USD 39.40 39.73
  • USD 39.40 39.73
  • EUR 39.63 40.00
  • PLN 9.80 9.95
Чат з Ігорем Гузем
Сьогодні, 4 серпня гостем чату на "Волинських новинах" буде депутат Волинської обласної ради Ігор Гузь.

Анатолій: Пане Ігоре то що там з грошима на фестиваль "Бандерштат"? І як Ви прокоментуєте вчорашню новину з Волинської правди про те що можуть відмінити фест через указ Януковича?

На сьогодні обласна державна адміністрація коштів не виділила, чим порушила рішення обласної ради.

І на скільки я розумію, коштів вона не виділить.

Але не зважаючи на це, ми як оргкомітет гарантуємо, що фестиваль відбудеться в будь-якому випадку. І ми гарантуємо що захід пройде в повній мірі.
Що стосується новини, я так зрозумів, що Янукович просить не ініціювати заходів через пожежонебезпечність. А в нас з цим усе гаразд.

Заноза: Ви як представник будь-якої політичної сили боретесь за владу. Інакше - немає сенсу в політиці. Але ж ви були і є самою ж владою. Що ви зробили в обласній чи міській раді такого показового, аби ваші співвітчизники, зокрема я, подумали: да, Гузь не лише говорити вміє, але щось і робити.

По-перше, я вважаю, що це не показник роботи, але... Активна позиція депутата в складі обласної чи міської ради, - це важливо. Є багато моїх колег, які рідко з"являються на виду.

Що стосується того, що я зробив, то мною була запропонована і втілена програма національно-патріотичного виховання молоді; останнє рішення обласної ради, яке стосується звернення і рішення Європарламенту по Бандері; рішення і пропозиція Волинської обласної ради усунути Дмитра Табачника з посади міністра; рішення облради і незгода з підписанням угоди по Чорноморському флоту... Десятки справ втілені. В одній відповіді не розкажеш.

Mirna: В інтернеті і не лише Вам часто закидають "відмивання грошей", зокрема і через фестиваль "Бандерштат". То скільки ж ви заробляєте на проведенні цього заходу?

Вхід на фестиваль вільний. Це принципово, адже мало в Україні фестів, які не беруть плату за вхід. Якби захід був платний, тоді б про це можна було закидати.
Ми шукаємо державне фінансування або спонсорів. Гроші спонсорів чи меценатів - ми за них звітуємо. В нас працює команда, яка відповідає за свої вчинки.
Сьогодні фестиваль є справжньою культурною окрасою нашого краю.

Vlad2009: Кого будете підтримувати на міського голову Луцька?

Виборча кампанія ще не почалась. Ми на сьогодні можемо говорити лише про те, до кого ми схиляємось в підтримці. Але я переконаний, що цим кандидатом буде Богдан Шиба.

Як людина патріотичних поглядів, людина порядна, людина, яка має бачення сучасної політики та ситуації в місті і вирішення тих нагальних проблем, які збігаються з моїми особисто та партією «За Україну» в нас на Волині.

yav: Пам"ятник Леніну в Маневичах таки знесли?

Поки ні. Але я зроблю все можливе, щоб до кінця виборчої кампанії, до 1 листопада пам’ятника там не було. Думаю, ми підключимо депутатів Верховної Ради. Сподіваюсь знайти підтримку в керівництва волинського осередку партії «Батьківщина». Також в жителів селища Маневичі, які підтримують те, що пам’ятника там не має бути.

Zheniok: Як ви розцінюєте політичні перспективи В.Н.Бондаря?

Вважаю, що Володимир Налькович в будь-якому випадку має перспективу, адже він має великий досвід і опозиційної діяльності, і господарської - на посаді губернатора. Тому перспектива в нього є.

Але маю великі сумніви щодо того, що він може стати луцьким міським головою.

Надіюсь, що Володимир Налькович все таки буде в опозиції до режиму Януковича та його представників тут у нас на Волині. Думаю така позиція була б для нього правильнішою, ніж позиція домовленості чи узгодження тих чи інших питань.

rusych: Сьогодні на новинарних сайтах, в пресі губернатор Клімчук розпочав цілу інформаційну війну проти Гузя. Що ви з ним не поділили?

Я не маю що ділити з губернатором. Вважаю, що на сьогоднішній день я дію згідно своїх устремлінь. Чи тоді коли стаю на захист журналістів в тому сенсі, щоб дати їм можливість бути присутніми на усіх нарадах Клімчука. Чи тоді коли я вимагаю у пана Клімчука вирішити питання з наданням квартир учасницям Олімпійських ігор в Пекіні. Чи тоді коли я вимагаю у нього дотриматись закону щодо фінансування ОДА фестивалю «Бандерштат», точніше виконати рішення Волинської обласної ради.
Ці мої кроки не до вподоби пану Клімчуку, очевидно тому він так настирливо і часто реагує на мою персону. Я в опозиції до Януковича, Клімчука і йому подібних.

Terrazini: Назвіть три риси характеру людини, які ви вважаєте найбільш необхідними для того, щоб стати успішним українським політиком (виберіть три із запропонованих мною): відвертість, дипломатичність, красномовство, підприємливість, самоповага, саможертовність, віра в Бога, патріотизм.

Три останні.

yav: Правда, що "За Україну!" буде підтримувати Шибу на виборах міського голови?

Скоріш усього.

Zheniok: Переїзд "Бандерштату" з Гаразджі до Рокинь позначиться на відвідуваності фестивалю?

Ні. Ми очікуємо цього року близько 10 тисяч учасників. Певний конфлікт з владою мобілізував молодих людей цілої держави приїхати на фестиваль і довести усім, що Бандера - Герой України і герой для тих, хто прийде на фестиваль. Користуючись нагодою, запрошую усіх користувачів "Волинських новин" на фестиваль і продемонструвати свою громадську позицію.

qwert: Для вас сьогоднішня влада - ваш персональний ворог чи можливість на протидії робити власну політичну кар"єру?

Вважаю, що система влади, яку будує Янукович і Партія регіонів є несумісною з демократичними нормами, з патріотичним розумінням розвитку держави. Більше того, дуже багато кроків цієї влади носить антиукраїнський, антидержавницький характер.

Тому в багатьох випадках ця влада є для мене не просто опонентом, але яскраво вираженим ворогом, який працює не на інтереси моєї держави, а на інтереси ряду сусідніх держав.

Якщо хтось вбачає в цьому кар’єризм, це є особиста точка зору. Я так не вважаю.

Terrazini: Ви хочете сказати, що сьогоднішніх УСПІШНИХ українських політиків зробила саможетовність, віра в Бога і патріотизм? Януковича? Азарова? Тощо?

Я маю на увазі, що ці 3 складові мають бути перш за все в українських політиків. А вищеназваних політичних діячів робили успішними інші риси, які ви не назвали.

Tarantino: Ігоре, то як там з Бандерштатом, де бабло взяли?

Нас підтримав на сьогоднішній день луцький міський голова Богдан Шиба. По суті він сьогодні своєю позицією декларує, що розділяє бандерівські ідеї.
Також я веду переговори з рядом бізнесменів, а також політичних діячів з Волині, які і минулі фестивалі підтримували. Я думаю, що невдовзі я матиму і їхню підтримку, що дасть змогу ефективно провести захід.

Cezar: Чому вас звільнили з посади начальника відділу у справах сім’ї і молоді?

Мене не звільняли. Це було моє особисте рішення перейти на посаду радника луцького міського голови.
І ось уже декілька місяців я виконую ці обов’язки. Вважаю, що в даний момент вони є ефективнішими для громади Луцька і для Луцької міської ради.

qwert: Ви сповідуєте по життю ідеологію українського націоналізму. Як вважаєте - є їй застосування в теперішньому світі і в Україні зокрема?

Є.

Tarantino: Мої друзі з Києва хочуть приїхати на ваш фестиваль «Бандерштат». А я оце ніде не можу знайти детальної програми, з часом, днями, і т.п. Можете зорієнтувати?.

Заходьте на сайт bandershtat.org.ua - там є уся інформація стосовно програми, гуртів. Там є дані про проживання, доїзд.

Tarantino: І ще: я розумію, що напиватися не можна, але, перепрошую, пива хоч попити на вашому Бандерштаті можна буде?

Не можна, адже ми вчергове заявляємо, що Бандерштат має бути територією без алкоголю. Ті учасники, які не можуть витримати без алкоголю, в тому числі пива, нехай лишаються вдома або планують собі інше місце для відпочинку.
Особисто я вважатиму тих, хто розпиватиме алкогольні напої на фесті провокаторами, що мають на меті дискредитувати ідею фестивалю та його принципи.

Terrazini: Кому б з волинських політиків ви б дали в морду?

Такі політики є. Але, колись було популярне гасло, 8 років тому - "Не словом, а ділом". Тому якби ситуація була критичною і вимагала таких дій, навіть якби такі дії межували з етикою, я думаю, що сумнівів в мене не виникало б.

Таких політиків можна перерахувати на пальцях однієї руки.

Mirna: Ігор Гузь - активний інтернет-користувач соціальних мереж. Скільки часу на добу Ви витрачаєте на інтернет? Що там робите? Яка з цього користь працівнику міськради і депутату?

В інтернеті я черпаю потрібну мені інформацію. Що стосується соціальних мереж, то це моя приватна справа. Сьогодні соціальні мережі – найефективніший спосіб комунікації між людьми. І цей спосіб я активно використовую.

Tarantino: А звідки у Шиби бабло? ))) ви як радник маєте знати

Це питання не до мене. Думаю, найближчим часом Богдан Павлович буде в студії "Волинських новин". В нього можна буде запитати.

qwert: По Бандерштату. Чи можете ви відверто заявити що влада робила реальні кроки по протидії проведенню заходу і чим аргументуєте?

Кроків по протидії немає. Луцька районна рада, Луцька міська рада, Волинська обласна рада здійснюють усю необхідну організаційну допомогу фестивалю. І лише пан Клімчук відмовляється виконати рішення обласної ради щодо фінансування фестивалю.

Солдат Джейн: У вас на годиннику тризуб. Де ви такий годинник взяли? Скільки коштує?

Теща подарувала на день народження. Очевидно, дуже любить зятя.

Про ціну не знаю. Думаю, можна знайти у магазині і розпитати про ціну.

qwert: Ігор, вибач, але де поділося золото партії?

Якої партії? Уточніть питання. Якщо КПРС, то питання не до мене. Я членом КПРС не був.

rusych: Ви називаєте себе націоналістом, але чому тоді не очолили "Свободу"?

Тому, що я очолив політичну партію «За Україну!», лідером якої на всеукраїнському рівні є В"ячеслав Кириленко. Зі «Свободою» у нас конструктивні політичні стосунки. Думаю, так буде і надалі.

Солдат Джейн: Слухайте, от ви зараз радник. Але це ж штатна посада. А ви не на робочому місці. Павлович в курсі? Догани не буде за прогул?

Ні, не буде.

rusych: Чим крім політики займаєтесь, є якісь хобі, захоплення?

Читаю книжки. Вболіваю за ФК «Волинь».

rusych: Чи можливе об"єднання націоналістів в одну партію, рух, організацію? І чи взагалі це потрібно? Чи націоналізм не актуальний сьогодні для України?

Націоналізм актуальний як ніколи. Об"єднуватись в одну партію потрібно, але реалії диктують своє. І найближчим часом, думаю, цього об"єднання не буде.

qwert: Подейкують нібито ви вкладаєте велику гроші в луцький гурт Фіолет для його розкрутки. Це правда?

Правда. Вважаю, що цей гурт має шалену перспективу. І всі мої колеги та друзі є поціновувачами репертуару Сергія Мартинюка та його колег. Щиро зичу їм перспектив та розвитку. Знаю, і що серед колективу "Волинських новин" є щирі прихильники "Фіолету".

Анатолій: Пане Ігоре, вже який рік триває кампанія за визнання УПА воюючою стороною в Другій світовій війні. Коли ця кампанія досягне позитивного результату?

За правління Януковича не досягне. Коли в Україні буде нова патріотична влада, тоді й буде результат.

Zheniok: Ви були на вшануванні Лесі Українки? Якщо так, то це Вітів там був в шортах?

Не знаю.

Солдат Джейн: Мене в робочому колективі називають москалькою. Тому що у мене коріння російське і рідна мова російська. Але я розмовляю українською, лише деколи забуваюся слова і дуже-дуже рідко вживаю русизми. Ви б не могли попросити своїх поплічників і сам не вживати слова "москаль", "жиди". Бо таким чином, даєте поганий приклад, а це ображає людей. Дякую!

Читайте Шевченка. Якщо вас ображає Шевченко, Гузь та інші хто вживає ці слова, то мені Вас жаль.

РОНІН крок: Пане Ігоре хто на вашу думку буде мером?

Основна боротьба розгорнеться, з моєї точки зору, між Миколою Романюком, Анатолієм Грицюком та Богданом Шибою. Сподіваюсь, що демократичні сили зможуть узгодити єдиного кандидата. Думаю, ним міг би бути Богдан Шиба. В цьому випадку він і стане міським головою.

Aktor: Ігоре, як на Вас впливає спека, яка зараз панує в Україні?

Впливає. Чекаю осені, осінньої прохолоди. Інколи спека не дає можливості концентруватися на роботі.

Сью: Чи підтримує Ваші погляди Ваша дружина?

100 %. Вона довгий час була членом національної скаутської організації "Пласт", яка керується ідеологією українського патріотизму. Тому ідеологічних розбіжностей у нас немає.

Солдат Джейн: Добре, хохли! Зараз і почну!

Ваша справа.

rusych: Чому сьогодні молодь деградує? І як з цим боротися?

Дуже багато залежить від виховання. Не завжди сім"я може виховати дитину в дусі патріотизму, любові до своєї держави в контексті моральності, порядності, життєвого активізму.

Всі прекрасно знаємо, наскільки алкоголь нищить батьків, скільки з батьків сьогодні перебувають на заробітках за кордоном і не приділяють уваги дітям з об’єктивних причин.
А інші структури, такі як молодіжні громадські організації, церква, школа, не завжди можуть впоратись з тими завданнями які стоять перед ними. Це основна причини деградації.

Солдат Джейн: Чула, що в Нацальянсі за здоровий спосіб життя без куріння, алкоголю і наркотиків. Чому тоді Андрій Бокоч курить? Ви його якось відлучаєте від згубної звички? Принаймні книжку "Как бросить курить" подарували?

Справді в нас члени організації, які палять. Серед них і Андрій Бокоч. Ми засуджуємо такі дії даної персони. Але вісім років моєї особистої боротьби з цими негативними проявами. Але ми здаємось. І я думаю, найближчим часом Андрій кине палити, що й краще буде для нього. Хоча це суттєво не впливає на його діяльність.

Дядечко: Ігоре, Ви як людина віруюча, як Ви ставитеся до діяльності так званого "пастора" Рудинця, який володіє землею на вулиці Конякіна нібито для будівництва храму, але вже більше 10 років там ведеться якийсь тіньовий бізнес. Можливо Вам, як депутату, потрібно звернутись до прокуратури?

З паном Рудинцем я не знайомий особисто, хоча знаю і уявляю ситуацію з храмом, який будується на вулиці Конякіна.
Якщо Ви маєте інформацію про порушення закону паном Рудинцем, прошу звернутись в партію «За Україну!» вулиця Шопена, 22, 4 поверх, 157 кабінет, або дзвоніть - і мої помічники з радістю оформлять запит, якщо буде підгрунтя вашим словам.

Aktor: Скажіть будь-ласка, от Ви у своєму блозі пишете про актуальність націоналістичного руху в Бельгії, Нідерландах, Швейцарії... Чи не могли б Ви порівняти націоналістичний рух в європейських країнах і в Україні? В чому відмінність і які проблеми є спільними? Що є рушієм націоналістичного руху в Україні, а що - в країнах Європейського Союзу?

В Європі найбільш актуальною проблемою для націоналістичного руху є проблема для нелегальної міграції. Праві Європи приділяють цьому дуже велику увагу, адже це справді проблема.
У нас же ситуація не набула такого стану речей як у Європі, тому українські націоналісти більше звертають увагу на антидержавні дії нині діючої влади, що ставить під загрозу саме існування української держави.

Микола: Якщо у цьому році Іваницький знову буде проводити фестиваль сала – будете протестувати? І до речі, чому досі не протестувати? Ви ж не хохли….


Національний Альянс не вважає за потрібне втручатися в питання сала і заходів, які з ним пов’язані. Це справа маргінальних структур, до яких ми не належимо.

qwert: Що буде робити оргкомітет Бандерштату якщо фест почне "демонтувати" "Беркут"...?

По-перше, не почне, адже керівництво волинської міліції задекларувало свою присутність на фестивалі лише у вигляді забезпечення громадського порядку на заході. Переконаний, що захід, який збирає 10 тисяч відвідувачів, і який підтримує Волинська обласна, Луцька міська і Луцька районна ради, буде стикатись з протидією з боку правоохоронних структур.

qwert: Відомо чи невідомо громадськості але ви греко-католик. Історія українського народу часів середньовіччя добре пам"ятає часи насильного нав"язування католицизму українцям. Без розбору, римо- чи греко-католики. Як для себе ви сьогодні свій націоналізм інтерпретуєте через призму вищенаведених історичних колізій...

Я прихильник єдиної української помісної православної церкви. Вільно відвідую храми УПЦ КП, УАПЦ та УГКЦ. Коли приїжджав патріарх Кіріл до Луцька, разом з вірними цих українських церков висловлювали свій протест.
Скажімо, після останніх подій з забороною вірним УПЦ Київського патріархату відвідати Київ для участі в хресній ході, я зініціював розгляд цього кричущого питання на черговій сесії Волинської обласної ради.
Більше того, я вимагав звільнення керівника волинської міліції. Не думаю, що це пов’язано з моєю вимогою, але нас кільки я знаю, пана Прошковського вже звільнили. Тому на сесії ми заслухаємо виконувача обов’язки керівника МВС і будемо вимагати дати правдиве пояснення цих дій. Вірю в те, що рано чи пізно в Україні буде єдина помісна православна церква.

Волиняка: Вам подобається команда Шиби? Ви як радник нікого не радили йому звільнити

В мою компетенцію не входить радити міському голови звільняти тих чи інших посадовців. Це прерогатива міського голови. Вважаю команду Богдана Шиби значно ефективнішою, поряднішою, ніж команду його попередника Антона Кривицького, з якою стикався під час того, коли був депутатом міської ради з 2002 по 2006 роки.

Сью: Як Ви ставитесь до того, що пункт тимчасового перебування збудований у Волинській області, кількість місць у ньому збільшується і кількість подібних закладів в Україні збільшується - чи не буде Україна - "відстойником"?

Я негативно ставлюсь до розміщення цього пункту на території Волинської області. Більше того, вважаю, що тема нелегальної міграції є актуальною як ніколи в нашій державі і її актуальність буде зростати з кожним днем. Тим більше у Волинській області, яка є прикордонною.

Анатолій: Ви є виходцем з молодіжного руху, як розцінюєте роботу молодіжних організацій на Волині сьогодні? Також, що було зроблено в активізації молодіжного та студентського руху, коли Ви очолювали відділ у справах сім'ї та молоді міськради?

Оцінюю стан молодіжного руху на Волині як такий, активність якого зменшується, на превеликий жаль. Що стосується роботи відділу молоді, то можу віднести до його здобутків активну роботу з органами студентського самоврядування. Саме під час мого керівництва питання розвитку ОСС набуло більшого розголосу та розуміння з боку керівництва області, міста та навчальних закладів.

Волиняка: Ніколи не стикалися з випадками, коли депутатам облради пропонували гроші за «правильне» голосування? Які там сьогодні ціни?

Мені особисто ніхто не пропонував. Але підозрюю, що ряд питань в обласній раді міг би вирішуватись таким чином. Не думаю, що ці випадки є масовими, адже у нас, на відміну від міських рад, не розглядаються земельні питання, які як показує практика є найбільш корумпованими.

Zheniok: якби ви стали депутатом, ви би брали участь в парламентських бійках?

Напевно, йдеться про Верховну Раду. Без жодних сумнівів, поступив би так само, як і колеги групи «За Україну!», які здійснювали захист своїх робочих місць від посягань Партії регіонів.
Якщо б того вимагала ситуація, пов’язана з майбутнім моєї держави, готовий вдаватися до будь-яких дій, аби захистити її інтереси.

qwert: Якби в країні почалися революційні виступи, чи знайшлися б в Луцьку люди які готові були взяти на себе важелі керівництва цим процесом? Чи ви відчуваєте себе політиком готовим кинути виклик системі, цій владі і ментовському режиму? Чи важаєте себе людиною за якою б пішли волиняни на барикади?

Всі, хто знають мене близько протягом багатьох років, знають, що я не боюся йти на барикади, протидіяти незаконним діям вдали чи то правоохоронних структур. В цьому плані я вже багато що пройшов. І мені немає чого боятися.

spider: Чи схожі Вам ходіння з факелами по вулицях міста на подібні мітинги Ку-Клукс-Клан і нацистів 3 Рейха?

Не схожі.

Волиняка: О, то розкажіть як то було в міській раді коли ви там були депутатом? Я про те ж…

Колись я напишу книгу. Вона буде стосуватись місцевої політики, де викладу все, що я знаю щодо діяльності в міській, обласній раді, в цілому у волинській політиці. Там викладу усі явки і паролі. І всі підкилимні ігри волинського політикуму.
Думаю, "Волинські новини" ене запросzть на презентацію такої книги.

Mirna: Гузь вже декілька років одружений. Коли плануєш стати батьком? ;-)

Найближчим часом. Сьогодні переговорю з дружиною і приймемо остаточне рішення.

Микола: Ви вважаєте себе впливовим політиком?

Рівень впливовості політиків у Волинській області - поняття відносне. Вважаю себе активним, настирливим та інколи надто емоційним. Але це не завжди мінус в політикумі. Планую працювати в такому ж дусі.

Tarantino: Ви не вважаєте, що Башкаленко прогресує на своїй посаді? Рішучий, діловий, людям допомагає…

Я бачу, що він прогресує в питання вивчення української мови. Це важливий фактор. Йому це вдається значно ліпше, ніж його однопартійцю Миколі Азарову. Стосовно його інших якостей я утримаюсь від коментарів.

spider: Ви правдива людина? Для Вас важливо казати правду?

Вважаю, що останніх 11 років, коли я є в громадсько-політичному русі, я дію по совісті. І мені немає за що і перед ким червоніти за свої кроки. Адже думаю, що будь-яка людина перш за все звітуватиме не перед іншими людьми, а перед Господом Богом. А там поняття "правди" і "неправди" чітко будуть розмежовані і нічого не сховаєш.

Волиняка: Шиба збрив вуса. А ви як справжній козак не хочете їх завести? ;-)

Ні.

rusych: Чому українці обирають проросійських політиків (Янукович, Тігіпко, Симоненко тощо)? І чи не трапиться так, що на місцевих виборах в Луцьку переможе Партія регіонів?

Партія регіонів не переможе в Луцьку. Не тільки на цих виборах, але ніколи.
Щодо підтримки проросійських політиків, то це данина радянському комуністичному вихованню та впливу на частину українців. Ця частина з кожним днем меншає.

Микола: Чому ви не об’єднуєтеся зі «Свободою»?

Як я вже сказав, на сьогоднішній день я як керівник партії «За Україну!» перебваю в конструктивному діалозі з керівництворм волинської «Свободи», зокрема в рамках діяльності обласного комітету порятунку нації і держави.

rusych: Чи маєте друзів серед місцевих політиків не з вашої партії? І хто є вашими політичними ворогами. Якщо можна, по першому й другому питанні поіменно будь ласка.

Серед друзів можу назвати мого давнього побратима, голову Української народної партії Сергія Годлевського. До речі, вітаю його з народженням сина. Сподіваюсь, що Ярема Годлевський буде гідним продовжувачем націоналістичної діяльності свого батька.
Що стосується ворогів, то персонально поіменно можна взяти список керівного органу Партії регіонів у Волинській області і усіх зазначених там осіб прирівняти до моїх ворогів.

Сью: Якби Ви стали Президентом, якою б була перша реформа в Україні?

Вояки ОУН-УПА були б визнані воюючою стороною на державному рівні. І вшанування їхньої боротьби було б прописане на державному рівні. Це данина їхній боротьбі та памяті героїв.

qwert: І все таки... чи вважаєте ви себе політиком за яким підуть на барикади?

Так, я вважаю себе політиком, які йдуть на барикади. Свого часу я вже мав досвід перебування за гратами, куди мене забрали з барикад.
У 2001 році під час акції «Україна без Кучми» п’ять діб провів у Дарницькому спец приймальнику, а у 2005 році десять діб провів в Мінську в СІЗО під назвою «Окрестино», тримаючи десятиденну голодівку. Тому мені не звикати.

rusych: Будете приймати участь у місцевих виборах? І хто спонсорує партію "За Україну!"?

Волинська організація партії «За Україну!» позбавлена можливості брати участь у виборчій кампанії у зв’язку з дискримінаційними статтями нового закону про вибори до органів місцевого самоврядування.
Я особисто буду балотуватись в одному з мажоритарних округів до Волинської обласної ради.
Що ж до спонсорів нашої партії, то як у політичної сили, що є в опозиції, таких або немає, або вони обмежені. Це не є секретом і це видно неозброєним оком.

Terazini: Яким бачите для себе пік політичної кар’єри? Депутат верховної ради? Чи, зважаючи, що ви сказали про жертовність – постамент в граніті з написом «невідомому герою-політику» ;-)

Піком моєї політичної карєривважаю не особисту участь чи перемогу, а відсутність реальної загрози для моєї держави з боку внутрішніх та зовнішніх ворогів.
Після цього піку я хотів би купити дерев"яну хату з великим садком на батьківщині мого діда - в селі Свірже, що зараз знаходиться в Холмському повіті Люблінського воєводства, - де й напишу свою книгу. І виховуватиму внуків.

Олена Кузьмич: А скільки коштує Ваша вишиванка?

Я купив її на Театральному майдані у продавця з Коломиї Івано-франківської області. Два роки тому вона коштувала 330 гривень.

spider: Ви такий молодий політик, а звідки Ви взяли політичну мудріть і знання історії нашої держави? З книжок? Чи хтось розказав?)

З дитинства я цікавився історією. Брав участь в історичних олімпіадах на рівні міста. До цього часу люблю історію та все, що з нею пов’язане. В тому числі художні фільми, що мають історичне підґрунтя
Свого часу 1 вересня, отримавши підручник з історії чергового класу я в перший день її перечитував.

goodok: У Вас в команді є люди, які б змогли повноцінно замінити Вас та втримати теперішній курс вашого об'єднання, але вже без І. Гузя?

Вважаю, що в нашій команді є потужні фігури, які можуть ефективно замінити мене. Це і голова Луцької міської організації партії «За Україну!» Павло Данильчук, члени обласного правління Андрій Бокоч та Олександр Машлай та наш бойовий побратим, той же політично активний лідер гурту "Фіолет" Сергій Мартинюк. Ці люди сьогодні мають задатки лідерів, здатні вирішувати серйозні питання.

Олена Кузьмич: Чи правда, що ви посперечалися із Андрієм Калаханом на ящик "Живчика" про ваш прохід у Волиньраду?

Так, це було вчора. І я знаю, що Андрій уже збирає гроші. Сподіваюсь, що до 1 листопада «Живчик» не зросте в ціні. І дуже хочу, щоб ця суперечка не відобразилась на його зарплатні. Але ми уже його чекаємо в офісі партії і готові допомогти занест ящик на 4 поверх.

Дядечко: Вам не набрид бруд політики?

Набрид. Але якщо з політики піду я і мої колеги, які мають подібні ідеологічні погляди, політика не стане чистішою.

Zheniok: коли ви востаннє чули, якусь конструктивну пропозицію від ВО "Свобода"? і чи чули взагалі

Сподіваюсь, що підхід до виборчої кампанії між керівництвом нашої партії буде збігатись і спільними потугами в Волинській обласній раді буде сформована права платформа з членів «Свободи» та партії «За Україну!». Найближці три місяці я для цього зроблю усе можливе.

Олена Кузьмич: Раніше ви опонували до Грицюка, тепер до Клімчука. Стиль опонування змінився? Чи вам просто треба мати місцевого політика, із яким можна сперечатися і не погоджуватися?

Що стосується наших дискусій з Анатолієм Грицюком, то вони мали всеукраїнську підоснову, адже до останнього часу я був в команді Віктора Ющенка, а він - Юлії Тимошенко.
На жаль, політична боротьба між цими політиками на державному рівні давалась взнаки і в політиці місцевого значення.
На сьогоднішній день нам немає що ділити, адже відношення до нині діючої влади у БЮТ та партії «За Україну»! є спільне.
Суперечки ж з панм Клімчуком носять не міжособистісний, а ідеологнічний характер.

goodok: А "Клейноди" вам подарували, чи це Ваш особистий вибір?

Я вже сказав, що в мене хороша теща, яка робить хороші подарунки на день народження своєму зятю.

Микола: Навіщо бізнесмени типу Чернецького чи Токарського ідуть на вибори мера? І нащо туди пхаються чуваки типу Яручика чи Арента?

Це треба спитати у них.

Zheniok: Вас ше чат не задовбав?)

Ні. Мені приємно, що мої відповіді набирає журналістка Ірина Качан, яку знаю близько 5 років, яка довгий час була членкинею Національного Альянсу.

Сью: Чи задоволені Ви сьогоднішнім спілкуванням з дописувачами чату, чи, можливо, Ви чекали більш серйозної розмови, з огляду на політичні події сьогодення?

Задоволений.
У чат-конференції інтернет-видання "Волинські новини" бере участь народний артист України Валерій Маренич.
Гість чату - відомий письменник, автор творів детективного жанру Сергій Бортніков
У чат-конференції на "Волинських новинах" бере участь Олег Чернецький.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus