USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.75 40.00
  • PLN 9.76 9.94
Запитай юриста
[28 Вересня 2016 16:19] Олена: Якщо ми виписали постанову зі штрафом, але людина не заплатила в 15-денний термін. Обов'язково подавати документи на примусове стягнення, чи можна, щоб людина заплатила пізніше?
Відповідь юриста:
Можна, щоб і заплатила пізніше. Однак на забувайте, що таку постанову можна пред'явити до примусового стягнення лише в межах строку пред'явлення виконавчого документу до виконання.

Строки пред'явлення виконавчих документів до виконання передбачено статтею 22 Закону України "Про виконавче провадження" встановлені, відповідно до якої виконавчі документи можуть бути пред'явлені до виконання у такі строки:

- посвідчення комісій по трудових спорах, постанови судів у справах про адміністративні правопорушення та постанови органів (посадових осіб), уповноважених розглядати справи про адміністративні правопорушення, - протягом трьох місяців;

- інші виконавчі документи - протягом року, якщо інше не передбачено законом.

Зазначені вище строки встановлюються для:

- виконання судових рішень - із наступного дня після набрання рішенням законної сили чи закінчення строку, встановленого у разі відстрочки чи розстрочки виконання рішення, а в разі якщо судове рішення підлягає негайному виконанню, - з наступного дня після його постановлення; - виконання рішень комісій по трудових спорах - із дня видачі посвідчення на примусове виконання рішення;

- інших виконавчих документів - із наступного дня після набрання ними юридичної сили, якщо інше не передбачено законом.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus