USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98
Запитай юриста
[13 Вересня 2016 15:52] uspesnaledy8: Доброго дня!
Скажіть, будь ласка, чи може орендар бути звільнений від орендної плати земельної ділянки, якщо її неможливо використовувати через природні процеси - зсуви? Чи можливо звільнитися від орендної плати до тих пір поки не закінчаться дані зсуви, однак, вони можуть тривати дуже довго? Чи є з цього приводу якась практика чи закони на які можна зсилатися?
Заздалегідь дякую!
Відповідь юриста:
Доброго дня! Обласні, міські, селищні та сільські ради на підставі п. 284.1 ст. 284 Податкового кодексу можуть встановлювати пільги щодо сплати земельного податку, який справляється на відповідній території: часткове звільнення на певний строк, зменшення суми земельного податку лише за рахунок коштів, які зараховуються до відповідних місцевих бюджетів.

Тобто це питання можливе, і для цього Вас слід звернутись до відповідної місцевої ради, яка у Вашому окремому випадку зможе прийняти рішення про звільнення Вас від сплати земельного податку (тієї самої орендної плати) на строку існування обставин, за яких земельну ділянку не можливо використовувати за цільовим призначенням.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus