USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90
Запитай юриста
[7 Вересня 2016 14:57] Оксана: Доброго дня! У мене таке питання: Моєму чоловікові патрульний поліції виписав постанову про накладання адміністративного стягнення по справі про адміністративне правопорушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, зафіксоване не в автоматичному режимі за частиною 1 статті 122 КУпАП. Постанова була виписана 17.08.2016 Мій чоловік того ж дня оскаржив дану постанову,написавши заяву на скасування постанови начальнику поліції. Мій чоловік вважає дану постанову не законною, оскільки даного правопорушення не вчиняв. У протоколі написано, що водій здійснив зупинку на другій полосі проїжджої частини,хоча патрульні підійшли до нього на вїзді до стоянки. Таким чином у протоколі зазначені сфальсиковані факти, такі події яких не було. Тому відповідно у поліції немає ніяких доказів (фото, відео фіксації, показань свідків) щодо вчинення порушення. Патрульний підійшовши не представився, став кричати, забрав права і виписав протокол без згоди мого чоловіка поки він шукав вільне місце для паркування. Поліцейський не надав можливості скористатися правовою допомогою, не дав можливості довести свою не винуватість, об’єктивно не оцінив усі докази, покази свідків по справі. Через якісь власні упереджені погляди виписав постанову на 255 гривень штрафу. Погрожував відбиранням прав, за порушення якого і не було вчинено. .Як сказали моєму чоловікові,заяву на оскарження даної постанови повинні були розглянути і дати відповідь до 10 днів. Через 13 днів (з усіма вихідними)06.08.2016 я особисто їздила до управління поліції щоб дізнатись рішення. Мені повідомили, що скаргу мого чоловіка не задовільнили і, що надіслали письмову відповідь. Хоча офіційно я не отримувала, ще ніяких повідомлень. Мій чоловік з таким рішенням не згоден, але він перебуває за кордоном і зараз оскаржити рішення в суді не може. Тому мене дуже цікавить чи може він не платити поки штраф, чи виросте цей штраф поки він пребуває за кордоном?. Як бути з тим,що термін оскарження постанови 10 днів, а він перебуватиме за кордоном до 2 місяців? Чи можна поновити термін оскарження постанови? Чи поважною є причина перебування за кордоном (як доказ у закордонному паспорті штамп із датою вїзду і виїзду з Російської Федерації? Чи варто оскаржувати рішення в суді (чи не буде сума судової тяганити в результаті перевищувати суму штрафу 255 гривень)? Які шанси виграти у даній справі? Що мені робити якщо я так і не отримаю відповіді щодо заяви про оскарження постанови, яку як мені повідомили усно не задовільнили, мені знову їхати в управління поліції і вимагати письмової відповіді щодо рішення по даній заяві? В такому випадку, чи варто позиватися до суду на бездіяльність начальника патрульної поліції? Що ви порадите робити? Заздалегідь дуже дякую
Відповідь юриста:
Доброго дня! В даному випадку перебування за кордоном може і не не бути оцінено компетентним органами як поважна причина пропуску строку для оскарження. Найкраще просто не отримувати офіційно відповідь керівника поліції на скаргу, і отримати її при поверненні в Україну (тоді перебування за кородоном можна буде трактувати як поважну причину пропуску строку на оскарження, і судом його скоріш за все буде поновлено). Оскарження вказаної постанови до суду коштуватиме мінімум 551,2 грн. судового збору, який слід буде сплатити при подачі позову. Щодо шансів виграти справу Вам тут не скажу, оскільки слід оцінювати конкретні докази, якими обґрунтовуватиметься не вчинення Вашим чоловіком порушення ПДР.

В цій ситуації пораджу дочекатись приїзду чоловіка, і вже ним отримати офіційно із зазначенням дати отримання відповідь на скаргу в патрульній поліції. Тоді з дати отримання можна буде рахувати строк на її оскарження до суду (10 днів), і обсудити питання успішності такого оскарження з адвокатом.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus