USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94
Гліб Володимирович Загорій
0

Дата народження

21 серпня 1976 р.

Діяльність

український бізнесмен, політик, меценат та науковець

Вчений ступінь

доктор фармацевтичних наук

Спеціальність

економіст, інженер-технолог, фармацевт

Проживає

Київ

Народився 21 серпня 1976 року у Вологді, Росія, у родині фармацевтів.

Батьки бізнесмена Володимир та Людмила навчалися у Ленінградському хіміко-фармацевтичному інституті, де й познайомилися. На третьому курсі студенти одружилися, а після отримання диплому поїхали за направленням у Вологду. Саме там у 1976 році у них народився син Гліб, а вже за рік вони повернулися на Україну у рідне батьківське місто на Полтавщині. Через деякий час сім’я переїхала до Києва, де у 1993 році Гліб отримав атестат про повну загальну середню освіту із золотою відзнакою.

Освіта

1998 рік – отримав кваліфікацію магістра по спеціальності «Міжнародна економіка» в Київському державному економічному університеті.

2000 рік – диплом Національної фармацевтичної академії України за спеціальністю «Технологія фармацевтичних препаратів» із кваліфікацією інженер-технолог.

2004 рік – отримав науковий ступінь кандидата фармацевтичних наук (кандидатська дисертація на тему «Розробка складу та технології м’якої лікарської форми для лікування тромбофлебіту»).

2006 рік – працює доцентом кафедри промислової фармації КНТУД, пізніше – на посаду професора тієї ж кафедри.

2012 рік – працює доцентом кафедри організації і економіки фармації в Національній академії післядипломної освіти ім. П. Шупика.

2014 рік – отримав науковий ступінь доктора фармацевтичних наук у Запорізькому державному медичному університеті МОЗ України.

Професійна діяльність

Свою діяльність у сфері фармацевтики Гліб Загорій розпочав, ще навчаючись в університеті. У 1997 році був керівником відділу маркетингових досліджень та логістики ЗАТ «Фармацевтична фірма «Дарниця». У період з 2001 по 2009 роки працював головним координатором з питань загальної політики та стратегії, а з 2009 по 2014 рік – генеральним директором ЗАТ «Фармацевтична фірма «Дарниця».

Гліб Загорій виступає за підтримку вітчизняних товаровиробників і впровадження європейських стандартів якості лікарських засобів.

Політична діяльність

У період з 2014 по 2019 роки обирався народним депутатом Верховної Ради України VIII скликання. Член фракції «Блок Петра Порошенка», №52 по списку партії. Працював у Комітеті Верховної Ради у справах ветеранів та людей з інвалідністю.

Меценатська діяльність

Гліб Загорій є одним із найвідоміших українських меценатів. Разом зі своїм батьком вони фінансують проекти, пов’язані із здоров’ям, освітою, культурою та мистецтвом.

З 2012 року Загорій надає фінансову підтримку театральній компанії «Бенюк-Хостікоєв» та бере участь у розробці деяких сценічних ідей. Так, у 2006 році він отримав Шевченківську премію як автор ідеї постановки.

Меценат активно підтримує проекти пов’язані із охороною здоров’я. У 2006 році за фінансової підтримки Гліба Загорія відбувся доброчинний вечір «Промінь надії» на підтримку людей, хворих на розсіяний склероз.

Меценатська діяльність бізнесмена торкнулася і кінематографу. Разом із Лігою українських меценатів був запущений проект зі створення найпершого в Україні фільму «Чорний Ворон».

Активно розвиваючи фармацевтичну галузь, Гліб Загорій та фармфірма «Дарниця» упродовж тривалого часу всіляко сприяють підготовці молодих спеціалістів Національного фармацевтичного університету.

За час свого депутатства Гліб Загорій направляв заробітну плату на навчальні потреби Українського католицького університету, а з 2015 року – на користь міжнародного БФ «Таблеточки».

2015 року була заснована БО «Фонд родини Загорій». Серед основних напрямків діяльності цієї організації – підтримка та реалізація проектів в області охорони здоров’я та збереження культурних та духовних цінностей України. Саме після цього мецената включили до складу Ради комплексу «Мистецький арсенал».

В 2015 році БО «Фонд родини Загорій» та фармкомпанія «Дарниця» заснували по 2 річні стипендії для підтримки обдарованих студентів. Цього ж року організація підтримала Український форум благодійників, що відбувся на VI Всеукраїнському фотоконкурсі «Благодійність крізь призму об’єктива». Призери конкурсу отримали фінансові нагороди від Фонду.

З 2015 року Фонд активно бере участь у проекті «Я можу врятувати життя!», започаткованому Всеукраїнською громадською організацією «Український фонд «Здоров’я». Основна мета проекту – дати молоді необхідні знання щодо невідкладних станів здоров’я, розвити вміння швидкого реагування та надання першої домедичної допомоги.

За фінансової участі БО «Фонд родини Загорій» планується реалізація проекту Центру реабілітації при Українському католицькому університеті. Основна мета цього проекту – навчання фізичних та ерготерапевтів.

2016 року БО «Фонд родини Загорій» надав підтримку видавничому проекту «Казимир Малевич. Київський період 1928-1930», започаткованому видавництвом «Родовід».

Навесні того ж року Фонд придбав картину французької художниці Анни Кантер на благодійному аукціоні на підтримку Українського католицького університету.

Червень 2016 року у діяльності Фонду відзначився підписанням Договору про співпрацю на поставку обладнання для відділення трансфузіології для Центру дитячої кардіології та кардіохірургії України.

Під час епідемії коронавірусу Фонд родини Загорій разом з фармкомпанією Дарниця передали Київській міській клінічній лікарні швидкої допомоги 3 апарати штучної вентиляції легень. За 5 років роботи фонд реалізував і допоміг реалізувати більше 45 проектів, 650 заходів, зібрав і інвестував близько 34 млн грн на благодійні ініціативи.

Сім’я

У 2016 році бізнесмен вдруге одружився. Дружина - Загорій Катерина Сергіївна. Має трьох дітей від першого шлюбу: сина та двох дочок.

Спорт

Гліб Загорій має досягнення в різних сферах, в тому числі і в спорті: майстер спорту с джіу-джитсу, член правління та почесний президент Асоціації джіу-джитсу України; чемпіон України з раллі; абсолютний чемпіон України 2005 року в заліку штурманів.
Система Orphus