USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95
Запитай юриста
[28 Вересня 2016 21:42] Наталка: Доброго дня. Моє питання стосовно спадщини.

Після смерті батька залишилась мати та п'ятеро дітей, один з яких прописаний та проживає в будинку батька. Спадкоємцями за законом є мати та брат, що прописаний та проживав з померлим ( останні четверо дітей заяву на спадщину вирішили не писати), а оформити спадщину на матір.

- Чи можна оформити спадщину на матір без написання письмової відмови від спащини брата, прописаного та, який проживає разом з нею?

- Якщо все таки без відмови обійтися неможна, чи матиме він право в подальшому (після смерті матері) заявляти право на спадщину?

Дякую.
Відповідь юриста:
Доброго дня! В даному випадку при фактичному проживанні брата в житлі, де на момент смерті проживав спадкодавець, та при зареєстрованому його місці проживанні в такоми житлі, це не можливо, оскільки він вважатиметься таким, що прийняв спадщину незалежно від написання заяви про її прийняття. Після смерті матері він матиме всі законні підстави претендувати на свою частку у спадковому майні.
Коментарів: 1
Світлана Показати IP 29 Вересня 2016 19:06
Доброго дня. Мені 26 років. Матір виселяє з дому через особисту антипатію до чоловіка, з яким планую створити сім'ю. Вона є власником будинку. Чи можу я претендувати на частину житла, якщо я приписана в цьому домі і зробила за свій кошт ремонт. І якщо мати зробить перепис на рідного брата. Спасибі наперед за відповідь.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus