USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97
Казмірук Юрій Йосипович
0

Дата народження

1955 р.

Спеціальність

архітектор

Проживає

Луцьк

Посада

колишній головний архітектор Луцька, екс-головний будівельник Волині

Діяльність

пенсіонер

Народився 1955 року у селі Угринів Горохівського району.

Освіта

У 1978-му закінчив архітектурний факультет Львівського політехнічного інституту.

Кар`єра

У 1978-1980 роках працював у Львівській філії інституту «УкрНДІпросільгосп». У творчому доробку за цей час – об’єкти житлового будівництва, соціально-культурного призначення у Львівській, Закарпатській та Волинській областях. Зокрема це багатоповерхові будинки на вулиці Луцькій у місті Володимирі-Волинському.

У 1980-1984-му був старшим архітектором комплексної архітектурно-реставраційної майстерні інституту «Укрпроектреставрація» у Львові. Протягом цих років розробляв проекти реставрації пам’яток містобудування та архітектури, в тому числі Успенського Святогорського монастиря у селі Зимне Володимир-Волинського району, Успенського собору, Миколаївської церкви, собору Різдва Христового у Володимирі-Волинському.

З 1984 по 1989-й – головний архітектор Дрогобицького району Львівської області.

У 1989-2002 роках працював головним архітектором Волинської області. У цей час розроблено Схему територіального планування області, генеральний план Шацького державного природного національного парку, генеральний план міст Устилуга, Володимира-Волинського, відкориговано генплан Луцька.

1996 року пройшов стажування в Агенції з міжнародного розвитку США у місті Вашингтоні за програмою «Ринки міської землі».

2002-го року призначений заступником голови Волинської обласної державної адміністрації. Займався розбудовою та облаштуванням пунктів пропуску на державному кордоні України з Польщею «Ягодин», «Устилуг» та з Білоруссю – «Доманово», «Піща», «Пулемець». Брав участь у роботі ради «Єврорегіон-Буг»

2003-2005 – був заступником голови Державного комітету будівництва та архітектури України. Очолював архітектурно-містобудівну й науково-методичну раду з питань реставрації та регенерації історичної забудови Держбуду України.

У 2005 році призначений заступником міністра будівництва, архітектури та житлово-комунального господарства України. Був членом колегії та членом науково-технічної ради Мінбуду. Працював над розробкою законодавчо-нормативної бази щодо спрощення дозвільно-погоджувальних процедур у проектуванні та будівництві.

Працював директором КП «Житлоінвестпроект».

7 лютого 2011 року призначений головним архітектором міста Луцька, начальником управління містобудування та архітектури Луцької міської ради.

Нагороди та відзнаки

Є заслуженим архітектором України, членом Національної спілки архітекторів України, членом-кореспондентом Української академії архітектури, дійсним членом Академії будівництва України, членом бюро УК ICOMOS.

(Взято із Who-is-Who.ua).
Система Orphus