USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94
Чат з Василем Токарським
Відомий волинський бізнесмен Василь Токарський візьме участь у чат-конференції інтернет-видання «Волинські новини».

NIKOLINA: Це правда, що Ви колись таксували?

Так, у 89-90 роках. Прописка – Центральна автостанція. Їздив на ВАЗ 21063. Навіть номер пам’ятаю Е 4320 ВН. Перша в Луцьку машина сіро-блакитного кольору.

Zheniok: яке запитання може поставити вас у ступор?)

Питання, яке стосується політики. Бо я не політик.

Tan4ik: Я дуже хочу, щоб у Луцьку був аквапарк!!! Допоможіть реалізувати мрію, якщо станете мером або чиновником. Домовились?

100%. Знаю місце, де розташувати аквапарк. І є навіть попередня 6-річної давності домовленість з французькою компанією. Кращого аквапарку в західному регіоні не буде.

Денис: Якби Ви опинились перед Богом тет-а-тет, щоб Ви йому сказали?

Питання десь я вже це чув. Сказав би – Боже, прости, якщо зробив щось не так. Бо робив ненавмисно, а так, як вистачало мудрості.

Viktor 69: Согласны ли Вы с афоризмом: Если вы хотите знать, что Господь Бог думает о деньгах, тогда посмотрите, кому он их дает?

Я думаю, що людям, яким Бог дає гроші – це не тільки їхня заслуга, це в першу чергу заслуга їхньої родини – батьків, дідів за правильно прожите ними життя.

Заноза: А чого зараз такі таксі дорогі? От в Ужгороді дешеві, Чернівцях, Рівному дешеві. Ви як мер будете щось робити аби знизити ціну????

Ринок диктує ціну. Я думаю, що якомога більше таксі в Луцьку, тим дешевшою буде ціна. Повинна бути здорова конкуренція.

Paul: Доброго дня Василю, як ви гадаєте у кого найбільше шансів стати мером м. Луцька? І як ви оцінюєте свої шанси на перемогу?

Я впевнений, що 100% є тільки в одного кандидата. Це Токарський Василь Васильович. Луцьку потрібні зміни на краще. А я можу це зробити, бо знаю як.

NIKOLINA: Ви родом із Львівської області, Ви рахуєте себе лучанином?

Я з села Миколаєва Радехівського району, яке з трьох сторін оточено волинськими селами Скриголово, Диковини і Буркачі. В Луцьку я з 85 року. В мене тут народились діти – дві доньки і син. Я вже давно відчуваю себе справжнім лучанином.

Денис: Чи правильним шляхом іде нинішній уряд нашої країни на Вашу думку? Зокрема, щодо змін в податковому законодавстві в напрямку зменшення тиску з надією на вихід підприємств із тіні, що може виявитись химерою з врахуванням менталітету? Можливо нам необхідно запровадити і пережити "шокову терапію" в економіці для її оздоровлення?

Будь-який шок – це стимул для активізації і самореалізації.

Щодо Податкового кодексу, я вважаю це політичним питанням, яке повинні вирішувати політики. Я ж себе вважаю господарником. Моя робота – покращити комфорт лучан.

Tan4ik: За аквапарк - дуже рада! Але відкрийте секрет, де те місце?

Це на території центрального парку.

Заноза: Блін, в мене був хлопець таксист. То шо є варіант, що він стане таким же заможним і гарним мужчіною, як ви?

Головне в це вірити.

quallcom: Переконайте мене і інших лучан в доцільності голосування саме за Вашу кандидатуру на пост міського голови, і чим Ваша передвиборча програма відрізняється від інших кандидатів

Передвиборча програма реальна. В ній тільки те, що я зможу зробити за час мерської каденції.

Стерх: где в Луцке Вы пьете кофе?

Кави я не п"ю, п"ю чай в закладах свого товариша Олега Бровіна. Це заклади компанії Гранд Персона. І вам рекомендую.

ostap: На Запорізькій січі при виборах гетьмана, козаки обливали його болотом... Чи готові були б Ви на таке, якби в наш час був такий звичай?

Думаю, що ще багато болота під час виборчої кампанії буде вилито, до чого я цілком готовий.

Viktor 69: Не проходит и дня, чтобы среднестатистическому украинскому политологу или извесному человеку журналисты не задали сакраментальный вопрос: «Кто победит на местных выборах 31 октября?» Василий, кто победит на выборах в Луцке?

Якби я сумнівався у своїй перемозі хоч на 1%, я б не подавав свою кандидатуру.

Стерх: Среди состоятельных людей очень популярно коллекционирование. Ваша коллекция?

Колекціоную ручки, срібні ложечки з різних країн світу.

Олена Кузьмич: Чому так часто "воюєте" із підприємцями?

Я з підприємцями не воюю. Війни не оголошував. Все, що стосується ситуації по пішохідно-торгового ряду – це проект Зелінського і Шиби під назвою «Боротьба з рабовласниками», на який суди різних інстанцій вже дали свої відповіді.

NIKOLINA: Як Ви плануєте справлятися з боргами міста, дефіцитом бюджету?

Через правильний підхід до бюджету міста і залучення як внутрішніх коштів, так і зовнішніх.

Tan4ik: Для чого успішному бізнесменові йти у політику?????

Я вважаю, що посада міського голови не повинна бути політичною. Це посада, яка об’єднує професії сантехніка, двірника і гарного менеджера в одне ціле.

Заноза: Бачила вашу фотку на історичному в ряді визначних учнів. То чого таки назва кафе в історичному факультеті в честь МАТЕМАТИКА?

Це була ідея ректора Ігоря Ярославовича Коцана. Математика – точна наука. Точність історикам теж не завадить.

Mirna: Кого з українських політиків ви б з радістю відправили десь на Марс? ;)

Для 90% українських політиків я порекомендував би круїз на хорошому лайнері років так на 25.

Viktor 69: Националисты отечественного розлива героизируют Мазепу и Бандеру, Шухевича и эсэсовцев «Галичины» — как и их кумиры, они любят не Украину в себе, а себя в Украине, а точнее себя в украинской власти. Кого вы считаете героем Украины и Вы любите Украину в себе или себя в Украине, - стране где Вы стали милионером?

Історію не потрібно переписувати, її потрібно поважати. Героями я вважаю тих людей, які попри труднощі, лишаються в Україні і працюють для України. А стосовно другої частини запитання – я просто люблю Україну, тому що я тут народився, виріс і реалізувався.

Солдат Джейн: Знаю, що ви дуже впевнені в своїй перемозі на виборах. Скажіть відверто, вам це нагадали якісь ворожки, екстрасенси, хіроманти? Ви звертаєтеся до послуг таких людей?

Послугами різних перерахованих персонажів ніколи не користувався. Прислуховуюсь до своєї інтуїції. І щиро хочу зробити місто красивішим, а людей - заможнішими.

Exaboto: Коли одного американського мільйонера запитали про його перший мільйон, він відповів: я можу виправдатись за всі свої мільйони, крім першого. А Ви можете розповісти, як заробили свій перший мільйон?

Свій перший мільйон заробляв довгою, тяжкою працею. Я раніше говорив, що почав з таксиста. Паралельно працював на 3-4 роботах, чим ї досяг усього, що маю.

Олеся1: ви знаєте, що згідно останніх соціологічних опитувань ваш рейтинг - 0,01%? Як ви збираєтесь його підвищити?

Думаю, що до сьогодні ще не було оприлюднено жодного чесного рейтингу. І 99% людей поки не вірять у те, що я дійсно балотуюсь на посаду луцького міського голови.

Жанна: Пане Василю, ви переконані в тому, що зможете покращити місто, а як збираєтесь переконувати в цьому сильну половину лучан? Адже для жінок найголовніше це шарм, амбіційність і світла голова:)

Переконувати буду особистими зустрічами.

Zheniok: вам не холодно в одній сорочці?

А що помітно, що я змерз?

Маркіян: Я вважаю, що який би не був ранг чи посада, завжди потрібно залишатися Людиною. Кого з наших чиновників Ви б могли назвати Людьми?

Всі чиновники - люди. Але багато з них, на жаль, поводять себе не так, як належить людині.

rusych: Ви добудуєте "міст Кривицького"?

Міст Кривицького-Шиби добудую. В планах також збудувати три фонтани у різних районах міста Луцька.

Paul: Як ви відноситеся до азартних ігор та розвитку їх у нашому місті? Як проводите своє дозвілля?

Влітку катаюсь на мотоциклі. Їду на риболовлю, полювання. Взимку – це лижі, снігохід.

rusych: Скільки коштує Ваш найдешевший і найдорожчий годинник

Найдешевший мій годинник коштує 18 тисяч доларів. Найдорожчий – 196 тисяч євро.

Софі: Пане Василю, відомо, що Ви займаєтеся науковою діяльністю, полюбляєте історію України, що саме Ви досліджуєте і як відбулося таке дивне поєднання - підприємництво та наука?

Щодо наукової діяльності, то до цього мене спонукала поїздка на могилу до свого рідного діда, який з 44 до 80 року прожив в Канаді, де й помер. Мені було цікаво, як він туди потрапив і як він жив весь цей час. Після цього я почав шукати інформацію, пов’язану з походженням своєї родини. Так я вперше потрапив до Едмонтонського центрального архіву в Канаді і вирішив досліджувати цей період – 39-40 роки в історії України – період політичних репресій.

rusych: Фонтани? Краще не обіцяйте, щоб не з"явилось три "фонтани Токарського" :)

Гасло Токарського – «Пообіцяв – зробив»!

Заноза: У вас у штабі або офісі є вакансії і які? Які основні вимоги у вас до людей з яким працюєте?

Порядність, цілеспрямованість, чесність і віра в мене. Детальніше – при зустрічі. Резюме надсилайте на адресу [email protected].

NIKOLINA: 25 березня 2010 року, в своєму прямому спілкуванні з волинянами Ви сказали, що політикою займатися не збираєтесь, та для Вас найважливіше свобода та незалежність. Що змусило Вас змінити своє рішення, чи це був "весняний піар"?

А я ще раз наголошую, що посада міського голови я вважаю неполітичною. І якщо міський голова хоче покращити життя громади, він не повинен займатися політикою, а тільки дбати про господарство.

Tan4ik: Про фонтани цікаво... Це болюче місце для лучан )))До речі, як вам "реконструкція" Театрального майдану? Подобається фонтан-дитяче містечко? :-)

Токарський-мер бачить зовсім іншим центральний майдан міста. Детальніша інформація буде на моєму особистому сайті після 10 жовтня.

rusych: Як Ви плануєте як мер викорінити побори в школах та садках, так звану "благодійну допомогу"? Чи ви вважаєте що вона має лишитися?

Це глобальна проблема усієї системи освіти в Україні. Це питання не одного дня. Але я знаю, як зробити, щоб в Луцьку таких випадків стало менше, а з часом й не було взагалі.

Viktor 69: Як у Вас із почуттям гумору... Докажіть, що воно у Вас є і розкажіть дотепний анекдот або прикол із Вашого життя....

Приходить чоловік в гості до друга і каже: «Що це за запах зів’ялої квітки?». А він каже: «Це Роза перевдягається».

Unity: Луцьку потрібен мер господарник, а не "Шибанутий мер" Уявімо, що сьогодні 10 листопада (коли міське ТВК видасть Вам посвідчення міського голови), ви уже міський голова, що зробите першим ділом у цей день?

Подякую лучанам за правильний вибір. І наступні 5 років своїми вчинками буду виправдовувати довіру лучан.

кубік: Придумайте якийсь інтелектуальний, арт-проект для Луцька який би був успішним? Що б це було на вашу думку і як би його реалізували. Вважайте, що це завдання на креативність.

Я господарник, а творчими проектами займатимуться талановиті фахівці з моєї команди, які я буду підтримувати.

Zheniok: де в Луцьку потрібно було б поставити світлофор, а де прибрати?

Щодо транспортної системи Луцька, в мене є своє бачення по напрямках руху, встановленню світлофорів, спорудженню підземних переходів, які будуть реалізовані протягом року-двох.

Заноза: А у вас є сторінка в соціальних мережах і чи плануєте ви її завести? Одноклассники, ВКонтакте, Фейсбук. Думаю, у вас було би багато друзів там :)

Є, але, на відміну від деяких інших кандидатів, я про це новини не пишу. І в друзях у мене тільки справжні друзі.

Zheniok: чи потрібно закушувати після першої?

Обов"язково. Маслинкою.

Денис: Існує старий ринковий вислів: "Криза розкриє те, чого не зможуть знайти аудитори". Погоджуютесь?

Так і є.

Exaboto: Як бізнесмен які проекти плануєте втілити найближчим часом у Луцьку?

Як міський голова я втілюватиму ті проекти, які будуть потрібні лучанам для комфортного життя.

rusych: Зрозуміло, значить при вас благодійна допомога лишиться...

Благодійність повинна бути добровільною, а не вибиванням грошей директорів з батьків. Якщо бізнесмени захочуть зробити благодійний внесок в ту чи іншу школу, то забороняти цього не варто.

NIKOLINA: Ви так і не представили свою команду?!!

Тільки після офіційної реєстрації ви матимете можливість побачити людей, які працюють у моїй команді. Частина людей залишиться з нинішньої команди мерії, частина фахівців прийде з команди попереднього мера. І, звісно, з"являться нові обличчя.

Zheniok: скільки раз в середньому ви падаєте за зиму?

Стільки, як і встаю. Після кожного падіння я обов’язково піднімаюсь.

Софі: Як Ви, як історик, ставитеся до того, що новий міністр освіти Табачник робить спроби переписати деякі сторінки історії України у підручниках для учнів та студентів?

Люди, які не поважають і переписують своє минуле, не мають майбутнього.

Viktor 69: Пане Токарський, чи люблять Вас жінки? І якщо так, то як Ви вважаєте чому: тому що Ви успішний підприємець чи може Ви маєте харизму???

Я можу відповісти тільки за себе – я жінок люблю і поважаю.

Денис: "Інвестори, не пхайте свій ніс у наші справи, пхайте гроші!". Як рухається проект "Ідеям - інвестиції"? Який відсоток від прибутку реалізованих проектів буде Ваш?

В проекті закладено фундамент. Про відсотки не думаю, бо усе, що вкладене у талановитих молодих людей, невдовзі повернеться сторицею для всієї держави.

Mirna: Ви маєте дочок. До їхніх кавалерів прискіпливі?

Абсолютно ні. У мене в сім"ї демократія.

Олена Кузьмич: Як справжній чоловік яку страву найчастіше готуєте і яка найчастіше вам вдається?

Шашлик практично щотижня готую вдома. Запрошую друзів.

Zheniok: Ви правша чи лівша?

Для захисту використовую обидві.

Tan4ik: Хто займається вашим піаром?

Три піар-групи.

Олеся1: Знаю, що ви погрожували одному з кандидатів на посаду Луцького міського голови фізичною розправою. Документи вже передано в правоохоронні органи. Що Вам аж так кортить стати мером , що згідні вчинити такий гріх?

Це свідчить про те, що бруд уже почали лити.

Денис: В мене "шевелюра", аналогічна Вашій, не дивлячись на молоді роки. Скажіть по досвіду - в нас дійсно є перевага? ;)

Барани лисими не бувають.

Денис: Більшість ділових людей починали з того, що у юності, брали в друзів почитати книги і не повертали. Яку літературу читаєте і полюбляєте? Історичну, економічну ...

Про розвідників.

Олена Кузьмич: Шашлик?! Нямочка-нямочка! А який фірмовий маринад "від Токарського"?

Я не мариную. Використовую кавказькі приправи. Мій шашлик готується 15 хвилин.

ostap: Які партії Вас підтимають? Які Вам імпонують? З якими "не граєтесь в одій пісочниці"?

Після офіційного висунення в кандидати ви побачите, які партії підтримують.

Імпонують партії, які відстоюють інтереси державності і працюють на благо України.

А не хочу мати справи з антиукраїнськими.

Солдат Джейн: Мій знайомий підприємець каже, що для того, аби з кимось мати якісь серйозні бізнес-справи з ним треба спочатку добре напитися. Ви погоджуєтеся з цим принципом?

Аби дізнатись про людину більше, треба дійсно з нею або добре посидіти за чаркою, або поїхати разом у відрядження на кілька днів.

Mirna: Якщо ви переможете на мерських перегонах, як вирішуватиме проблему сміття в Луцьку? Яку схему роботи застосуєте, щоб зробити місчто чистим? Бо у нас прибирання відбувається недобросовісне. Кажуть, що прибирають, але сміття вранці все одно часто лежить неприбране. Навіть у центрі міста...

Потрібно докупити декілька сміттєвозів, встановити більше контейнерів. І важливо – навчити людей розділяти сміття за видами.

Zheniok: ви блимаєте зустрічним водіям, що позаду стоять Даїшники?

Я дотримуюсь водійської солідарності.

Заноза: Василь Васильович, ви хочете бути мером Луцька. Але ви вже два роки не можете домовитися полюбовно ЛИШЕ з двома десятками базаників. Ви хоч уявляєте, що вам у кріслі мера треба буде говорити з сотнями базарників, неповносправних, бідняків, убогих і навіть божевільних? У вас нервів вистачить? А терпіння? Тож треба напевно, ЛЮБИТИ людей, аби йти на таку посаду і вміти знаходити компроміси...

Я завжди любив і люблю людей. Готовий домовлятись і завжди домовляюсь з людиною, яка цього хоче. А ситуація, про яку ви говорите, це проект Зелінського і Шиби «Боротьба з рабовласниками». Я про це вже говорив вище.

Mirna: А що ви думаєте про бездомних собак? Знаєте як вирішити цю проблему? І взагалі як ставитесь до тварин?

Собака – друг людини. І все живе, що є на землі, має право на життя. Те, як вони будуть жити, залежить напряму від нас, людей. Бездомним тваринкам будемо будувати ветеринарні готелі за європейським стандартом. Не треба нічого вигадувати. Треба все краще з Європи запозичити собі.

ostap: Ви прощаєте?

Так.

Zheniok: чи була у вас в школі "коронна отмазка"?

Так: "Треба «колєйку» пасти" (тобто черга пасти корів).

Unity: я сподіваюсь, що Ви виграєте вибори, інакше з мого улюбленого міста Луцька переїду кудись...нажаль... Тому я за Вас, не підведіть наше місто!!!

Дякую. Я впевнений, що ви житимете в Луцьку, і ми разом будемо розбудовувати наше місто.

Денис: Скажіть, чи будете у господарських справах на посаді міського голови дійсно переймати досвід країн ЄС? А то попередні і діючі мери в Польщу їздили, як челноки в 90-х, а толку немає.

Все нове і хороше, яке є у Європі, ми будемо запозичати і втілювати в Луцьку. Луцьк стане найкращим містом в Україні. Я це обіцяю.

Жанна: ...приходите додому, а вечеря відсутня, діти урокі не повчили, дивляться телевізор, за котом ніхто не прибрав, дружина говорить з подругою.... Ваші дії...?

Такого просто реально не може бути. В мене дуже гарна дружина, справжня господиня і золоті діти.

Софі: Якщо Ваш дід жив і помер у Канаді, то там, очевидно, народилися і жили Ваші батьки? Як вони опинилися в Україні? І, до речі, як Вам Канада?

В мене тато народився у 1937 році на Львівщині. Дід – батько мого батька – змушений був покинути Україну в 44 році.

Tan4ik: Найбезглуздіша чутка, яку вам доводилося чути про себе?

Щоразу, коли я їду за корон у справах, відразу зявляється чутка, що я зібрав манатки і втік. Правда не кажуть, з якої причини.

Солдат Джейн: У вас є охоронець особистий? Ваш джип броньований?

Охоронець в мене Господь Бог. Потреби у бронюванні автомобілів в мене немає.

Mirna: Якби була можливість змінити минуле, що б саме змінили?

Я ні про що не жалкую. Мабуть, людина повинна проходити у житті через усе – і погане, і хороше, щоб навчитись цінувати життя.

Софі: До речі, про сміття... Ви стверджуєте, що потрібно докупити декілька сміттєвозів. А чи не вважаєте, що сучасні сміттєвози - це швидше забруднювачі наших вулиць. Можливо, Ви бачили, як містом їде сміттєвоз, який на ходу пресує сміття і з нього ллється смердюча юшка. Влітку від неї стоїть нестерпний сморід. За кордоном теж так прибирають? Чи сміттєвози у них досконаліші?

Я говорю про сміттєвози європейського зразка, а не перероблені автомобілі з 30-річним стажем роботи.

ostap: "Щоразу, коли я їду за корон у справах, відразу зявляється чутка, що я зібрав манатки і втік." - "Диму без вогню не буває" . Чи не були у Вас думки про зміну місця проживання?

Років 8 тому така думка була. Потім, добре подумавши, зрозумів, що моя відсутність буде на руку людям, які не люблять це місто і матимуть змогу реалізовувати свої недобрі задуми.

Денис: Мер міста - це 3 в 1, тобто президент, спікер і прем'єр-міністр місцевого "розливу" в одній особі. Думаю Ви в курсі. Тому роботи буде ДУЖЕ багато. На кого залишите бізнес?

У фірмі вистачає фахівців, які знають бізнес і працюють зі мною більше 10 років. Комусь з них і довірю свою справу.

Жанна: кажуть, що діти вибирають казкових героїв, на яких хочуть бути схожими... Ваша улюблена казка з дитинства?

"Котигорошко". З сучасних мені подобається "Том і Джері".

Софі: Чи були Ви знайомі з, на жаль, покійним успішним бізнесменом Пилипом Євдокимовим? Якщо не кривити душею, як думаєте, він був здатен закінчити життя самогубством чи його підло вбили?

Особисто знайомий не був, тому висновків не можу робити. Почув про нього, прочитавши повідомлення на Волинських новинах.

Стерх: У Вас много построенных объектов,а сами мастерок держали в руках?

Так, і не лише. Вмію фундамент заливати, мурувати, штукатурити. Першим об’єкт, який я збудував з татом, був хлів. Тоді мені було 12 років і я був у тата підсобником.

Солдат Джейн: Як ви думаєте, чи може жінка самостійно заробити багато грошей без участі чоловіка і залишитися жіночною, адекватною, не мигерою якоюсь? Чи все таки краще поставити головну ціль - вдало вийти заміж?

Відомий волинський бізнесмен Василь Токарський візьме участь у чат-конференції інтернет-видання «Волинські новини».

NIKOLINA: Це правда, що Ви колись таксували?

Так, у 89-90 роках. Прописка – Центральна автостанція. Їздив на Ваз 21063. Навіть номер пам’ятаю Е 4320 ВН. Перша в Луцьку машина сіро-блакитного кольору.

Zheniok: яке запитання може поставити вас у ступор?)

Питання, яке стосується політики. Бо я не політик.

Tan4ik: Я дуже хочу, щоб у Луцьку був аквапарк!!!!!!!!!!!!!!!!!! Допоможіть реалізувати мрію, якщо станете мером або чиновником. Домовились??

100%. Знаю місце, де розташувати аквапарк. І є навіть попередня 6-річної давності домовленість з французькою компанією. Кращого аквапарку в західному регіоні не буде.

Денис: Якби Ви опинились перед Богом тет-а-тет, щоб Ви йому сказали?

Питання десь я вже це чув. Сказав би – Боже, прости, якщо зробив щось не так. Бо робив ненавмисно, а так, як вистачало мудрості.

Viktor 69: Согласны ли Вы с афоризмом: Если вы хотите знать, что Господь Бог думает о деньгах, тогда посмотрите, кому он их дает?

Я думаю, що людям, яким Бог дає гроші – це не тільки їхня заслуга, це в першу чергу заслуга їхньої родини – батьків, дідів за правильно прожите ними життя.

Заноза: А чого зараз такі таксі дорогі? От в Ужгороді дешеві, Чернівцях, Ріному дешеві. Ви як мер будете щось робити аби знизити ціну????

Ринок диктує ціну. Я думаю, що якомога більше таксі в Луцьку, тим дешевшою буде ціна. Повинна бути здорова конкуренція.

Paul: Доброго дня Василю, як ви гадаєте у кого найбільше шансів стати мером м. Луцька? І як ви оцінюєте свої шанси на перемогу?

Я впевнений, що 100% є тільки в одного кандидата. Це Токарський Василь Васильович. Луцьку потрібні зміни на краще. А я можу це зробити, бо знаю як.

NIKOLINA: Ви родом із Львівської області, Ви рахуєте себе Лучанином?

Я з села Миколаєва Радехівського району, яке з трьох сторін оточено волинськими селами Скриголово, Диковини і Буркачі. В Луцьку я з 85 року. В мене тут народились діти – дві доньки і син. Я вже давно відчуваю себе справжнім лучанином.

Денис: Чи правильним шляхом іде нинішній уряд нашої країни на Вашу думку? Зокрема, щодо змін в податковому законодавстві в напрямку зменшення тиску з надією на вихід підприємств із тіні, що може виявитись химерою з врахуванням менталітету? Можливо нам необхідно запровадити і пережити "шокову терапію" в економіці для її оздоровлення?

Будь-який шок – це стимул для активізації і самореалізації. Щодо Податкового кодексу, я вважаю це політичним питанням, яке повинні вирішувати політики. Я ж себе вважаю господарником. Моя робота – покращити комфорт лучан.

Tan4ik: За аквапарк - дуже рада! Але відкрийте секрет, де те місце?

Це на території центрального парку.

Заноза: Блін, в мене був хлопець таксист. То шо є варіант, що він стане таким же заможним і гарним мужчіною, як ви?

Головне в це вірити.

quallcom: Переконайте мене і інших лучан в доцільності голосування саме за Вашу кандитатуру на пост міського голови, і чим Ваша передвиборча програма відрізняється від інших кандидатів

Передвиборча програма реальна. В ній тільки те, що я зможу зробити за час мерської каденції.

Стерх: где в Луцке Вы пьете кофе?

Кави я не пю, пю чай в закладах свого товариша Олега Бровіна. Це заклади Гранд персони. І вам рекомендую.

ostap: На Запорізькій січі при виборах гетьмана, козаки обливали його болотом... Чи готові були б Ви на таке, якби в наш час був такий звичай?

Думаю, що ще багато болота під час виборчої кампанії буде вилито, до чого я цілком готовий.

Viktor 69: Не проходит и дня, чтобы среднестатистическому украинскому политологу или извесному человеку журналисты не задали сакраментальный вопрос: «Кто победит на местных выборах 31 октября?» Василий, кто победит на выборах в Луцке?

Якби я сумнівався у своїй перемозі хоч на 1%, я б не подавав свою кандидатуру.

Стерх: Среди состоятельных людей очень популярно коллекционирование. Ваша коллекция?

Колекціоную ручки, срібні ложечки з різних країн світу.

Олена Кузьмич: Чому так часто "воюєте" із підприємцями?

Я з підприємцями не воюю. Війни не оголошував. Все, що стосується ситуації по пішохідно-торгового ряду – це проект Зелінського і Шиби під назвою «Боротьба з рабовласниками», на який суди різних інстанцій вже дали свої відповіді.

NIKOLINA: Як Ви плануєте справлятися з боргами міста, дефіцитом бюджету?

Через правильний підхід до бюджету міста і залучення як внутрішніх коштів, так і зовнішніх.

Tan4ik: Для чого успішному бізнесменові йти у політику?????

Я вважаю, що посада міського голови не повинна бути політичною. Це посада, яка об’єднує професії сантехніка, двірника і гарного менеджера в одне ціле.

Заноза: Бачила вашу фотку на історичному в ряді визначних учнів. То чого таки назва кафе в історичному факультеті в честь МАТЕМАТИКА?

Це була ідея ректора Ігоря Ярославовича. Математика – точна наука. Точність історикам теж не завадить.

Mirna: Кого з українських політиків ви б з радістю відправили десь на Марс? ;)

Для 90% українських політиків я порекомендував би круїз на хорошому лайнері років так на 25.

Viktor 69: Националисты отечественного розлива героизируют Мазепу и Бандеру, Шухевича и эсэсовцев «Галичины» — как и их кумиры, они любят не Украину в себе, а себя в Украине, а точнее себя в украинской власти. Кого вы считаете героем Украины и Вы любите Украину в себе или себя в Украине, - стране где Вы стали милионером?

Історію не потрібно переписувати, її потрібно поважати. Героями я вважаю тих людей, які попри труднощі, лишаються в Україні і працюють для України. А стосовно другої частини запитання – я просто люблю Україну, тому що я тут народився, виріс і реалізувався.

Солдат Джейн: Знаю, що ви дуже впевнені в своїй перемозі на виборах. Скажіть відверто, вам це нагадали якісь ворожки, екстрасенси, хіроманти? Ви звертаєтеся до послуг таких людей?

Послугами різних перерахованих персонажів ніколи не користувався. Прислуховуюсь до своєї інтуїції. І щиро хочу зробити місто красивішим, а людей - заможнішими.

Exaboto: Коли одного американського мільйонера запитали про його перший мільйон, він відповів: я можу виправдатись за всі свої мільйони, крім першого. А Ви можете розповісти, як заробили свій перший мільйон?

Свій перший мільйон заробляв довгою, тяжкою працею. Я раніше говорив, що почав з таксиста. Паралельно працював на 3-4 роботах, чим ї досяг усього, що маю.

Олеся1: ви знаєте ,що згідно останніх соціологічних опитувань ваш рейтинго0,01%? Як ви збираєтесь його підвищити?

Думаю, що до сьогодні ще не було оприлюднено жодного чесного рейтингу. І 99% людей поки не вірять у те, що я дійсно балотуюсь на посаду луцького міського голови.

Жанна: пан Василь, ви переконані в тому, що зможете покращити місто, а як збираєтесь переконувати в цьому сильну половину лучан? Адже для жінок найголовніше це шарм, амбіційність і світла голова:)))

Переконувати буду особистими зустрічами.

Zheniok: вам не холодно в одній сорочці?

А що помітно, що я змерз?

Маркіян: Я вважаю, що який би не був ранг чи посада, завжди потрібно залишатися Людиною. Кого з наших чиновників Ви б могли назвати Людьми?

Всі чиновники є люди, але багато з них, на жаль, поводять себе не так, як належить людині.

rusych: Ви добудуєте "міст Кривицького"?

Міст Кривицького-Шиби добудую. В планах також збудувати три фонтани у різних районах міста Луцька.

Paul: Як ви відноситеся до азартних ігор та розвитку їх у нашому місті? Як проводите своє дозвілля?

Влітку катаюсь на мотоциклі. Їду на риболовлю, полювання. Взимку – це лижі, снігохід.

rusych: Скільки коштує Ваш найдешевший і найдорожчий годинник

Найдешевший мій годинник коштує 18 тисяч доларів. Найдорожчий – 196 тисяч євро.

Софі: Пане Василю, відомо, що Ви займаєтеся науковою діяльністю, полюбляєте історію України, що саме Ви досліджуєте і як відбулося таке дивне поєднання - підприємництво та наука?

Щодо наукової діяльності, то до цього мене спонукала поїздка на могилу до свого рідного діда, який з 44 до 80 року прожив в Канаді, де й помер. Мені було цікаво, як він туди потрапив і як він жив весь цей час. Після цього я почав шукати інформацію, пов’язану з походженням своєї родини. Так я вперше потрапив до Едмонтонського центрального архіву в Канаді і вирішив досліджувати цей період – 39-40 роки в історії України – період політичних репресій.

rusych: Фонтани? Краще не обіцяйте, щоб не з"явилось три фонтани "Токарського" :)

Гасло Токарського – «Пообіцяв – зробив»!

Заноза: У вас у штабі або офісі є вакансії і які? Які основні вимоги у вас до людей з яким працюєте?

Порядність, цілеспрямованість, чесність і віра в мене. Детальніше – при зустрічі. Резюме надсилайте на адресу [email protected].

NIKOLINA: 25 березня 2010 року, в своєму прямому спілкуванні з волинянами Ви сказали, що політикою займатися не збираєтесь, та для Вас найважливіше свобода та незалежність. Що змусило Вас змінити своє рішення, чи це був "весняний піар"?

А я ще раз наголошую, що посада міського голови я вважаю неполітичною. І якщо міський голова хоче покращити життя громади, він не повинен займатися політикою, а тільки дбати про господарство.

Tan4ik: Про фонтани цікаво... Це болюче місце для лучан )))До речі, як вам "реконструкція" Театрального майдану? Подобається фонтан-дитяче містечко???? ))))))))))))

Токарський-мер бачить зовсім іншим центральний майдан міста. Детальніша інформація буде на моєму особистому сайті після 10 жовтня.

rusych: Як Ви плануєте як мер викорінити побори в школах та садках, так звану "благодійну допомогу"? Чи ви вважаєте що вона має лишитися?

Це глобальна проблема усієї системи освіти в Україні. Це питання не одного дня. Але я знаю, як зробити, щоб в Луцьку таких випадків стало менше, а з часом й не було взагалі.

Viktor 69: Як у Вас із почуттям гумору... Докажіть, що воно у Вас є і розкажіть дотепний анекдот або прикол із Вашого життя....

Анекдот? зараз

Приходить чоловік в гості до друга і каже: «Що це за запах зів’ялої квітки?». А він каже: «Це Роза перевдягається».

Unity: Луцьку потрібен мер господарник, а не "Шибанутий мер" Уявімо, що сьогодні 10 листопада (коли міське ТВК видасть Вам посвідчення міського голови), ви уже міський голова, що зробите першим ділом у цей день?

Подякую лучанам за правильний вибір. І наступні 5 років своїми вчинками буду виправдовувати довіру лучан.

кубік: Придумайте якийсь інтелектуальний, арт-проект для Луцька який би був успішним? Що б це було на вашу думку і як би його реалізували. Вважайте, що це завдання на креативність.

Я господарник, а творчими проектами займатимуться талановиті фахівці з моєї команди, які я буду підтримувати.

Zheniok: де в Луцьку потрібно було б поставити світлофор, а де прибрати?

Щодо транспортної системи Луцька, в мене є своє бачення по напрямках руху, встановленню світлофорів, спорудженню підземних переходів, які будуть реалізовані протягом року-двох.

Заноза: А у вас є сторінка в соціальних мережах і чи плануєте ви її завести? Одновклассники, вконтакте, фейсбук. Думаю, у вас було би багато друзів там :)

Є, але, на відміну від деяких інших кандидатів, я про це новини не пишу. І в друзях у мене тільки справжні друзі.

Zheniok: чи потрібно закушувати після першої?

Обовязково. Маслинкою.

Денис: Існує старий ринковий вислів: "Криза розкриє те, чого не зможуть знайти аудитори". Погоджуютесь?

Так і є.

Exaboto: Як бізнесмен які проекти плануєте втілити найближчим часом у Луцьку?

Як міський голова я втілюватиму ті проекти, які будуть потрібні лучанам для комфортного життя.

rusych: Зрозуміло, значить при вас благодійна допомога лишиться...

Благодійність повинна бути добровільною, а не вибиванням грошей директорів з батьків. Якщо бізнесмени захочуть зробити благодійний внесок в ту чи іншу школу, то забороняти цього не варто.

NIKOLINA: Ви так і не представили свою команду?!!

Тільки після офіційної реєстрації ви матимете можливість побачити людей, які працюють у моїй команді. Частина людей залишиться з нинішньої команди мерії, частина фахівців прийде з команди попереднього мера. І, звісно, зявляться нові обличчя.

Zheniok: скільки раз в середньому ви падаєте за зиму?

Стільки, як і встаю. Після кожного падіння я обов’язково піднімаюсь.

Софі: Як Ви, як історик, ставитеся до того, що новий міністр освіти Табачник робить спроби переписати деякі сторінки історії України у підручниках для учнів та студентів?

Люди, які не поважають і переписують своє минуле, не мають майбутнього.

Viktor 69: Пане Токарський, чи люблять Вас жінки? І якщо так, то як Ви вважаєте чому: тому що Ви успішний підприємець чи може Ви маєте харизму???

Я можу відповісти тільки за себе – я жінок люблю і поважаю.

Денис: "Інвестори, не пхайте свій ніс у наші справи, пхайте гроші!". Як рухається проект "Ідеям - інвестиції"? Який відсоток від прибутку реалізованих проектів буде Ваш?

В проекті закладено фундамент. Про відсотки не думаю, бо усе, що вкладене у талановитих молодих людей, невдовзі повернеться сторицею для всієї держави.

Mirna: Ви маєете дочок. До їхніх кавалерів прискіпливі?

Абсолютно ні. У мене в сімї демократія.

Олена Кузьмич: Як справжній чоловік яку страву найчастіше готуєте і яка найчастіше вам вдається?

Шашлик практично щотижня готую вдома. Запрошую друзів.

Zheniok: ви правша чи лівша?

Для захисту використовую обидві.

Tan4ik: Хто займається вашим піаром?

Три піар-групи.

Олеся1: Знаю ,що ви погрожували одному з кандидатів на посаду Луцького міського голови фізичною розправою. Документи вже передано в правоохоронні органи. Що Вам аж так кортить стати мером , що згідні вчинити такий гріх?

Це свідчить про те, що бруд уже почали лити.

Денис: В мене "шевелюра", аналогічна Вашій, не дивлячись на молоді роки. Скажіть по досвіду - в нас дійсно є перевага? ;)

Барани лисими не бувають.

Денис: Більшість ділових людей починали з того, що у юності, брали в друзів почитати книги і не повертали. Яку літературу читаєте і полюбляєте? Історичну, економічну ...

Про розвідників

Олена Кузьмич: Шашлик?! Нямочка-нямочка! А який фірмовий маринад "від Токарського"?

Я не мариную. Використовую кавказькі приправи. Мій шашлик готується 15 хвилин.

ostap: які партії Вас підтимають? які Вам імпонують, а з якими "не граєтесь в одій пісочниці"?

Після офіційного висунення в кандидати ви побачите, які партії підтримують. Імпонують партії, які відстоюють інтереси державності і працюють на благо України. А не хочу мати справи з антиукраїнськими.

Солдат Джейн: Мій знайомий підприємець каже, що для того, аби з кимось мати якісь серйозні бізнес-справи з ним треба спочатку добре напитися. Ви погоджуєтеся з цим принципом?

Аби дізнатись про людину більше, треба дійсно з нею або добре посидіти за чаркою, або поїхати разом у відрядження на кілька днів.

Mirna: Якщо ви переможете на мерських перегонах, як вирішуватиме проблему сміття в Луцьку? Яку схему роботи застосуєте, щоб зробити місчто чистим? Бо у нас прибирання відбувається недобросовісне. Кажуть, що прибирають, але сміття вранці все одно часто лежить неприбране. Навіть у центрі міста...

Потрібно докупити декілька сміттєвозів, встановити більше контейнерів. І важливо – навчити людей розділяти сміття за видами.

Zheniok: ви блимаєте зустрічним водіям, що позаду стоять Даїшники?

Я дотримуюсь водійської солідарності.

ostap: Ви прощаєте?

Так. Прости і прощеним будеш.

Zheniok: ви вже майже 2 години на чаті, як думаєте, скільки пропущених викликів у вас на телефоні?

Думаю, кілька десятків є
Лідери політичної партії «Наша Україна» – голова виконкому Сергій Бондарчук та голова політради Валентин Наливайченко стали гостями відео-чату інтернет-видання «Волинські…
Чат-конференція з начальником обласного управління охорони здоров’я Ігорем Ващенюком
Чат-конференція з заступником голови ДПА у Волинській області Мирославою Конечною відбудеться на «ВН» сьогодні, у п’ятницю, 3 червня. Ставити питання…
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus