USD 39.62 39.95
  • USD 39.62 39.95
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94
Фальсифікатори побояться. Хоча...Чат з Анатолієм Вітівим
На чат-марафоні "Волинських новин" - голова Волинської обласної організації ВО "Свобода" Анатолій Вітів.
 
 
 
Редакція "ВН": Особливістю цієї передвиборчої кампанії були розмови про те, що голоси тепер не купують, а продають. Себто ініціатива ніби як виходила від самих виборців, які згідні проголосувати за кого слід, якщо їм за це заплатять. Скажіть, до вашої політичної сии на Волині не зверталися з пропозиціями купити у них голоси?
Думаю, по-перше, пропозиції відходять не від людей, а від політичних партій, які готові заплати за ці голоси. Це їхня ініціатива.
По-друге, «Свобода» є ідеологічною партією, вона прагне отримувати голоси виборців не куплені, а підкріплені певною ідеєю.
Проблема полягає в тому, що в Україні є мало класичних ідеологічних партій. А всі партії як правило, за винятком однієї-двох, є одноденками, які творяться під вибори і після завершення виборів як правило розпадаються. Їх, тобто людей, крім бажання потрапити у Верховну Раду нічого не об’єднує, тому ми маємо неструктурованих, хаотичний український парламент.
Редакція «ВН»: Як оцінюєте хід  голосування на Волині? Чи фіксували порушення?  Чи задоволені ви роботою виборчих комісій?
Зараз говорити про якісь суттєві порушення, які б впливали на хід перевиборчої кампанії, не доводиться. Принаймні, на час нашої розмови. Якщо будуть і масові порушення, то вони будуть в останню годину голосувань і при підрахунку голосів, наприклад, при формуванні уточнюючого протоколу. Приміром, комісія відправляє протокол для підтвердження і уточнення у район, а протокол повертається «уточнений» під певного кандидата. При низькій явці виборців в останню годину намагаються «підняти» явку, кинувши кількість бюлетенів, теж за певного кандидата.Також «Свобода» на Волині має усюди власних спостерігачів і членів дільничних виборчих комісій. Нам вдалося практично закрити усі ДВК. Також працює група юристів.Я сумніваюся, що якась політична сила на Волині наважиться робити якісь масові фальсифікації, хоча, можливо все.
SSSR: Я не хочу йти голосувати. просто повна апатія і переконання, що ніц не поміняється. Я не правий?
Звісно, ви не праві. Багатьом кандидатам в Президенти вигідно, щоб ви не пішли. Ваш голос можуть легко використати. І чим більше людей на піде на вибори, тим більше можливостей для фальсифікації. Нам вбивали в голову олігархи, що від українця в Україні нічого не залежить. І тільки тоді, коли ми усвідомимо, що це наша держава і підемо, і віддамо свій голос за того, хто відстоює ваші інтереси, інтереси українців, у вас не буде розчарування і апатії. Не можна сидіти на дивані і казати, що все погано. Треба йти і боротися, треба йти і змінювати владу. Іншого виходу немає.
Roman: Скільки коштувала предвиборча компанія Олега Тягнибока в Україні загалом і на Волині зокрема?
Я думаю, що виборча кампанія Олега Тягнибока коштувала не співмірно менше, ніж виборчі кампанії інших кандидатів. Ви не бачили величезних рекламних роликів Тягнибока, лише 10-секундні ролики. Ми виходили із того ресурсу, який мали. Ми не так часто були присутні в центральних ЗМІ, а на багатьох українських найрейтинговіших каналах ми просто були відсутні. Основними засобами донесеннями інформації про нашого кандидата були партійна преса та енергія наших членів і прихильників.
SSSR: моїх діда з бабою вбили "хлопці з лісу". Я не люблю комуністів, але й вас не хочу бачити біля влади.  Ви такі ж, тільки іншого кольору.
Ми українці. І відстоюємо інтереси українців якби це комусь не подобалося А вам рекомендую вивчати історію свого краю та й всієї України. І ви будете знати як діяли на території Волині загони НКВД, маскуючись під «хлопців з лісу».
Богдана Стельмах: Пане Анатолію, які Ваші прогнози щодо прохідності Олега Тягнибока на Волині
Нам залишилося одну годину 52 хвилини і будемо знати все.
Михайло Наход: Пане Анатолію, поясніть чому кампанія Вашого лідера на Волині була досить безбарвною, навіть якщо порівнювати з позачегровими виборами до Тернопільської обласної ради? Чого бракує Вашій політичній силі в такому націоналістично орієнтованому регіоні як Волинь? На який відсоток голосів на Волині Ви розраховуєте?
Нам, на відміну від «Нашої України» нічого не бракує. Ми не вважаємо, що виборча кампанія «Свободи» була такою як ви її описали. А оцінювати виборчу кампанію буде народ.
Julianna: На Вашу думку, що буде робити Олег Тягнибок у разі поразки на виборах? Піде у опозицію?
Якби не склалася дана виборча кампанія, ми будемо боротися. Це шлях, на який ми стали ще в 1991 році. Історія «Свободи» - це 18 років політичної боротьби, ми поставили собі мету – велика, могутня, незалежна, українська Україна. І ніхто, і ніщо на тому шляху не зупинить нас.
Оксана_67: Я лучанка і обурена тим, що вулицю Суворова переіменували в вулицю імені Бандери. Чи згідні ви лобіювати це питання, аби вулиця знову носила колишню назву. Якщо ні, то чому? Це ж перейменував Шиба, якого ви, похоже, теж не любите...
Ініціатором перейменування була «Свобода». Це наша принципова позиція, аби вулиці українських міст носили імена українських героїв. І тому навіть у Луцьку процес зміни назв вулиць ще не завершений. Що стосується Богдана Шиби, то я оцінюю його як мера міста, тут не стоїть питання любити чи не любити. Адже, любити можна жінку, дружину, матір. А мера ми оцінюємо, наскільки він ефективно виконує ту місію, яку на нього поклала громада. Я вважаю, що не досить ефективно працює міська влада і тому «Свобода» запропонує власного кандидата у мери.
Roman: В другий тур вийдуть Янукович і Тимошенко. Це сі знають. З ким будете домовлятися? 
Хто це всі? Я точно не є Глобою ;). Не так багато часу лишилося, щоб дізнатися, хто буде у другому турі. Подальші свої дії «Свобода» буде вирішувати на своєму партійному з’їзді. Олег Тягнибок не є самовисуванцем, його висунула організація і організація вирішувати як діяти далі.
Марія_09: Якщо зафіксуєте значні фальсифікації, чи пробуватимете організовувати щось типпу "Майдану?" Протести, мітинги, суди.... Якщо так, то скільки розраховуєте вивести на площі людей? 
Якщо будуть зафіксовані великі порушення, будуть працювати наші юристи і вирішувати їх у правовому полі, як це було на Тернопіллі, коли ми виграли суд у БЮТ. Щодо Майдану, зараз ніхто і ніщо не підніме людей на Майдан.
Звісно, можна звести певну кількість людей, поплативши гроші, але це не буде енергія мас, котрі хочуть певних змін. Ті політики, яких Майдан привів до влади, зрадили Майдан. Тому таке велике розчарування народу. А розчарований народ не виходить на Майдан.
Солдат Джейн: Чому Свобода не спитала самихз жителів чи хочуть вони аби вулиці переіменовували? Як ви можете називатися свободою, якщо не даєте свободу обирати жителям міста?
Ми даємо людям свободу знати правду, свободу гордитися власними героями, а не чужими, котрі нищили український народ. Я хочу, щоб українці жили в українських містах, не лише за назвою, але й по суті, де звучить українська мова, існує українська культура, де вулиці носять імена українських героїв.
[cam]
У чат-конференції на "Волинських новинах" бере участь Олег Чернецький.
Архієпископ Луцький і Волинський Михаїл сьогодні бере участь у чат-конференції інтернет-видання «Волинські новини».
У чат-конференції на «Волинських новинах» бере участь депутат Волинської обласної ради, голова Волинського обласної організації Єдиного Центру Володимир Бондар.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus