USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92
Олександр Машлай: Хто захистить лучан від наркоманів?
21 серпня я спільно з однодумцями вирішили прибрати Гущанський парк (той що біля Шовкового комбінату). Принагідно, дякую всім тим хто допоміг нам в цій справі.
Гущанський парк знаходиться на 40-му кварталі та є місцем відпочинку для тисяч мешканців навколишніх будинків. Найбільша від нього користь для молодих мам, адже в парку можна погуляти з немовлям подалі від шуму та автомобільних вихлопів. Також тут полюбляють грати і старші діти.
Нажаль парк облюбували й поціновувачі «культурного» відпочинку на природі з шашликом і пляшкою, як наслідок – вся зелена територія рясно всіяний сміттям. Не хочу звинувачувати всіх відпочиваючих в забрудненні, але ще жодного разу не бачив, щоб така компанія забирала із собою сміття. Биті скляні пляшки, гори пластику, одноразовий посуд та інший непотріб (навіть використані підгузники!) – все це лишається лучанами на місці «культурного» відпочинку. Відповідні служби міста намагаються прибирати парк, але видимого ефекту це не дає.
Але метою цього допису є не прибирання парку. А зовсім інша, зовні прихована проблема.
Віддаленість парку від будинків та розпивання алкоголю під час відпочинку сприяє підвищенню криміногенної ситуації. Ввечері, особливо у святкові дні – лайка, з’ясовування стосунків та бійки є тут звичною справою. Як не дивно, міліція з’являється вкрай рідко і лише тоді, коли охоронці університету «Україна», що знаходиться неподалік, її туди викличуть.
П’яні «розборки» це лише частина «темного» життя парку. Його облюбували як місце для отримання кайфу наркомани. Вся територія всіяна десятками шприців, причому валяються вони не лише в кущах, але й на алеях та стежках, де гуляють тисячі людей та найголовніше – діти! В такій ситуації поранитися голкою дуже легко може навіть дорослий, а що вже казати про дітей, які всюди лізуть і піднімають із землі все що їм цікаво.
Чи це нормально, коли в громадському парку фактично створено притон? Чи повинні правоохоронні органи якось на це реагувати? Чи для вжиття відповідних заходів дитина повинна заразитися ВІЛ-інфекцією?!!
І ще раз наголошую – мова йде не про якийсь пустир, чи лісопосадку, а про парк, про громадське місце!
Думаю висловлю думку всіх мешканців будинків прилягаючих до Гущанського парку - шановні правоохоронці, займіться контролюванням парку! Достатньо у вечірній час одного наряду міліції, який час від часу патрулюватиме дану територію та прилягаючі двори і проблему буде вирішено. Звичайно наркомани залишаться, але принаймні вони будуть варити ширку і колотися не там де гуляють наші діти!

      Блоги є видом матеріалу, який відображає винятково точку зору автора. Вона не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, про яку йдеться.
      Точка зору редакції Інформаційного агентства Волинські Новини може не збігатися з точкою зору автора. Редакція не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує роль носія.
Однією з обіцянок Януковича на минулих президентських виборах було покращення демографічної ситуації в країні. Із витягу з передвиборчої програми, тоді…
Прокуратура не береться розслідувати дії ЖКП, яке не відшкодовує лучанам збитки від затоплення через розрив системи опалення
У Нововолинську за кілька днів двічі намагалися обікрасти квартиру. Поліція на перший виклик вирішила, що замок власниця зламала сама
Коментарів: 11
Алік Показати IP 28 Серпня 2010 16:15
Однозначно, що захистить Грицюк. Він всіх посадить на стакан.
Майкл Корлеоне Показати IP 29 Серпня 2010 00:46
Філолог за Вами плаче... Організуйте ще для своїх "заукраїнців" лекцію на тему "За українську мову"
тобі дурко до Майкл Корлеоне Показати IP 29 Серпня 2010 13:05
а за тобою лікар плаче...ти по суті говори а не чіпляєшся не знати за що. Ти хоч щось організуй у своєму житті. "Заукраїнці" хоч прийшли і парк поприбирали...А ви??? Сидите тут і дурню пишите, гавкати Ваше покликання???
молода мама Показати IP 29 Серпня 2010 12:30
Це справді проблема. І так мало відповідних місць, де можна з дитиною погуляти. А тут і парк хороший так який забруднений... А ті шприци - то жах. не раз чула стращні історії як діти шприци знаходили, не дай Боже. А влада і не чухається, бо їх то дітки за парканами котеджів гуляють, де нема шприців і пляшок порожніх(((
Олеся Показати IP 29 Серпня 2010 16:57
Ті наркомани скоро будуть скрізь розкидати шприци, пляшки, презервативи...фу. як на вулицю вийти??? треба замість собак бездомних наркоманів виловлювати і не за гратами тримати, а хай метуть вулицю і все прибирають, хоч толк буде. Загадили все місто по вуха.хоч бери не виходь на вулицю...
тато Показати IP 29 Серпня 2010 17:52
Та нормально хлопець пише. Напишіть і ви і зробіть так само. У чому проблема?
йован Показати IP 29 Серпня 2010 19:59
Чоиу так раптом рівненчанин почав переживати за лучан? На що розраховує? В Рівному не вийшло?
Олександр Машлай до йован Показати IP 30 Серпня 2010 19:53
А звідки ви взяли що я рівнянин?! Я живу в Луцьку, тут живе моя сім'я, мій син народився і живе в Луцьку. Тому проблеми Луцька мені важливі. Це погано?
лучанка Показати IP 30 Серпня 2010 19:26
ну давайте ще ділити хто звідки родом? як у деяких лучан полова в голові то хоч і рівнянина послухай, що тобі корона впаде? чи щось робити, кудись йти треба бути лучанином в третьому поколінні? сам ти,йован, не з села де ворони розвертаються, такий розумний?
мама Показати IP 31 Серпня 2010 12:11
ця проблема стане вам близька коли матимете своїх дітей. хоча чисті парки і безпека всім потрібні. а "заукраїнці" молодці прибирали парк біля ЛШК і оголошення висіли, запрошували всіх. але така вже наша натура тільки критикувати...а треба було прийти і прибрати, хоча це не вихід, там знову бидло насмітило
Бодя Показати IP 5 Січня 2011 17:33
Підтримую! Я за чистоту рідного краю!...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus