USD 39.80 40.20
  • USD 39.80 40.20
  • EUR 39.60 40.10
  • PLN 9.85 10.00
Олег Чернецький: Щоденник буденних думок 4
Днями повернувся з невеличкої мандрівки в місто-державу Сінгапур. Звісно після кожної подорожі є певні враження.

Дійсно дане місто держава досить колоритне.Однак, хочеться звернути увагу на декілька специфічних моментів.
Так, ще до поїздки мені надали коротку інформацію про Сінгапур. Особливу увагу привернули правила поведінки, згідно з якими:
- за викинену жуйку (сама жуйка заборонена, її не продають) на тротуар чи куріння в недозволеному місці тягне за собою штраф більше ніж у 300 доларів США;
- якщо перейшов вулицю на червоне світло – загрожує арешт або штраф 800 дол. США;
- за викинуте сміття на вулиці штраф у 625 дол. США;
- за куріння в офіційних закладах, ресторанах, кінотеатрах, супермаркетах і т.д., їзду на авто без пристебнутого ременя безпеки – теж штрафи у сотнях доларів США.

Не знаю як кому, а от особисто мені такі правила поведінки імпонують. Звісно я навів лише частину цих правил і, якщо ще добавити до них перелік норм поведінки поряд та в приміщенні храмів та культових спорудах, то склалось враження всезагальної «обов’язковості» й «повинності». Однак, сама мандрівка мене не розчарувала, а навпаки підняла в моїх очах авторитетність їх правил та норм поведінки.

В Сінгапурі наявні не лише полікультурність й полірелігіність, а й поєднання багатовікової архітектури храмів й культових споруд з сучасними будівлями торгових центрів та готелів.

Ще однією специфічною традицією цього регіону є святкування Нового року на острові Балі зокрема та в Індонезії в цілому. Окрім загальновідомих карнавалів з «драконами», які після завершення свята спалюються, наступає день (доба) духовного очищення й медитацій. В усій державі відключається світло й ніщо не працює окрім швидкої медичної допомоги, пожежної служби та ще кількох «екстрених» служб (доречі аеропорт теж був зачинений). Люди не виходять з домівок, не мають права їсти, пити і практично не спілкуються між собою. Цей день називають «чорним днем для туриста».

Звісно розповідати про цікаві традиції й правила можна довго й безмежно, але постає питання що заважає у нашому мальовничому краї озер та лісів створити такий же «земний рай»? Чому волиняни везуть свої кошти виділені на відпочинок в інші регіони й інші держави світу?

Повірте, кожне повернення з мандрівки дає відчуття жорсткого контрасту. Всюди де бував є відчуття, що влада – партнер бізнесу, а у нас бізнес – постійний донор влади.
А хочеться, щоб було навпаки, щоб владні структури не придумували й не шукали нові побори й не збільшували розміри наявних, а щоб попрацювали над створенням максимально-сприятливих умов для бізнесу. Тоді прийдуть інвестиції і в заклади культури, музеї, пам’ятки архітектури і в готельно-ресторанний бізнес.
      Блоги є видом матеріалу, який відображає винятково точку зору автора. Вона не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, про яку йдеться.
      Точка зору редакції Інформаційного агентства Волинські Новини може не збігатися з точкою зору автора. Редакція не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує роль носія.
Практично протягом останнього року для багатьох місцевих політиків та аналітиків є актуальним питання щодо проведення місцевих виборів. Додатково на цьому…
...Стати Президентом держави, збудувати адміністративно-управлінське містечко під Києвом, куди відселити Верховну Раду України, Кабінет Міністрів України і само-собою Президента й…
Ще три роки тому я запропонував зробити 1 вересня вихідним днем для батьків, діти яких ідуть у перший клас. Адже…
Коментарів: 8
Знаючий Показати IP 26 Березня 2010 15:45
До речі, в Україні нещодавно теж значно підвищили штрафи за кинутий повз смітник папірець та інші неподобства (розцінки в межах кількох сотень гривень), однак ніхто цього не помітив, бо й раніше нікого не штрафували. Знаю, що в Кіровограді місцева інспекція за тиждень штрафує близько 100 - 200 людей за викинуте посеред вулиці сміття, куріння в громадських місцях та інше. Про заборону споживання пива в громадських місцях взагалі прийняли дивний закон, бо якщо пиво в пластиковій (тобто, літровій) тарі, то напивай собі биче серце скільки влізе - чи в барі чи на вулиці. Всі настільки вже звикли порушувати закони, що нікого не оштрафують ні за перехід вулиці на червоне світло, як і попустять очевидне порушення Конституції тими, хто мав би її захищати відповідно до посади.
Знаючий Показати IP 26 Березня 2010 22:54
Цікаво якось цей запис настроєний. Пише, що стаття опублікована завтра - 27 березня, у мій день народження, а запис вже цілий день висить. Очевидно адміністратор у параметрах помилково поставив різну офіційну дату створення (на день пізніше)та час початку публікації статті. Проте те, що на головній сторінці почергово два блогери (то Чернецький, то Вітів) - виглядає цікавіше для відвідування цього розділу сайту.
Ірина Показати IP 27 Березня 2010 09:24
Ще однією специфічною традицією цього регіону є святкування Нового року на острові Балі зокрема та в Індонезії в цілому. Окрім загальновідомих карнавалів з «драконами», які після завершення свята спалюються, наступає день (доба) духовного очищення й медитацій. В усій державі відключається світло й ніщо не працює окрім швидкої медичної допомоги, пожежної служби та ще кількох «екстрених» служб (доречі аеропорт теж був зачинений). Люди не виходять з домівок, не мають права їсти, пити і практично не спілкуються між собою. Цей день називають «чорним днем для туриста» Це духовне очищення. Людина повинна очищуватися САМА, а не за допомогою КОГОСЬ. Згідна з Вашою думкою - у нас повинно і МОЖЕ бути така ж атмосфера очищення.Адже хто така людина - це біологічний вид. А що вона може без світла, питної води, транспорту?Треба частіше бути наодинці з ПРИРОДОЮ, щоб зрозуиіти це. Просто люди в нас стали ліниві. Вигідно щоб ХТОСЬ щось зробив для них. Я Вам щиро заздрю - поїхати в Сынгапур моя давня мрія. Думаю, Вам є що розповісти про цю країну. Пишіть обовязково! А фото можете викласти? Нашим умільцям буде на що подивитися і повчитися. З повагою, Ірина
Хохма Показати IP 28 Березня 2010 16:52
Пане Олеже, мені імпонують Ваші бачення та починання. Та я не відомий у місті ні чиновникам, ні ДАІшникам, ні лікарям, ні паспортній службі, ні директору ЖЕКу і т.д. І мені теж хочеться щоб ДАІшник відносився до мого жигуля як до вашого хамера, щоб лікар прийняв з увагою за ДЯКУЮ, щоб у держустанові відчували що кормляться за мої податки... Але я усіх вітаю, ми в УКРАЇНІ! У нас діє закон джунглів чи то щодо виборів чи щодо місця в тролейбусі: перемагає сильніший, а переможців не судять.
анонім Показати IP 29 Березня 2010 09:05
Для Хохми. Якось дивно - у всьому з Чернецьким погодились і брехуном назвали?!!
кук Показати IP 29 Березня 2010 09:40
Сінгапур пур рур пур
Попугай Кеша Показати IP 29 Березня 2010 11:16
А, вы были на Таити? Как, вы не были на Таити?
Збентежений Показати IP 29 Березня 2010 14:58
Дещо суперечливе враження: з одного боку - Олег захоплюється жорсткою регламентованістю в Сингапурі, з іншого боку - хоче лібералізму для українського бізнесу. Олеже Станіславовичу! Якщо в Україні запровадити подібні правила, то половина бізнесу просто вмре, бо вони не зможуть не халтурити в роботі, не економити на вивезенні сміття, на благоустрої, на якості продукції і послуг...Зазирніть в яке "Браво", для прикладу і оштрафуйте офіціантку, що 2 години не міняє попільничку

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus