USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95
Лис Володимир Савич
0

Дата народження

26 жовтня 1950 р.

Спеціальність

журналіст

Проживає

Луцьк

Діяльність

письменник, журналіст

Журналіст, прозаїк і драматург.

Народився 26 жовтня 1950 року на хуторі поблизу села Згорани на Волині.

Освіта

1977 року закінчив факультет журналістики Львівського державного університету імені Івана Франка.


Кар’єра

Служив у війську, працював журналістом у районних газетах Волині, Хмельниччини, Херсонщини, Рівненщини, у волинській молодіжці, завідував літературною частиною Рівненського музично-драматичного театру. Нині редактор відділу державного будівництва незалежної громадсько-політичної газети «Волинь».


Творчість

У літературі дебютував як драматург, п'ять його п'єс було поставлено в різних театрах України, на українському радіо. Як прозаїк заявив про себе 1985 року. Член Національної спілки письменників України та Асоціації українських письменників. Довгий час був поза письменницькими організаціями.

Знаний і як драматург: п'ять п'єс поставлено в різних театрах України. 2007 року став переможцем Першого Всеукраїнського конкурсу радіоп'єс (за п'єсу "Полювання на брата").

У 2008 році за роман "Острів Сильвестра" отримав першу премію літературного конкурсу "Коронація слова".

В 2010 році письменник став переможцем конкурсу "Ґранд Коронація Слова", отримавши премію в номінації "Ґранд роман" за твір "Століття Якова".

Відомий також як народний синоптик. Його довгострокові прогнози на цілий рік неодноразово збувалися.

Довгий час був поза письменницькими організаціями. Але, як каже сам, "до АУП мене рекомендував Тарас Федюк, який тоді був її президентом, а до НСПУ вступив 2004 року - на знак протесту проти того, що тодішній режим виробляв зі Спілкою".

У 2016 році роман «Століття Якова» був поставлений на сцені волинського обласного музично-драматичного театру а згодом – екранізований.
Система Orphus