USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94
Запитай юриста
[2 Серпня 2016 22:07] Андрій: Дякую за відповідь на моє питання від 22 липня 2016р. Прошу Вас ще мені відповісти, на якій підставі я можу подарувати свою квартиру, в якій прописана колишня дружина і дитина? І куди мені звертатись. Бо нотаріуси кажуть, що без їхньої згоди не можна (погіршуються умови користування з чужими для них людьми), а опіка теж не дозволить, по тій самій причині. Якщо можна алгоритм дій і нормативні документи. Дякую.
Відповідь юриста:
Доброго дня! Я Вам скажу, що такі відмови нотаріуса у вчиненні нотаріальних дій - посвідченні договору дарування на належне Вам майно у зв’язку із зареєстрованим там чийогось місця проживання, є нічим іншим, як його власним баченням ситуації. В той же час будь-яких законодавчих обмежень щодо проведення перереєстрації на інших осіб права власності на житло, в якому хтось "прописаний", не існує. Оскільки чиясь "прописка" не може обмежувати Ваше право на розпорядження своєю власністю, яке передбачене численними міжнародними та національними нормативно-правовими актами, які, за потреби, зможу Вам навести.

Тому виходом тут є лише домовитись із нотаріусом, котрий посвідчить такий договір, і все, це весь алгоритм дій. Посвідчити такий договір можна і у нотаріуса, що знаходиться за зареєстрованим місцем проживання наприклад того, кому будете дарувати або продавати, необов'язково за місцем знаходження квартири.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus