яка згуртувала б патріотів  і на  сході і на заході, і на півдні і на півночі.
Конституцію прийме народ. Вона повинна передбачати: 1. Права людини, 2. Шлях розвитку суспільства, 3. Обов’язки та відповідальність влади, яку наймає народ.
 
Все інше повинно бути визначено законами. Бо ні один господар не повинен  права свого слуги ставити вище своїх прав. А сьогодні, якраз так і є. Наші слуги б’ються за свої права, намагаються записати це до Конституції і забувають  та нехтують правами свого господаря.  Це веде до деградації суспільства, яку ми сьогодні в Україні і  спостерігаємо.
 
В цьому випадку політикам лізти до Конституції буде зась. Хочеш йти до влади, то виконуй те, що тобі прописано, а не хочеш виконувати  свої обов’язки, то неси відповідальність. Навіть Президент. Сьогодні Кучма у нас – священна корова.
 
Простий українець, який ще не спився і не деградував,  підніметься в своїх очах, як творець Конституції.
 
Цю справу можна було б довірити Б.Олійнику , який очолює Громадський форум. Серед них не повинно бути тих, хто лежав, стояв на колінах. Там повинні бути дійсно Великі українці.
 
Можливо, це дозволить нам вичавити з себе страх раба, встати з колін, підняти та вберегти Україну?
      Блоги є видом матеріалу, який відображає винятково точку зору автора. Вона не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, про яку йдеться.
      Точка зору редакції Інформаційного агентства Волинські Новини може не збігатися з точкою зору автора. Редакція не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує роль носія.
Миколі Вересню Володимиру Ар’єву  25 серпня 2008 р. на першому національному телеканалі була передача В.Арєва про лучан Ганну Воробей, Ігоря…
Мав зустріч з суддею апеляційного суду Одеської області Василем Дмитровичем  Балан, який  виніс оправдальний вирок по справі  ковельчанина Артюшенко. Він…
Голові комітету Верховної ради України з прав людини Зарубінському Олегу Олександровичу Відкритий лист депутата  Народному депутату України Шановний пане Народний…
Коментарів: 19
Анонім Показати IP 30 Березня 2009 10:42
Да, Олийнык - хороший человек, согласна
Анонім Показати IP 30 Березня 2009 11:51
А на місцях "св'ященні телятка " - Заремба та ін.
Економ Показати IP 30 Березня 2009 12:12
Як вже ДІСТАВ цей солдафонський фейс у блогах! Пропоную ввести обмеження на кількість публікацій у блогах.
Артюшенко Г.О. Показати IP 30 Березня 2009 12:35
Пропоную ввести обмеження на коментарі у блогах: друкувати коментарі лише зареєстрованих користувачів із справжнім прізвищем.
Анонім Показати IP 30 Березня 2009 12:41
Реальний пацан! Нехай мочить мерзотників!
Адмін Показати IP 30 Березня 2009 12:42
Пропоную створити пані Артюшенко свій сайт і на ньому реалізовувати власні пропозиції.
Соціаліст з великої букви Показати IP 30 Березня 2009 13:21
Молодець, Микола! Треба вірити лише нашому Лідеру - Олександру Олександровичу Морозу, якого ми з тобою не зрадили і не зрадимо. Він, як і ти, завжди тримає слово, ніколи не відступився. Коли він був при владі і у нього в підпорядкуванні була Верховна Рада, то міліція собі такого і близько не дозволяла і парламент горою стояв за захист інтересів людей. Слава Великому борцю, справжньому соціалісту Миколі Нікітюку, продовжувачу справи Олександра Мороза на Волині. Вперед Миколо! Ти вже поставив на коліна суди, прокуратуру, журналюг, тепер черга за притихшою рештою!
Артюшенко Г. О. Показати IP 30 Березня 2009 13:47
АДМІНУ. Я щиро дякую Вам за підказку. Але скористатись нею не можу. Ви запізнились із пропозицією... Однак, досить дивною є Ваша позиція: - чому ж не порадили Ви ЕКОНОМУ (хто це, "своя людина"?) створити власний сайт і реалізовувати на ньому власні пропозиції типу - обмеження публікацій у блогах? Це є серйозною підставою для роздумів: ким і чому дозволено поливати пана Нікітюка брудом.
До пані Артюшенко Показати IP 30 Березня 2009 14:05
Щодо вас теж є сумніви.... Перш, ніж таке пропонувати - станьте Vip-користувачем....
№№ Показати IP 30 Березня 2009 14:19
Нікітюк харе писати , бо вже хочеться [вирізано - цензура ]від твоїх статтей , ти шо журналістом на НВ устроївся ??
Анонім Показати IP 30 Березня 2009 15:11
Сумно...одне й те саме...вже би чернецький продовження повісив чи що
Просто Показати IP 30 Березня 2009 15:32
Коментарі вільні, блогі кому не цікаві нехай не читає. п.Артюшенко, не звертайте уваги на людей які і хвилину не відчули те що Ви пережили. Волинські новини КРАЩІ!
Економ Показати IP 30 Березня 2009 18:27
До п.Артюшенко Г.О./ Мушу Вас щиро розчарувати: певні принципи та ідеологія не поділяється на "свої" та "несвої". Ваш підхід категорично неприйнятний як і поняття "бруд",яке є діаметрально протилежним щодо мого. По суті:п.Нікітюку необхідно "збавити обороти", а то користуючись доступною йому інформацією людина просто видає це все за свої супер-досягнення. Майже усі повідомлення - інформаційна "пустишка" і бажання "голосно" заявити про себе. P.S. п.Артюшенко Г.О., а мо' ви банально "свій" адвокат Нікітюка? Тоді мені Вас шкода. (Даю підказку: ця ставка не зіграє, "коник" слабенький попався, недобіжить до фінішу).
Анонім Показати IP 30 Березня 2009 19:46
Ви, злопихачі, ви просто злякались інтелекту пана Нікітюка, його потужної сили волі, на яку опирається нетрадиційна думка Миколи Сергійовича.
Артюшенко Г. О. Показати IP 30 Березня 2009 20:06
ЕКОНОМУ. Ми не говоримо з Вами на рівних. Я пишу відкрито. Ви ж - як чорна кішка у темній кімнаті, ховаєтесь за прозвиськом. Продовжувати з невидимкою пусту дискусію (ні про що)- нема потреби. Це я Вас повинна розчарувати: я не ображаюсь на Ваші нічого не варті слова, бо серйозно їх не сприймаю. Чи діляться певні принципи та ідеологія, як Ви виразились, на "свої" і "несвої" - повірте, я знаю. Але відносьтеся до людей так, як би Ви хотіли, щоб відносились до Вас! Покопайтеся краще в собі - і Ви знайдете відповіді на всі питання.
Анонім Показати IP 30 Березня 2009 21:27
И ТУТ НАЧИНАЮТ НАРОДУ РОТ ЗАТЫКАТЬ.
Економ Показати IP 30 Березня 2009 22:15
До п.Артюшенко Г.О./ Я взагалі не ставив ніяких питань, тому і не потребую ніяких відповідей. Поділ на "свій"/"не свій" - ввели ви, так що попрошу без блюзнірства. Власне згоден з одним: дискусія дійсно ні про що, оскільки ви абсолютно нічого не написали по суті внаслідок відсутності вагомих аргументів. Те що ви підписалися - від цього абсолютно нічого не змінилось.
Анонім Показати IP 31 Березня 2009 00:34
Останній комент Артюшенко Г. О, ну дуже схожий на Нікітюка,певно то він і пише...от бовдур
Аlex Показати IP 31 Березня 2009 09:15
Питання до Адміна. Як стати Vip-користувачем? Коли була дискусія з Шибою, я зареєструвався як Vip-користувач, але повідомлення на свою пошту так і не отримав.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus