USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95
Запитай юриста
[22 Вересня 2016 18:35] Володимир: Згідно свідоцтва про право власності від 18.07.2007 № С-06259 було засвідчено, що квартира, яка знаходиться за адресою м. Львів, вул. Скорини 8 кв.2 спільно належить на праві спільної сумісної власності гр. Бар Роман Йосифович (батько, помер в 2008 році) та членам сім’ї:
Бар Ганна Олексіївна (мати, померла в 2014 році)
Бар Володимир Романович (син)
Ткач Наталія Романівна (дочка)
Ткач Володимир Романович (племінник)
Ткач Ірина Романівна (племінниця)
На теперішній час, Ткач Н.Р. та Ткач І.Р. одноосібно, без узгодження зі мною змінили дверні замки чим обмежили мені (Бар В.Р.) вільний доступ до батьківської квартири. З квартири я був виписаний в 2008 році у зв'язку із придбанням власного житла.
Прошу пояснити мені подальші мої дії, щоб у рамках правового поля вирішити питання не перешкоджання Ткач Н.Р. та Ткач І.Р. мого вільного доступу до батьківської квартири.
Відповідь юриста:
Доброго дня! Вам слід звернутись до суду з позовом про усунення перешкод в користуванні квартирою, вселення та визначення порядку користування.

Правова аргументація:

Відповідно до ст. 319 ЦК України, власник володіє, користується, розпоряджається своїм майном на власний розсуд. Усім власникам забезпечується рівні умови здійснення своїх прав.

Згідно зі ст. 321 Цивільного кодексу України право власності є непорушним. Ніхто не може бути позбавлений цього права або обмежений у його здійсненні.

У відповідності зі ст. 391 Цивільного кодексу України власник майна має право вимагати усунення перешкод щодо здійснення ним права користування своїм майном.

Стаття 155 Житлового кодексу України визначає, що власника квартири не може бути позбавлено права користування квартирою, крім випадків, установлених законодавством.

У відповідності до ст. 150 Житлового кодексу України, громадяни, які мають у приватній власності будинок (частину будинку), квартиру, користуються ним (нею) для особистого проживання і проживання членів їх сімей і мають право розпоряджатися цією власністю на свій розсуд: продавати, дарувати, заповідати, здавати в оренду, обмінювати, закладати, укладати інші не заборонені законом угоди.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus