USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94
Запитай юриста
[1 Вересня 2016 11:34] ТЕТЯНА: Доброго дня. Прошу Вашої допомоги щодо питання договору купівлі-продажу. Я планую продавати будинок в селі і майже домовилися з покупцями. Чи можуть оформляти договір у сільраді? Які витрати нас очікують при оформленні. Які документи потрібні при оформлені договору? Дякую за відповідь.
Відповідь юриста:
Перелік документів необхідних для оформлення договору купівлі-продажу будинку:

Для продавця:

1. Паспорт та ідентифікаційний код.

2. Правовстановлюючий документ на будинок (один з нижченаведеного переліку): реєстраційне посвідчення на право власності, свідоцтво на право власності, свідоцтво на право на спадщину, нотаріально посвідчені договір міни, договір дарування, договір купівлі-продажу тощо.

3. Технічний паспорт.

4. Витяг про реєстрацію права власності на нерухоме майно (якщо воно було придбане після 7.02.2002 р.).

5. Витяг з реєстру прав власників на нерухоме майно, виданий БТІ (дійсний на протязі 3-х місяців з моменту видачі).

6. Довідка про склад сім’ї та прописку по формі № 3.

7. Якщо співвласниками або зареєстрованими в будинку є малолітні та неповнолітні діти віком до 18 років — рішення опікунської ради виконавчого комітету за місцем реєстрації дитини про згоду на продаж будинку.

8. Нотаріально засвідчена згода чоловіка/дружини на відчуження будинку, якщо будинок належить одному з подружжя на праві приватної власності, паспорт та ідентифікаційний код чоловіка/дружини, свідоцтво про шлюб. Згоди не потрібно у випадку, коли будинок не є спільною власністю подружжя і набутий шляхом приватизації (до 21 січня 2011 року), на підставі договору дарування, отримання свідоцтва на право на спадщину по заповіту чи за законом.

9. Незалежна експертна оцінка будинку.

10. Державний акт на право власності на земельну ділянку.

11. Довідка про нормативно-грошову оцінку земельної ділянки (відділ держкомзему).

12. Довідка про відсутність або наявність обмежень на земельну ділянку (відділ держкомзему).

13. Витяг із поземельної книги.

14. Експертна оцінка земельної ділянки.

15. У випадку продажу частини будинку – нотаріально посвідчена відмова інших співвласників будинку від привілейового права купівлі.

Для покупця:

Паспорт та ідентифікаційний код.

Нотаріально засвідчена згода чоловіка/дружини на купівлю будинку, паспорт та ідентифікаційний код чоловіка/дружини, свідоцтво про шлюб.

Такий договір посвідчується натаріусом. І питання ціни слід дізнаватись в нього.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus