USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97
Запитай юриста
[26 Вересня 2016 10:49] Алла: Доброго дня! У мене до вас таке запитання: продаю квартиру, збираю довідки про відсутність заборгованості, кожна комунальна установа за довідку вимагає оплати в 30 грн, 50 грн, 130 грн.
Чи маю я сплачувати? Якщо так, то де і в якому законі це прописано.
Дякую.
Відповідь юриста:
Доброго дня! По-перше, не розумію, навіщо Ви збираєте такі довідки, оскільки на можливість продажу квартири заборгованість по комунальним послугам не впливає. По-друге, простіше взяти квитанцію в банку чи на пошті за комунальні послуги, де будуть дані про заборгованість. По-третє, такі довідки на мають бути платними. Статтею 5 Закону України "Про інформацію" передбачено, що кожен має право на інформацію, що передбачає можливість вільного одержання, використання, поширення, зберігання та захисту інформації, необхідної для реалізації своїх прав, свобод і законних інтересів. При цьому жодних згадок в законодавстві про оплатність таких довідок немає.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus