USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90
Тетяна Грішина: Янукович почув не кожного, але всіх обшукав
Більшість моїх колег каже, що прес-конференція гаранта для регіональних ЗМІ 22 квітня була черговою показухою для гарного кадру. Воно то так, але направду не сильно журналісти з регіонів намагалися пробитися до мікрофона. Хто дуже хотів – пройшов, простояв багато часу. Інше питання, що гарант не відповідав на прямі запитання прямими відповідями, в залі було 340 кореспондентів, а подія тривала 40 хвилин. Тому ця показуха якоюсь мірою обопільна.

Особисто я погодилася бути «масовкою і гарним кадром» з декількох причин: по-перше, ніколи не була ще в Адміністрації Президента, по-друге, ніколи не бачила живого Януковича, по-третє, хотіла подивитися і повчитися, як працюють досвідчені колеги, по-четверте, мала надію, що Янукович, захотівши бачити журналістів з регіонів, таки дійсно хоче "почути кожного" з них.

Втім, усе по порядку.


Дія перша: Адміністрація

Заїхати на територію Банкової,11 не реально. Туди, очевидно, пускають лише машини працівників. Якраз один нам трапився: виїжджає, нервується та кричить на нашого водія матом, бо той перегородив йому дорогу. Дивуюся, гарний чоловік, шикарна машина, а на «Персен» не вистачає.

Усередину йдемо пішки. У холі нас сканує перша черга охоронців: сумку пропускаєш на рентген-стрічку, сам проходиш через рамку, мобільник вимикаєш і здаєш охоронцю. Чого – не зрозуміло, кажуть: така процедура. Якщо чоловік з пістолетом за пазухою і дротом з вуха каже, що так треба – очевидно так воно і є.

Оксана Блищик з «Волинської газети» сфотографувала нашу делегацію у холі – її фотоапарат забирають без пояснення причин. Мій фотік у сумці поки є. Мене заспокоюють, що то до наступної рамки.

Йдемо далі: під ногами м’якенькі коврики, на стінах фотосесії Президента в різних ракурсах. Дивлюсь, і одразу пригадую нашу волинську облдержадміністрацію, де після президентських виборів 2010-го зі стін світлини з помаранчевої революції змінили на натюрморти і фотки квіточок.


Друга рамка перед сходами на третій поверх. Тут тебе не лише сканують, а й мусиш вивернути сумку. Оксані Блищик знову не повезло: охоронець ретельно оглядає, читає склад її освіжувача для рота, бризкає спрей, потім занурюється з ліхтариком у кожну кишеньку сумки.

Після цього оглядають рюкзак Андрія Калахана. В нього в сумці знаходять якусь дивну штуку, яка також бризкає. Що це було, я й сама не зрозуміла. Охоронець, судячи з вигляду його обличчя, такого також ніколи не бачив, але пропустив.

Найдовше оглядають оператора Рустана Щербачука. У нього в кишені знаходять вимкнений мобільник. Телефон забирають.

Мене бодігард просить сфотографувати йому руку, аби переконатися, що то Нікон, а не пістолет. Переконується. Мені на згадку залишається світлина його руки. Ех, одружений…

Антракт

Невеликий офф-топчик: кажуть, що туалет – то лице господині. Фейс у хазяїна президентської Адміністрації шикарний, причому на кожному поверсі.

Дорога сантехніка, серветки для унітазної кришки, мило з полуничним ароматом, величезне дзеркало у повний ріст.

То у Ж.

А у М. (хлопці-колеги розповідали) є також біде. А вода для змиву подається з шести струй.

Дія друга: Зал

Перші місця окупували донецькі і дніпропетровські. Кажу, як є, без претензій: очевидно вони перші прийшли. Ми, кому не дісталося місць спереду – сидимо за дупами операторів, яких тут декілька десятків.

До речі - їм респект. Операторам, маю на увазі. Часом у нас чотири камери місце не можуть поділити, а тут декілька десятків примостилося. І всім добре.

Ставити камери у проході не дозволяють, бо тут йтиме Президент. Шнури завбачливо просять також пропустити під ковриком, аби бува гарант не спіткнувся. Охорона, підпирає двері, аби казус з інавгурацією не повторився.

Близько дванадцятої з’являється Ганна Герман і міністри Юрій Бойко, Анатолій Могильов, голова Служби Безпеки України Валерій Хорошковський. Усі в гарному гуморі.


Особливо мені сподобався Хорошковський: усміхнений, з гарним манікюром, впевнений. Чимось нагадав нашого Олега Чернецького.

Янукович запізнився хвилин на 20, зайшов без оголошення. Йому трошки аплодують, не встають.

Свій півгодинний звіт про 50 днів, а точніше монолог-критику попереднього уряду, виголошує українською. Говорить про газ: каже щось про ложку, яка дорога до обіду. Після, з дозволу присутніх, сідає за стіл.

Біля мене стоїть Ганна Герман. До неї підходить охоронець, аби щось запитати. Та доволі голосно, жорстко і демонстративно відповідає, що «слухає Президента і її в той момент зачіпати не треба».

Починаються запитання з залу: загалом їх було 6 чи 7. Гарант час від часу змінює українську на російську. Питають Рівне, Донецьк, Кіровоград, Хмельницький. Питають про те, куди Янукович поїде наступного разу, яка у нього зовнішньоекономічна політика, чи приберуть райради…Одним словом, звучать питання, які щиро і найбільше хвилюють регіони.

Прес-секретар Денис Іванеско каже, що прес-конференція добігає кінця, треба останнє питання. Герман йде від мене слухати Президента до мікрофона. До стійки продирається журналістка Соня Кошкіна, і питає: чому ж гарант не спитав севастопольців через референдум про їх бажання утримувати чорноморський флот?

Янукович починає відповідати, у нього вимикають мікрофон. Фьодорович питає: «почему без мого разрешения?». Звук вмикають і гарант продовжує говорити. Каже, що планує звіряти рішення «с украинским народом по вопросам, которые очень волнуют». Планує.

Наостанку журналісти цікавляться про те, чому Янукович залишив пані Богатирьову у своїй команді. Герман лукаво посміхається, гарант каже, що Раїса Богатирьова з ним, бо вона «спеціаліст».

Все, час закінчився. Янукович йде геть. Всім дякують, всі вільні.

Завіса

Після обіду, ми забрали свої мобільники. До речі, обід чекали дуже довго, нас обслужили останніми і, можливо, нам дісталося те, що не з’їли інші. Офіціантки пояснювали, що замовляли їжі на 200 осіб, а прибуло три сотні, того так і вийшло.

Загалом, в Адміністрації, як і в кожній установі, найпривітнішими виявилися гардеробниці, Янукович дійсно такий високий, як про нього кажуть, Мустафа Наєм з Шустер-лайф має гарні очі, журналісти-телевізійники нічого майже не нотують, Севастополь знову відали за бізнес товаріщей, Герман нагадує шкільну вчительку, якщо мовчить, а утримувати такий туалет, напевно, дорого.

Втім не це головне. Про головне на такий прес-конференціях ніхто не розкаже.
      Блоги є видом матеріалу, який відображає винятково точку зору автора. Вона не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, про яку йдеться.
      Точка зору редакції Інформаційного агентства Волинські Новини може не збігатися з точкою зору автора. Редакція не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує роль носія.
Агітація по селах не пройшла марно, на другий же день почали дзвонити "Ви коли приїдете?". Так, активісти збирають допомогу для…
25 серпня у великих містах України з’явилися борди #ДЯКУЮ від EVA. І це – лише частина величезної хвилі подяк, яку…
Відбірковий фестиваль команд КВН «VolFest» відбувся вчора, 22 вересня, у Палаці учнівської молоді у Луцьку
Коментарів: 39
Анонім Показати IP 24 Квітня 2010 14:54
Януковичу - велике "ФЕ", Тані - респект. Господи, хто керує нашою державою? "ІДІОТИ". "Слуги народу" наші!!!!
JAN Показати IP 24 Квітня 2010 17:03
Таня, блог - просто супер!!!! І фото, і текст!!!!
VSC Показати IP 24 Квітня 2010 19:46
Очччень прилично. На фоне нытья и критиканства остальных блогеров, это девчушка - просто струя свежего воздуха.
АК88 Показати IP 24 Квітня 2010 22:52
"Дивна штука, що бризкає" - це чоловічі парфуми ))
Александр Показати IP 25 Квітня 2010 00:40
"...Эх!Люди жили..." И.Ильф Е.Петров
makarmakar Показати IP 25 Квітня 2010 00:51
Цікаво читати і дивитись фотки.Танюшка,Ти- молодець!!!
goodok Показати IP 25 Квітня 2010 09:38
Здавалося б - нічого нового... Але настільки легко і цікаво сприймається матеріал. Молодець автор ;)
Мужик Показати IP 25 Квітня 2010 10:04
Круто. Людина поїхала в Адміністрацію президента, і побачила туалети, дупи операторів, зачіску Хорошковського і кільце на руці охоронця... Шо тут скажеш - баби!
РОНІН крок Показати IP 25 Квітня 2010 12:17
+1 ))
єрьомич Показати IP 25 Квітня 2010 13:51
Таню,хіба гарно показувати язика!?
Олександр Пирожик Показати IP 25 Квітня 2010 16:50
Дякую за правдивість! Справжній журналіст має бачити те, на що не звертають увагу інші. Аби передати атмосферу театральної гри, треба описувати і сам театр, і його закуліси. Так тримати!
Чувак Показати IP 25 Квітня 2010 17:41
Хоч хтось з 300 описав сіль пресконференції.
маруся Показати IP 25 Квітня 2010 18:25
МОЛОДЕЦЬ! ЦІКАВО і головне, НЕЗААНГАЖОВАНО написано! +12! А Герман виглядає як Берія (в спідниці)...
oksa Показати IP 25 Квітня 2010 19:57
Сподобалось!
Володимир С. Показати IP 25 Квітня 2010 20:26
ЧИ правильно неповажати Президента своєї країни?
Тетяна Грішина до Володимир С. Показати IP 26 Квітня 2010 19:11
Ні. А хто тут не поважає, га? Я особисто поважаю всіх Президентів України. Задля Останнього, тобто Діяючого, пів-України проїхала аби ще більше заповажати Його і Його Високопрезиденство))))
Фаріон Показати IP 26 Квітня 2010 09:22
Попередньому: Правильно навчитись НЕ писати з помилками!
фанат Показати IP 26 Квітня 2010 10:41
Гарненька... Пиши ще
Петро Ги Показати IP 26 Квітня 2010 11:45
цікавий матеріал! Мені завжди цікавіше те що за кадром.
))) Показати IP 26 Квітня 2010 14:50
а, опять к Руле придирались, ну не везет ему )))
Критикан Показати IP 26 Квітня 2010 15:13
Класно порівняла Хорошковського та Чернецького, обидва "озабоченние".
andrew Показати IP 26 Квітня 2010 15:31
маладца. львівська школа.
Advokat Показати IP 26 Квітня 2010 21:55
Tanja prosto amator a prezudent vin i v Afruzi prezudent.
Куратор Показати IP 27 Квітня 2010 09:36
А автор і не претендувала на професійне висвітлення матеріалу - сама ж сказала. Офіціоз усі покажуть, а от розказати, саму обстановочку в якій наша влада працює щодня - це цікаво. З таких штрихів кожний може скласти власну картину і зробити висновки. Не дарма ж кажуть - і на одинці себе треба поводити так, щоб не було соромно.
++ Показати IP 27 Квітня 2010 12:06
Дотепні влучні фото+легкий не заполітизований текст = гарантія упішного матеріалу! ВЧІТЬСЯ!!!
11111 Показати IP 27 Квітня 2010 12:35
Та це все херня на посному маслі.Новий президент РЕАЛЬНО ПРАЦЮЄ а не цілими днями готуеться до виступів з пресою і видумуе гарні історії, які розказати народу.Шо ви цепляєтесь за кожне слово, то поїхав не туди, то ше шось, забув в ВАС СПИТАТИ, шо йому робити. Чи ви рахуете шо нероби з ВОЛИНІ мають вирішувати питання ЧФ І ЦІНИ НА ГАЗ, стоячи під стінами ВР? (їхні ціна 50 грн+безкоштовна дорога в Київ+харчування) але деж вони не за гроші їдуть, вони їдуть вирішувати ВЕЛИКЕ питання для України!
VSC до 11111 Показати IP 27 Квітня 2010 16:54
Ох, этот вечный вопрос. Что лучше: в заднице королем, или в высшем обществе на побегушках? Коммунисты ставили его несколько иначе: лучше умереть стоя или жить на коленях? ваша позиция вполне понятна.
JAN до 11111 Показати IP 27 Квітня 2010 17:42
То й добре, що він РЕАЛЬНО ПРАЦЮЄ! Що ж він мав віртуально відпочивати?)) А те, що журналіст написав про свої враження від Адміністрації, наш Гарант аж ніяк не зміниться. Правда? Не забувайте: "Критики лиють воду на колеса прогресу"!
11111 Показати IP 27 Квітня 2010 22:54
Ми і так за помаранчевої влади вже не то шо на колінах жили а рачки повзали. і незабувайте, шо купляти дурнів за 50 грн вони і придумали, то ви вважаєте це великим проявом демократії? тоді беріть 50 грн і їдьте під стіні ВР, я чомусь дуже маю сумнів про те, що ви поїдете туди за власний кошт, а тим більше якщо ви десь працюєте.
фан пані Тетяни Показати IP 13 Травня 2010 23:32
То у Ж. А у М. (хлопці-колеги розповідали) є також біде. А вода для змиву подається з шести струй. - геніально!!! квінтесенція усього тексту!!!
Vika Показати IP 7 Червня 2010 12:24
Для 11111: "Ми і так за помаранчевої влади вже не то шо на колінах жили а рачки повзали." Говоріть тільки за себе.
Viktor 69 Показати IP 2 Серпня 2010 16:17
От кобіті повезло попала в Адміністрацію....побачила живого Прєзідєнта... на твій цнотливий дівочий мозг і вистачить.... Так ти дуже кумедно всіх описала - БРАВО... Тіки ж ти молода з претензіями на об'эктивність - навіщо ж обіду так довго чекала, а потім ще й недоїдки їла... Одним словом ти перетворюєшся в журналіста для якого найголовніше правило "3 П" - пожрать, побухать и посра....
НатаЛЯ Показати IP 10 Квітня 2011 20:09
Багато тексту між рядками. Молодець! А "3 П" - не тільки журналісту близькі...
експерт Показати IP 28 Серпня 2011 18:25
Цікаво, а яка освіта в Тані? Відчувається, що "кембридж" Журавльова. Тетяна, дай відповідь, дуже прошу.
Joaquin Показати IP 30 Квітня 2012 12:40
Not bad at all fellas and gaalls. Thanks.
Алекса Показати IP 18 Серпня 2013 18:11
Нічого геніального не бачу,стаття на замовлення, вітаю що побачила Адмістрацію....надіюсь це буде твоїм найвищим досягненням.............Кембрідж-ха-ха
Jenibelle Показати IP 2 Квітня 2015 08:47
Thank God! Soonmee with brains speaks!
Svetlana Показати IP 3 Квітня 2015 07:51
Aptrpenaly this is what the esteemed Willis was talkin' 'bout.
Dea Показати IP 5 Квітня 2015 15:42
Iniofmatron is power and now I'm a !@#$ing dictator.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus