USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98
Петро Кралюк : Бандерівець Путін
Думаєте Володимир Путін просто так згадує Степана Бандеру?

Справа не лише в тому, що Бандера й Путін низенького зросту. І не в тому, що в дитинстві вони були щуплими та хворобливими. І навіть не в тому, що обидва були фанатами спорту. …А ще хотіли стати дужими й впливовими.

Справа в тому, що Путін успішно довершує те, що не встиг зробити Бандера. Не вірите? Давайте поміркуємо.

ПУТІН КОНСОЛІДУВАВ УКРАЇНСЬКУ НАЦІЮ

Бандера вважав найбільшим ворогом українців Росію. У нас, в Україні, донедавна мало хто так думав. Навпаки, Росію сприймали як братню й дружню державу. З Росією не збиралися воювати, з нею хотіли дружити. Але після путінської анексії Криму добра половина українців (якщо не більша половина) нарешті теж прийшла до думки, як і Бандера, що Росія є нашим ворогом №1. Кордон з цією «братньою державою» почали перекривати, а війська перекинули із заходу України в східні й південні області.

Путін, створивши військову загрозу для українців, нарешті посприяв їхній консолідації як нації. Не зробили це ні наші президенти, ні наші політики, діячі культури, бізнесмени. А Путін, як бачите, зробив. Тут доречно нагадати, що саме про консолідовану українську націю мріяли українські націоналісти, в т.ч. і Бандера.

Провідник ОУН не раз говорив, що українцям у визвольній боротьбі з Росією слід покладатися, в першу чергу, на власні сили й не мати ілюзій щодо дієвої допомоги Заходу. Нинішня ситуація з Кримом та навколо України, до якої має причетність Путін, підтверджує цю тезу. Ми нарешті згадали про свою армію. І якщо для попередніх правителів вона була п’ятим колесом до воза, то нинішні очільники мусять приділити їй чи не найбільшу увагу. А Бандера, як відомо, надавав великого значення військовій силі при захисті національних інтересів.

Путін, анексуючи Крим, розв’язав проти нас жорстоку інформаційну війну. До українців нарешті почало доходити, що інформаційне протистояння, пропаганда є речами не менш важливими, ніж дії воєнні. Але ж розуміння цього нам давно намагався втовкмачити Бандера, приділяючи велику увагу пропагандистським кампаніям.

ПУТІН СПРИЯТИМЕ РОЗВАЛУ ІМПЕРСЬКОЇ РОСІЇ?
Нарешті, Бандера сподівався, що поневолені народи Радянського Союзу піднімуться на боротьбу, а сама імперія розвалиться. Схоже, Путін збирається виконати і цю «заповідь» вождя ОУН. Розв’язавши війну з Україною і анексувавши Крим, попередньо проголосивши на півострові з допомогою маріонеток «незалежність», він дав приклад для суб’єктів своєї федерації. Чи не захочуть ці суб’єкти в недалекому майбутньому теж стати незалежними? Адже якщо Крим унезалежнився, то чому їм цього не зробити?

Путін навіть пішов далі Бандери. Провідник ОУН, певно, не мріяв, щоб десятки тисяч людей вийшли на вулиці Москви під українськими прапорами та ще й вигукували «Слава Україні!» А Путін, завдячуючи своїй політиці, це зробив.

І хто після цього не скаже, що Володимир Путін – вірний послідовник Степана Бандери? Тепер ви розумієте, чому нинішній президент Росії так любить згадувати провідника ОУН.

P.S. Цей текст багато хто сприйме як своєрідний жарт. І буде мати рацію. Проте в кожному жарті є доля не жарту. Путін, насправді, поставив український народ перед великим викликом. Якщо ми зуміємо достойно відповісти на цей виклик, то станемо повноцінною історичною нацією. Сподіватимемося, так воно й буде!
      Блоги є видом матеріалу, який відображає винятково точку зору автора. Вона не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, про яку йдеться.
      Точка зору редакції Інформаційного агентства Волинські Новини може не збігатися з точкою зору автора. Редакція не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує роль носія.
Одним із визначних філософів та релігієзнавців України першої половини ХХ ст. варто вважати Арсена Річинського, доля якого була тісно пов’язана…
У п'ятницю, 4 листопада, російський президент Володимир Путін відкрив пам'ятник київському князю Володимиру в Москві. Про те, що це станеться,…
Попри існування в українській культурі й суспільній думці «революційного тренду», точніше «тренду бунту», характерного для пригноблених, колоніальних народів, знаходилися мислителі,…
Коментарів: 3
Василь Калуш Показати IP 31 Березня 2014 13:47
Гарно, Посміявся. Але щось у цьому є. Хто б ще так згуртував українців. Чого не встиг зробити Янукович, доробив Путян. ТЕпер усі однаково ненавидять росіян.
Так Показати IP 31 Березня 2014 17:59
Путін ше більше об'єднав, ніж Бандера
БОГДАН Показати IP 31 Березня 2014 23:26
Думаю передчасно, пане Кралюк ,робити такі гучні висновки: = Путін об"єднав Україну=,=Путін сприятиме розвалу імперії =.На Півдні та Сході України набирає рух за проведення референдуму та федераліізацію зазначених регіонів,що характерно , під антибандерівськими гаслами,Про це ведуть переговори Лавров та Керрі,що аж ніяк не свідчить про обєднання України .Це свідчить лише про те, що Україна ментально та ,кульнурно різна. Так що не потрібно видавати бажане за дійсне. Росія на даниййй час на підйомі Путін успішно реалізує свої амбітні плани по сторенню Єєвразійського Союзу. Думаю ,що в нісенітниці та дурниці,які звучать в статті, сам Кралюк не вірить.Мені видається,що просто Кралюк =чесно= відробляє американські бакси та в міру свого інтелекту переспівує побрехеньки З..Бзежинського.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus