USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.85 40.20
  • PLN 9.86 10.10
Вероніка Романович: Як змусити прокуратуру розслідувати злочини державних службовців?!

Інформаційний портал Харьківської правозахисної групи.

Як змусити прокуратуру розслідувати злочини державних службовців?! (Прес-анонс)

7 вересня 2015 року, об 10:30

Інформаційне агентство «Інтерфакс-Україна»
м. Київ, вул. Рейтерська, 8/5а

Прокуратура є єдиною державною структурою, яка наділена повноваженнями компетентно реагувати на порушення прав людини в ході слідства у кримінальних справах. Але коли порушень припустилася сама прокуратура, що робити і де шукати справедливості?

Харківська правозахисна група працює з десятками справ людей, що засуджені довічно за сумнівними вироками, в яких слідство проводила саме прокуратура і де наявні очевидні порушення прав людини.

Яскравий приклад бездіяльності або неспроможності прокуратури реагувати на факти таких порушень – справа засудженого довічно Олександра Рафальського, який вже 13-й рік – за ґратами. Тортури, фабрикація матеріалів справи і, як наслідок, – засудження до вищої міри чотирьох осіб, двоє з яких вже померли.

Чи можливо в цій країні домогтися справедливості?

На ці питання шукатимуть відповіді:

Віктор Чумак, депутат Верховної Ради України;

Микола Сірий, старший науковий співробітник інституту держави і права ім. В. М. Корецького;

Віктор Колбанцев, адвокат;

Андрій Діденко, експерт ХПГ.

Контактна особа – Андрій Діденко, 0939852574.

      Блоги є видом матеріалу, який відображає винятково точку зору автора. Вона не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, про яку йдеться.
      Точка зору редакції Інформаційного агентства Волинські Новини може не збігатися з точкою зору автора. Редакція не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує роль носія.
В чому кожного разу переконуєшся, незалежно чи справа є особистою чи загальносуспільною. Якщо про справи загальносуспільні, що так чи інакше…
Майже два роки тому в Україну прийшла війна. Війна принесла загибель наших співвітчизників, друзів, рідних, тисячі поранених та покалічених. Щодня…
Як нам облаштувати життя в нашому місті. Чому ми маємо так багато проблем? Чому ми їх не вирішуємо, а колекціонуємо,…
Коментарів: 2
Mik (галицька миша) Показати IP 6 Вересня 2015 13:46
А нiяк їх не змусити.
Міку Показати IP 7 Вересня 2015 09:11
Небажання працювати одних, не забороняє працювати іншим

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus