USD 39.85 40.28
  • USD 39.85 40.28
  • EUR 40.05 40.35
  • PLN 9.95 10.20
Віктор Олійник: ДЕНЬ ШАХТАРЯ у Верховній Раді! Юлія Тимошенко і Верховна Рада виконують свої обіцянки перед шахтарями

2 вересня , в день початку роботи третьої сесії Верховної Ради України, за наполяганням прем‘єр –міністра України  Юлії Тимошенко і фракції БЮТ було розглянуто низку законопроектів щодо підвищення престижності шахтарської праці,  підтримки розвитку вугільної галузі  , її технічного переоснащення.
Ці Закони були очікувані шахтарями не один рік, про це свідчила їх присутність у залі ВР. Їх прийняття було пов‘язане з падінням протягом останніх років рівня  умов праці шахтарів  та  соціально-економічних стимулів ( низькі зарплати, пенсії , незадовільне забезпечення житлом тощо).
Зокрема, прийнятими законами передбачено збільшення заробітної плати не менш як на 30 відсотків, з урахуванням подальшого переведення всіх шахтарів на погодинну оплату праці  середньоєвропейського рівня , зменшення ставки податків  для працівників підземних робіт. Передбачено суттєві зміни у пенсійному забезпеченні шахтарів.
За прийнятим Законом , пенсії шахтарям , які мають 15-річний стаж підземних робіт (жінкам-шахтарям з 7,5 –річним стажем підземних робіт), будуть складати 80 відсотків від середньої заробітної плати. В середньому , пенсії зростуть майже на 700 гривень. Звертаю вашу увагу на те , що пенсія призначена до цього моменту теж буде перераховано за новим законодавством.
Окрім цього передбачено зарахування поза конкурсом , за особистим вибором спеціальності, шахтарів та їх дітей ,до державних і комунальних вищих та професійно-технічних закладів України . Навчання для них буде проходити за рахунок коштів  державного та місцевих бюджетів з наданням місця у гуртожитку та виплатою підвищених стипендій.
Серед вагомих соціальних пільг я виділю пільги по забезпеченню житлом, одержанню земельних ділянок для індивідуального будівництва, державну підтримку сімей молодих шахтарів, забезпечення безкоштовними путівками на оздоровлення.
Внесено суттєві зміни у Державний бюджет . Юлія Тимошенко  заздалегідь передбачила  у змінах до бюджету, запропонованого Урядом, збільшити фінансування вугільної галузі на 3,6 млрд. грн. З них на підвищення зарплати шахтарям передбачено 468 млн. грн. Решту  коштів буде спрямовано на модернізацію старих і будівництво нових шахт, в тому числі і на добудову шахти №10 міста Нововолинська.
Усі ці кроки Уряду та прем‘єр-міністра Тимошенко  майже одноголосно були підтримані депутатами Верховної Ради.
Переконаний , прийняття цих Законів дасть можливість реально підняти престижність шахтарської праці та  суттєво покращить матеріальне становище шахтарів та їх родин.
З повагою, народний депутат України від блоку Юлії Тимошенко          Віктор Олійник
P.S. Ознайомитись детальніше з Законом України « Про підвищення престижності шахтарської праці»  можна у громадській  приймальні  народного депутата Олійника В.С.  за адресою:  Місто Нововолинськ ,вул. Шевченка, 7.
      Блоги є видом матеріалу, який відображає винятково точку зору автора. Вона не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, про яку йдеться.
      Точка зору редакції Інформаційного агентства Волинські Новини може не збігатися з точкою зору автора. Редакція не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує роль носія.
15 травня було прийнято Закон «Про заборону грального бізнесу в Україні». Він викликав неабиякий резонанс у нашому суспільстві. У неділю…
Я знав, що у парламенті буде важко працювати, але настільки важко  —  уявити не міг. Прикро, що серед депутатів цього…
    Українське село додатково отримає до кінця цього року 1 мільярд 715 тисяч гривень. З цих коштів 1 млрд.…
Коментарів: 2
Анонім Показати IP 3 Вересня 2008 21:13
Дякую що є токі нардепи як Олійник на нашій Волині, які не тільки займаються власним піаром та набиванням власних кишень, а й думають про тих , ХТО ЇХ ОБИРАВ
САША Показати IP 3 Вересня 2008 21:18
Дякую Олійнику за нормальне та своєчасне розяснення. А то наприймають чорт зна чого -самі не знають!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus