USD 39.55 39.80
  • USD 39.55 39.80
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.90
Відеочат з Олександром Башкаленком
Гість відеочату «Волинських новин» - перший заступник голови Волинської облдержадміністрації, голова Волинської обласної організації Партії регіонів Олександр Башкаленко.

Оскільки відповідаєте, зокрема, за розвиток інфраструктури в області, розкажіть, будь ласка, які завдання є пріоритетними у цій галузі у 2013 році.
Якщо брати в цілому, то я вважаю, що прерогатива – це розвиток території і підняття якості життя громадян на цій території. Це основні напрямки, в яких ми рухаємося і далі будемо рухатися.

Опалювальний сезон уже завершується і скажіть, будь ласка, як він пройшов на Волині, чи були десь недопрацювання, наскільки серйозними вони були. Що нового буде впроваджуватися у наступному опалювальному сезоні?

Перш за все хочу сказати, що галузь ЖКГ в цілому – дуже важка галузь. Якщо брати говорити, то майже 75% всіх теплових мереж, теплопостачальних компаній мають вже 75% зношеності своїх основних засобів. Тому сказати, що це дається легко, я не можу. Цей період відбувся контрольовано, робота була злагоджена. Я хочу подякувати нашим мешканцям області. Я це завжди підкреслюю, бо проплати за газ від людей 106%.
В цілому, я вважаю, опалювальний період пройшов спокійно, без напруження. І вже в квітні місяці закінчується основний час опалювального періоду і ми вже починаємо готуватися до нового опалювального сезону.

Скажіть, чи продовжують зараз програму газифікації населених пунктів Волині?

Так, продовжують. Ми подали пропозицію. В цілому, для того, щоб зробити повністю газифікацію у всій Волинській області, нам необхідна сума майже 320 мільйонів гривень. Ми подали пропозицію по кожному об’єкту. Ці пропозиції є в «Нафтогазі України». Минулого року на інвестиційну компанію «Волиньгазу» була виділена сума 18 мільйонів. На цей рік в нас є план і ми далі будемо рухатися у цьому напрямку.
Яке опалення ви б порадили використовувати волинянам в приватних оселях? Адже зараз дуже нестабільна ситуація із ціною на газ і є уже такі напрацювання у сфері переходу від опалювання газом до твердого палива.

Як на мене, я це підкреслюю у своїх інтерв’ю та виступах, людина повинна мати все. Якщо є в людини можливість мати газ, вона повинна мати газ. Якщо є можливість мати альтернативний котел, вона повинна мати його. А там, в залежності, скільки у неї є грошей, вона сама повинна для себе визначатися, яким чином і як їй опалювати своє помешкання.

Якщо ми говоримо на сьогодні про твердопаливні котли… От, наприклад, розглядали питання на бюджетній комісії по Володимир-Волинській школі-інтернату. Завдяки тому, що в минулому році були впроваджені енергоощадні технології, я маю на увазі твердопаливний котел, то тільки за перший квартал економія засобів була майже 220 тисяч. Я вважаю, що це абсолютно нормальні суми коштів, які і в подальшому будуть використовуватися на енергоощадні технології.

Громов: Як відомо, котли індивідуального опалення у багатоквартирних будинках дозволяють суттєво економити газ. Коли це стане державною програмою?

В цьому році вже піднімається це питання. В наступному році, як мені здається. Але я не можу відповідати за державні програми. На Волині програма енергозаощаджень прийнята в минулому році, вона діє до 2015 року. Ми вже працюємо по цій програмі і тільки в минулому році по всіх заходах, які стосуються енергозаощаджень, було вкладено майже 350 мільйонів гривень. Це я маю на увазі по усіх формах власності.

finder: На останніх виборах у ВР головними слоганами Партії регіонів були «Стабільність досягнуто!» та «Вперед до добробуту!» В чому саме члени ПР вбачають «стабільність» та що слід розуміти під «Вперед до добробуту!»? І як підвищення пенсій на кілька гривень допомагає в першому та другому пунктах?

Давайте ми повернемося у 2005-2006 роки і згадаємо, як працював Президент, Уряд і ВР. Це ж був дисбаланс. Це були постійні чвари, з’ясовувалися стосунки і так далі. Я не хочу повертатися до того. Сьогодні Президент, Уряд, ВР працюють в абсолютно злагодженому режимі. Приймаються ті важливі закони, які потрібні для реформ, які запроваджені Президентом. Я важаю, що це і є на сьогодні стабільність.

Що мається на увазі – «добробут». Я коротко сажу по всіх напрямках. Якщо ми беремо жінок, в 2011 році виділялися гроші при народженні першої дитини 12,5 тисячі, при народженні другої – 28 тисяч, при народженні третьої – 50 тисяч. На сьогодні, у 2013 році, при народженні першої дитини – 25 тисяч, другої, – різниця: в два рази йде підвищення, – 58 тисяч і при народженні третьої – 117 тисяч. Є різниця? Це суттєва різниця: на третю дитину майже в 2,% рази.

А якщо серйозно брати: в 2010 році, коли ми прийшли до влади, це був квітень місяць, на всі програми абсолютно (це і по народженню дитини і по дотаціям на інвалідів), мається на увазі по пільгам, на Волинь поступило 558 мільйонів гривень. По всіх абсолютно пільгах і дотаціях. Пройшло 3 роки, в 2013 році ця сума – 1,422 мільярда гривень. Ви подивіться. Хіба це не покращення життя? Я вважаю, що ці цифри говорять самі за себе.

finder: Які саме Ваші пропозиції та дії допомогли комусь і в чому допомогли?

Це як чиновника, як першого заступника? Якщо це стосується моєї діяльності, я вважаю, що я працюю на оцінку «хорошо». Ті програми, які були впроваджені особисто мною – це енергоощадні технології і багато чого іншого. Вони всі сьогодні діють. Якщо ми говоримо в цілому, то я не можу себе відокремлювати від команди. Команда йде по вертикалі: Київ – область – райони. А якщо брати ще ширше, то в цілому, коли говорять: що ви зробили з того, що ви обіцяли, я кажу так: ми ніколи не обіцяємо, ми в 2010 році, коли готувалися до виборів місцевого органу самоврядування, в нас була програма, ми її назвали «Будуємо нову Волинь», вона в нас піднімалася знизу, на рівні сільських і селищних рад піднімалися питання. Потім висували ті питання на рівень району, на цьому рівні, само собою, теж вони обговорювалися, піднімалися на область. І на області ми вже приймали рішення, включати в програму чи не включати. Ми ніколи не робили ніяких програм під вибори, наша політична сила. Ми і сьогодні, спілкуючись з вами, робимо своєрідний звіт за ту роботу, яку ми робимо і яку я роблю як керівник партійної організації і перший заступник голови ОДА. То я можу сказати, що вже майже 70% того, що в нас записано в програмі, воно вже виконано. Тому, я вважаю, це абсолютний звіт, абсолютні цифри.

Багато хто сьогодні говорить: а що ви зробили? Я можу і кажу: було отак, а зроблено отак і ми будемо працювати далі. Ми ніколи не були популістами. Якщо в нас є бюджет і економіка, ми тільки спираємося на той бюджет і економіку, ми йдемо до людей і кажемо: от, дивіться, оце ми можемо зробити зараз, бо є отака сума в обласному бюджеті. Ми не можемо обіцяти вам в два рази більше, бо їх немає. А оце ми будемо робити в 2015 році. А вже після виборів у 2015 році, це ми будемо робити в 2017-ому. Взагалі наші програми написані на 2020 рік.

finder: Наведіть приклад хоча б одного звернення громадянина, виборця до Вас, яке було б Вами розглянуто та позитивно вирішено.

Я вам скажу так: я звітувався як депутат обласної ради, я не можу звітуватися окремо як депутат і як чиновник. То за минулий рік до мене було звернень в районі 5 тисяч, які надходили різними способами. я скажу в цілому: дві третини мінімум питань я вирішував за день-два і на місці. Є питання, які практично не можливо вирішити. Ці питання треба тільки розглядати в суді і я однозначно людям це підказував. Є такі ще абсурдні до мене звернення, як, наприклад, (з великою повагою, прізвищ називати не буду), людина, яка до мене, може, 6-7 разів зверталася: йому заважає спати глибинний насос, який качає тепло по мережам теплопостачання. Ви ж розумієте…

Тому біля 5 тисяч звернень мною було розглянуто і по двом третинам однозначно позитивно вирішили в минулому році.

Уважний: Коли востаннє доводилося бачитися з Президентом України і про що ви розмовляли?

З Президентом України я бачився приблизно 2,5 тижня тому. Я був у нього на нараді, яку він скликав по підтопленням. Ми обговорювали всі питання, які стосуються загроз підтоплення і ті заходи. Які нами зроблені на Волині.

finder: Наведіть приклад вказаних Вами реформ, які справді полегшили життя.

Це вже починається як змагання. Я даю відповіді і скільки не давав би, цього користувача не влаштовує. Я приведу приклад: енергоощадні технології. Три роки тому, у 2010 році, коли ми прийшли до влади і до теперішнього часу нами було освітлено 642 населених пунктів. Коли ми прийшли, загальна кількість відсотків була 32%. Сьогодні ми маємо більше, ніж 76% від загальної кількості. Я скажу вам більше: із тих 640 населених пунктів, більше ніж у двох третинах взагалі ніколи не було світлоточок. От один із напрямків, в яких ми працювали. Це хіба не показник нашої роботи?

Уважний: Дайте, будь ласка, оцінку волинським дорогам за 5-бальною шкалою від 1 до 5 і аргументуйте свою відповідь.

Як людина, так і будь-яка річ, має термін свого використання. Дороги теж мають: 10 років, 12 років, 8 років. Так співпало, що та зима, яка була, вона практично зруйнувала дороги. Ну, і не треба виправдовуватися. Так воно і є: якщо ми бачили, що сьогодні, умовно, вчора була плюсова температура вдень, а вночі в нас була мінусова, ми ж розуміємо: та вода попадає в тріщини і морози їх розпирають. І той термін, який дорога повинна працювати, цей рік, наступний, вони однозначно вже себе ізносили.
Треба ремонтувати і треба робити нові. Я вам кажу так, що знову вертаючись до 2011 року, рекордна сума за роки незалежності, яка була вкладена в дороги Волині. Це була сума майже за 550 мільйонів. Ми зробили в 2011 році напрямок доріг Ягодин – Ковель – Київ до межі Рівненської області. Це дорога міжнародного значення, сьогодні по ній, як по автобану їздять. Були зроблені дороги комунальні. Загальна сума, я вже сказав, більше ніж 558.

Якщо брати знову в порівнянні, якщо так цікаво людям, то в 2010 році на дороги була сума вкладень – 12,5 мільйона. В цьому році загальна сума на утримання доріг – 109 мільйонів і на дороги комунальної власності загальною сумою 124 мільйони. Це гроші, які дає державний бюджет.

І плюс ми маємо своїх доріг, які йдуть від реєстрації транспортних засобів, це загальна сума десь біля 30 мільйонів. Отакий обсяг ми сьогодні маємо по дорогах.
Взагалі, якщо чесно дивитися в очі, то в минулому році, я думаю, таких великих зауважень по дорогам в нас не було. І якщо ми відверті і не шукаємо якихось там в один одного жучків, то так воно і було. В минулому році ми відремонтували практично всі дороги на ті кошти, які ми мали. В цьому році нам багато задавали питань і два рази на селекторних нарадах мене піднімали і питали: чому на цей місяць було 2 тижні тому стільки (вони по грошах дивляться, які ми використали, які на дороги поступають), чому тільки 2,5%? Ну як ми можемо ремонтувати дороги, коли «мінус»-«плюс»? Ми чекаємо. На початку місяця ми проводили нараду, ми сьогодні практично по всіх напрямках тих, яких ми визначили для себе, зробили і доробляємо проектно-кошторисну документацію. Коли почнеться устойчива температура, ми починаємо робити дороги. При чому, ми будемо робити дороги по напрямках, як Ковель – Луцьк, не просто ямковий ремонт, а по картам-схемам. Ті куски, де геть негативна дорога, і ми це бачимо, ми будемо вирізати цілі куски і на їх місце будемо укладати новий асфальт.

Уважний: Що подарували голові Волинської ОДА на День народження? Чи важко було працювати під час відпустки губернатора?

Ні, абсолютно не було важко працювати, бо всі ті обов’язки, які виконує губернатор і перший заступник, переплітаються. Ми подарували свою якісну роботу губернатору. Коли він приїхав, на селекторній нараді Волинь була відмічена в кращу сторону по тій негоді, яка була. Ми впоралися з тим завданням. І минулого тижня в нас було виїзне засідання з віце-прем’єр-міністром Олександром Вілкулом, і на підсумковій нараді Волинь була визнана в кращу сторону. Тому, я думаю, це був для нього самий гарний подарунок, що в його відсутність Волинь продовжувала втілювати в життя ті плани, які він намітив, коли їхав у відпустку.

Люся: Вже багато років у девятиповерхівці на Молоді, 4 погано опалюється цілий стояк 2-го під’зду. Жильці зверталися до ЖЕКу. Приходили якісь комісії, дивилися, казали, що видимих проблем нема. І це повторювалося багаторазово. Чи є якісь вищі інстанції, куди можна звернутися?

По пам’яті, Молоді, 4 – там створене, по-моєму, ОСББ, якщо я не помиляюся. І там є помилки, бо мешканці зробили самостійно ввід туби, яка іде на постачання газу на опалювання. І там ситуація в чому (ну, от якщо я не помиляюся, по Молоді, 4): там треба просто переробити і погодити цей проект з «Волиньгазом». І я думаю, все буде нормально.

сабріна: В Луцьку давно існує проблема каналізаційних люків, корті регулярно кудись зникають. Залишається відкрита дірка і вже неодноразово травмувалися люди. В деяких країнах люки замінили на гумові, в Китаї, наприклад, саму діру закривають дуже міцною сіткою. А в нас, таке враження, що відповідальним особам абсолютно байдуже, допоки в діру не потрапляють їх автівки. Скажіть конкретно - які пропозиції вносили особисто ви для вирішення цієї проблеми?

Пропозиція одна: треба виховувати суспільство. Як приклад, я можу сказати: от мені в цьому році буде 52 роки, жодного разу я люки не крав.

Уважний: Чи дасте ви грошей на пам'ятник Степану Бандері у Луцьку з власної кишені?

Особисто я? Питання стояло відносно пам’ятника Бандері таким чином: коли група депутатів, моїх колег, блокувала трибуну і примушувала людей проголосувати за це питання, тоді я піднявся і сказав: це не повинно стояти як питання розбрату між нами. В кожного є своя точка зору і 4 роки тому я в газеті «Волинь» написав статтю перед 9 травня. Вона так і називалася: «В кожного є своя правда». Тому я з великою повагою відношуся до людей, для яких Бандера – це герой, і з великою повагою відношуся до людей, для яких Бандера – це антигерой. Тому, я вважаю, не треба ображати ні тих, ні інших. І коли встало питання на сесії обласної ради, я вийшов і кажу: якщо це допоможе помирити ту і іншу сторону, я готовий від себе дати грошей, тільки сідайте і давайте почнемо працювати. Але, на жаль, це не вплинуло. І там десь в кулуарах мені казали: ну, послухай, це ж не в твоїх грошах сама суть питання. Питання в тому, щоб показати, щоб заблокувати, щоб погалдіти, пошуміти і так далі. Врешті, було прийнято рішення як компроміс: наш колега, член Партії регіонів, голова ОДА, від фракції Партії регіонів запропонували альтернативу: давайте ми будемо виділяти гроші на благоустрій навколо того пам’ятника, а ви збирайте на пам’ятник.

І далі я хочу сказати відносно пам’ятника: не треба нікому ніколи нав’язувати. Я вчора вже прочитав, може, і на «Волинських новинах», що вже з протягнутою скринькою активісти їдуть в інші області. А я задаю питання: що 300 тисяч не можна назбирати в наших патріотів тут, на Волині? Скажіть, будь ласка. Якщо у Луцьку не можуть назбирати, то про який пам’ятник можна говорити? Тому це не має бути розбратом, це потрібно, щоб воно було від серця. Тому, я вважаю, що це питання не так повинно ставитися. Якщо є в кожного своя думка, він повинен дати гроші. Це його абсолютно внутрішнє. Якщо ні – не треба перегинати. Такий пам’ятник користі не дасть, якщо він через силу буде встановлений.

Уважний: Де, якщо не біля РАЦСу, можна встановити пам’ятник Бандері у Луцьку?

Дуже нормальна пропозиція була і моя так і залишається – вулиця Степана Бандери. Вона закінчується, там є невеличкий скверик. От у тому скверику саме доречно було би поставити той пам’ятник. Я, як людина, яка відповідає за «комуналку» на Волині, я бачу це просто продовженням цієї вулиці. І це було б абсолютно нормально.

От біля РАЦСу… Є багато родин, повірте мені, і ми вже бачимо, як збирають гроші лучани на цей пам’ятник, якщо ми сьогодні проводимо соцопитування, то, переважна більшість, чому не було прийнято рішення і в облраді, і переважна більшість депутатів казали: не треба. В мене є інші переконання. Ну от якщо діти від родини, яка не вважає Бандеру героєм, то як їм підходити, як заходити до РАЦСу? Я вважаю, що це неповага до самих же мешканців, своїх колег, до своїх побратимів. Абсолютно ненормальна ситуація.

Юрій Кондратович: Шановний Олександре Костянтиновичу, як Ви гадаєте, чи було б доцільним на Волині створити обласну молодіжну раду при голові ОДА для активізації молодіжної політики в області?

Вона є, вона діє. Є громадські ради. Будь ласка, якщо у вас є бажання, приходьте, будемо працювати.

Приходьте, ми це питання будемо обговорювати.

Знайдемо вам місце і ви будете працювати. Активні молоді люди в усі часи потрібні суспільству.

ReVadik: Не секрет, що Ваші стосунки з голово ОДА Борисом Клімчуком доволі натягнуті. Ви мітете на його крісло?

Ні, абсолютно ні. В нас стосунки дуже добрі, і це можуть підтвердити усі. Десь взялася ця надумана історія, що в нас такі не дуже хороші стосунки. Але, я вважаю. Це не заважає нам абсолютно. Ми обидва достатньо маємо розуму і працюємо далі на благо нашої рідної Волині. Це не правда.

Sterg: В СМИ и на местном телевидении уже неоднократно поднимался вопрос о злоупотреблениях руководством облпотребсоюза. Как Вы относитесь к тому, что эта организация зарабатывает десятки миллионов гривен, безнаказанно грабит предпринимателей, собирая благотворительную помощь на реконструкцию рынков Центральный и Завокзальный?

Давайте я буду давати відповідь мовою громадянина, щоб виказати повагу. Ко мне обратилась группа предпринимателей с рынка. Це звернення я підписав на прокурора області і на начальника МВС. Наразі там є кримінальне провадження, іде далі розслідування і я думаю, на обласній сесії ми теж будемо звертатися до прокурора області, щоб поставити у цьому крапку. Там є, на мою думку, я не маю права так говорити, багато зауважень.

Уважний: Минулого місяця ви наголошували, що майбутнє ДП «Волиньторф» на сьогодні вирішується у профільному міністерстві. То хто ж наразі керує підприємством. І чому бунтували працівники ДП?

Для мене до цих пір не зрозумілим є той бунт. Є державне підприємство і керівник вищестоящий, якому підпорядковане це підприємство. Він приходить, він бачить, що треба поміняти керівництво, він його і міняє.

Що стосується «Волиньторфу»: на сьогоднішній день директор, який був директором «Волиньторфу», залишається в.о., в нього право підпису. До кінця ще цей інцидент не вичерпаний, але ми думаємо, що ми його улагодимо.

Unikalka: Чому Маневицьке торфопереробне підприємство успішне, а Ківерцівське – на межі банкрутства?

Так не можна говорити. Ситуація у тому, що маневицьке підприємство «Волиньторф» взагалі унікальне. Якщо ми говоримо про торф і поклади на Волині, то це майже 32% усіх покладів, які є сьогодні в Україні.

«Волиньторф» виробив продукції в минулому році 112 тисяч тонн, і з них 42 тисячі тонн торфобрикетів були експортовані. Сьогодні ми відправляємо торф в 7 областей України, при чому, я хочу сказати, що використання торфобрикетів – це галузь освіти, галузь охорони здоров’я – збільшилося майже на 25% порівняно з тим же самим 2010 роком. Це теж впровадження програми енергозаощаджень. Це те що ми в минулому році тільки на 98 мільйонів по закладах освіти і охорони здоров’я перевели на твердопаливні котли. Оце все дає таку роботу підприємство.

пульс землі: Доброго дня. Розкажіть, яку музику Ви слухаєте? Як відпочиваєте?

Дуже полюбляю в суботу-неділю, якщо виходить, відпочивати вдома, в тиші. Поспати, сходити в сауну, з’їздити на рибалку і на полювання. Отакому відпочинку я надаю перевагу.

Роза: Чий портрет стоїть на Вашому робочому столі?

Нема ніякого портрета на моєму робочому столі. Стоїть календарик з Партії регіонів. За мною – портрет Віктора Федоровича Януковича. А ще на столі в мене – відкритий ноутбук. І все. Більше немає ніякого портрету.

Уважний: Як ви ставитеся до того, що часто люди ходять на політичні мітинги за гроші? В чому причини такої ситуації?

Я вважаю, це дуже негативно. Для того, щоб людина приходила і піднімала якесь питання, повинен бути поклик його душі. Це розмова не 2-3 хвилин. Я вважаю, що це, по-перше, наше виховання. Це як питання відносно люків. Це виховання людини.

Unikalka: Чому, на Вашу думку, збанкрутів Рожищенський сир завод, чи є шанси його відродити?
Це бізнес. Важко говорити, там є багато складових. На сьогодні є інвестори. Про них поки не буду говорити. Є їх плани реанімувати підприємство. Дай Бог, щоб вони здійснилися.

Unikalka: Який найбільший здобуток Волині за останні 3 роки, на Вашу думку?

Стабільність. Я вважаю, що на Волині сьогодні є стабільність, є розуміння виконавчої гілки влади і представницької гілки влади. Це практично по всіх районах і в тому числі і в області. Я хочу подякувати і колегам-депутатам. Піднімаються і політичні питання, але коли питання відносно того, щоб прийняти рішення по територіях – майже одноголосно ми голосуємо за те чи інше рішення, яке йде на користь території.

Сава Ігнатіч: Який у вас місячний дохід?

Показаний у моїй декларації, декларація оприлюднена.
Які дії будуть приймати на Волині, щоб попередити підтоплення і боротися з їхніми наслідками?

За ініціативою Президента України у 2011 році на Волинь з держбюджету на заходи по захисту від підтоплень, на украплення дамб, відновлення дренажних систем і так далі була виділена сума 22,5 мільйона. З обласного бюджету на ці заходи було в 2011 році 2 мільйони. В 2012 році так само по дорученню Президента на Волинь з держбюджету інвестовано на ці заходи 11,5 мільйона гривень і з обласного бюджету – 1 мільйон гривень. Загальна сума – майже 40 мільйонів за два роки. Це унікальна сума. Це просто за роки Незалежності ми вперше почали укріпляти і проводити заходи, які на сьогодні нам дали можливість: захистити від підтоплення майже 120 населених пунктів. Це біля 3 тисяч садиб, біля 10 тисяч населення і 18,5 тисячі гектарів землі.

В програмі в нас, щоб повністю закрити цю тему, на це рік ми зробили проектно-кошторисну документацію на 16 мільйонів. Я думаю, частково ці гроші будуть інвестовані. До 2015 року ми плануємо в цьому напрямку для того, щоб повністю закрити цю тему, інвестувати біля 38 мільйонів гривень.

Русич: Підете цього року на Бандерштат?

Ні.

Unikalka: Володимир Бондар свого часу подав гарну ідею щодо утеплень будівель у місті. Такий будинок є на проспекті Перемоги. Чи будуть ще утеплюватися будинки чи дитсадки за такою технологією?

Сьогодні є унікальна програма, яка була презентована у вересні минулого року, щодо надання ОСББ кредиту по 3% річних з відтермінуванням проплати на 1 рік. Я не можу сказати, що це є пілотний проект, але ми і Дніпропетровська область – єдині дві області в Україні, які скористалися цими можливостями і взяли кредит.

Минулого року 7 ОСББ взяло кредити на загальну суму біля 7 мільйонів гривень. На що вони їх будуть використовувати, це особиста справа ОСББ: на заміну вікон, утеплення будинків чи інше.

Як щодо будівництва пам’ятника Християнського Милосердя?

На засіданні бюджетної комісії розглядалося знов це питання. Я запитав, скільки треба грошей на цей пам’ятник. Мені дали відповідь: 30. Я сказав, що фонд Партії регіонів і члени ПР нарахуємо 14,2 тисячі по гривні. Ми вже сказали своїм організаціям в районі. Я думаю, ті 30 тисяч дасть Партія регіонів на пам’ятник Милосердя.

Представники «Свободи» заявили, що ініціюватимуть відміну святкування на державному рівні Дня Перемоги. Яка Ваша позиція щодо цього?

Моя позиція була, є і буде однозначною. Це – наші герої, наші діди, наші прадіди і велика їм шана. І те, що ініціює «Свобода», я вважаю це великою глупостю. Ще раз підкреслюю: в кожного є своя правда і її треба поважати.

Як справи із підприємством «Волиньвугілля»? Зокрема, з шахтою №5?

В минулому році стояло питання про закриття 1-ої, 5-ої і 9-ої шахт. Наша пропозиція була однозначною: 5-ту шахту ми можемо дати дозвіл закрити, бо там 253 працівника тільки працюють. Вже є заходи, в які шахти ми будемо їх перерозподіляти. Там нема проблем. Ми готові, без питань. Але перша і дев’ята шахти – однозначною наша пропозиція була: це повинно відбутися тільки, коли буде працювати принаймні перша лава нашої 10-ої шахти.

Що б Ви побажали користувачам «Волинських новин»?

Я бажаю всім здоров’я, бо коли є здоров’я, є можливість і працювати, і відпочивати. А взагалі, я бажаю, щоб ви дійсно були незалежні і незаангажовані.
Гість чату на "ВН" - заступник голови ДПА у Волинській області Інна Степанюк. Початок чат-конференції о 14:30. Надсилати питання можна…
На "Волинських новинах" відбувся чат з керівниками Волинської асоціації КВН - в гості завітали голова асоціації Валерій Пельц, головний редактор…
Лідери політичної партії «Наша Україна» – голова виконкому Сергій Бондарчук та голова політради Валентин Наливайченко стали гостями відео-чату інтернет-видання «Волинські…
Коментарів: 3
Wakar Показати IP 2 Квітня 2015 02:46
Thkniing like that shows an expert's touch
Arieev Показати IP 3 Квітня 2015 07:47
A rolling stone is worth two in the bush, thanks to this artielc.
Def Показати IP 5 Квітня 2015 15:39
Brinilalce for free; your parents must be a sweetheart and a certified genius.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus