USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93
Запитай юриста
[11 Серпня 2016 22:17] светлана: 1)Я хочу подарувати дочці будинок, право власності на який оформлено на мене, але він був придбаний спільно з моїм чоловіком. Які потрібно документи для оформлення договору дарування?

Також вкажіть, будь-ласка, чи потрібно робити оцінку майна, яке буде даруватись, адже від цього може залежати сума нотаріального мита та податку на доходи фізичних осіб?

2) Дочка перебуває на даний час у шлюбі. Чи підлягатиме подароване майно розділу під час розлучення?
Відповідь юриста:
Доброго дня! Для оформлення дарування потрібні будуть правовстановлюючі документи на цей будинок, нотаріальна згода Вашого чоловіка на його дарування. Дарунки родичам першого ступеня спорідненості не оподатковуються в Україні (звісно, якщо Ваша донька - громадянка України). На рахунок оцінки, краще запитайте в нотаріуса, котрий посвідчуватиме Вам цей договір. Подароване майно не підлягатиме розділу під час розлучення.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus