USD 40.00 40.35
  • USD 40.00 40.35
  • EUR 40.10 40.45
  • PLN 10.00 10.25

«Турбуємось про тих, хто турбується про всіх»: у Луцьку мам навчали піклуватися про своє ментальне здоров’я

13 Травня 2024 21:20
12 травня у Центральному парку культури і відпочинку імені Лесі Українки відбувся захід «Територія ментального здоров’я». Подію організували у День матері, адже її мета – привернення уваги та популяризація відповідального ставлення мам до свого ментального здоров’я.

Про це повідомляє Волинська ОДА.

Під гаслом «Турбуємось про тих, хто турбується про всіх» захід об’єднав багатодітних матерів, родини військовослужбовців та внутрішньо переміщених осіб.

Подія розпочалася із вітальних слів співорганізаторів, серед яких регіональна координаторка Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?» Наталія Коструба.
«Ментальне здоров’я матері – це важлива складова здоров’я дитини та благополуччя сім’ї. Здорові діти – майбутнє нашої держави. Тож запрошую усіх до нових знань та навичок у сфері ментального здоров’я та психоемоційного розвантаження, що можна отримати на локаціях «Території ментального здоров’я», – сказала Наталія Коструба.
Водночас голова ради з питань внутрішньо переміщених осіб при Волинській ОДА Ірина Пилипенко акцентувала увагу на важливості турботи про ментальне здоров’я та психологічну підтримку вразливих категорій населення.

Читати ще: «Мамина колискова»: у Луцьку відбулося мистецьке дійство з нагоди Дня матері

Захід проходив за умов дотримання всіх норм безпеки просто неба у форматі квесту. У програмі – «Стежка Ментального здоров’я», де усі охочі знайомилися з техніками самодопомоги під час стресу. Під час заняття з арттерапії учасники та учасниці дізнавалися, як за допомогою творчості покращити свій емоційний стан та подолати стрес. Арттерапевтичні прийоми демонстрували представники Благодійного Фонду «Робимо добро дітям».
На спортивній локації відбувалась руханка для дорослих та дітей від тренера центру «Спорт для всіх».

На ще одній локації волинські піротехніки Головного управління ДСНС України у Волинській області навчали дітей правил мінної безпеки. Також для діток діяли бульбашкове шоу та арттерапевтичний куточок.
Захід відбувся у межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?», що її ініціювала перша леді України Олена Зеленська.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus