USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94
Запитай юриста
[19 Вересня 2016 11:37] Олександр: Чи маю право я, громадянин О. після рівноцінного обміну в 2015р. (без доплат) нерухомого майна, оціночною вартістю 149000 гривень (що внесено до реєстру) на рівноцінне майно вартістю 149000 грн.- будинок на квартиру, - що зафіксовано договором обміну нерухомого майна, де дохід складає 0 гривень, на отримання субсидіі?

Це трактують як купівля-продаж. Керівництво управління праці та соціального захисту населення каже, що це одне й те саме, що обмін. Самовільно прирівняли договір купівлі-продажу з договором обміну! На яких підставах?

149000 пишуть в дохід попереднього 2015 року, та скасовують мені тим самим субсидію до кінця нинішнього календарного року, як за одноразову покупку понад 50000 гривень. Дохід від рівноцінного обміну скадає 0 гривень! А зарахували 149000. На підставі якого закону? Я нічого не купував, та не продавав. Лише здійснив РІВНОЦІННИЙ обмін! З чого платити за житлово-комунальні послуги? З доходу, що складає рівноцінний обмін, тобто 0 гривень? Маю лише мінімальну пенсію по інвалідності.
Відповідь юриста:
Доброго дня! Відповідно до статті 716 Цивільного кодексу України, до договору міни (бартеру) застосовуються загальні положення про купівлю-продаж, положення про договір поставки, договір контрактації або інші договори, елементи яких містяться в договорі міни, якщо це не суперечить суті такого зобов'язання.

Поширення на відносини міни більшості норм Цивільного кодексу України, що регулюють купівлю-продаж, свідчить про схожу правову природу цих договорів. Проте слід враховувати той факт, що норми ЦК України, які стосуються договору купівлі-продажу, застосовуються до договору міни тільки в частині загальних положень. Правила купівлі-продажу, що не властиві договору міни або суперечать його змісту, зокрема правила про сплату за куплену річ певної грошової суми, до договору міни не застосовуються.

Враховуючи наведене, переконаний, що працівниками органу соцполітики безпідставно зарахували Вам 149000 грн. в якості прибутку, та зняли субсидію.

Вважаю, що їхні дії можна оскаржити до суду, і такий позов буде задоволено.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus