USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97
Петро Чечелюк: З вилами чи з скальпелем?
Вчора відбулось засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань соціального захисту, охорони здоров’я, материнства та дитинства, освіти, науки, культури, мови. На ньому звітувались голови правлінь міських лікарняних кас і фондів. Щоправда - не усі. Вкотре проігнорував запрошення голова правління Волинської обласної лікарняної каси Дмитро Глазунов.

Матеріали засідання є в соціальних мережах, тому не буду їх тут переповідати. Скажу лише для деяких депутатів міської ради, що термінал не буде піклуватись за пацієнтів, які не в змозі заплатити за своє лікування. Це перше. Друге: вільний ринок означає, що доступ до охорони здоров’я мають люди, які або достатньо багаті, щоб платити за нього, або достатньо здорові, щоб цього лікування практично не вимагати. Дехто хоче в цей «вінегрет» ще вмішати банк і купу посередників, щоб банківські лихварі, які сьогодні найбільше заробляють (разом з страховиками - за офіційною статистикою), паразитували на цих коштах і відсмоктували звідси свою "маржу". А ще потім запропонують ввести медичну поліцію, щоб контролювали лихварів. І так - безкінечно.

Якоїсь чудесної панацеї, яка б за кивком пальця деяких вчорашніх депутатів міської ради типу Бориса Смаля перебудувала б нашу систему охорони здоров’я, звичайно, не існує. Пора б відкинути усяке лукавство і пригадати стару мудрість про те, що "коли зубожіють лікарні, багатіють кладовища". Щоб мати достойну медицину, її треба фінансувати. Я веду до того, що нам треба перестати руйнувати систему цінностей, на якій тримається сьогоднішня охорона здоров’я і лікарська професія - ця сфера надзвичайно вразлива. І не давати її руйнувати тим, хто вважає, що розбирається в ній, як розбираються у футболі чи в шашликах. Не руйнувати ту систему благодійності, яка сьогодні склалась, тому що стаття 49 нашої рідної Конституції про так звану безкоштовну медицину вже не працює років зо двадцять. Якщо бюджетне фінансування складає 12-13 гривень на ліжко-місце на добу, то яка може бути мова про гарантії Конституції України?

Я це кажу для «дім глазунових», які кліщем залазять під шкіру пацієнтів, виступають в Ютубі з примітивними, як лопата телероликами проти своїх опонентів, жестикулюють перед глядачами розчепіреними пальцями, ніби хочуть провести вагінальне обслідування, і лише з однією ціллю - аби збагатитись. Сьогодні навіть цивілізований Захід наламав багато дров в так званій страховій медицині. І він це усвідомлює. І має намір ці «дрова» міняти. Можливо, тому стара розумна Англія залишила державну медицину? Тому, діма глазунов, давай побережемо сьогодні хоч те, що вже склалось і якось, хоч кульгаючи, але працює. Давай не будемо лізти з вилами і ломом туди, куди вимагається підхід з мініатюрним скальпелем? Де потрібна умілість і справність лєсковського Лівши, який підкував блоху. Чи ти забув, що ти лише учитель географії і чекіст-невдаха? Можливо, для початку, у свої неповні 43 рочки, поїдь в Любешівський район, в глибинку, в сільську школу, і розкажи дітям, звідки витікає Гольфстрім, і чому Дніпро впадає не в Каспійське, а Чорне море? Для початку, бо ти ще так нічого й не розпочинав?.. А місцева охорона здоров’я нехай залишиться без такого «бізнесмена» і «страховика», як ти. Зроби таку милість?

Петро Чечелюк
      Блоги є видом матеріалу, який відображає винятково точку зору автора. Вона не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, про яку йдеться.
      Точка зору редакції Інформаційного агентства Волинські Новини може не збігатися з точкою зору автора. Редакція не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує роль носія.
Усякі зміни в медичній галузі з ініціативи «начальства» нерідко призводять до розмежування суспільства на тих, хто виграв (їх буде абсолютна…
Коментарів: 5
123 Показати IP 1 Лютого 2017 13:49
Невже Кошель платить?
лучанка Показати IP 3 Лютого 2017 07:15
молодець Чечелюк Хай би хоч місяць цей діма поуправляв такою махіною як друга лікарня іпоуправляв так як Духневич. Говорю не голослівно чоловік потрапив туди у важкому стані і бачу третій день все зсередини.. А діма хай спочатку , як казав покійний Плющ, собачу будку побудує
лучанка Показати IP 3 Лютого 2017 07:15
молодець Чечелюк Хай би хоч місяць цей діма поуправляв такою махіною як друга лікарня іпоуправляв так як Духневич. Говорю не голослівно чоловік потрапив туди у важкому стані і бачу третій день все зсередини.. А діма хай спочатку , як казав покійний Плющ, собачу будку побудує
52 Показати IP 3 Лютого 2017 08:23
А слабо зайнятися фармакологією??? Вже задовбали ціни в аптеках. Обіцяли з 1 лютого здешевлення частини ліків (діабет, гіпертонія і астма), але перенесли це здешевлення на 1 квтня. Це першоквітневий жарт?
анастезіологія Показати IP 3 Лютого 2017 10:04
А чому цей блазень і нероба лізе в другу лікарню? Нехай організує касу в тубдиспансері, дитячій інфекційній лікарні і краде собі. Покаже, на що здатний. Звик, св*лота, на готове. Паразит!!! Прийшов на готовий фонд Клімчука і розіср*в його, вкрав гроші ВОЛКу. Спить прокуратура, або покриває.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus