USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90
Запитай юриста
[25 Жовтня 2016 22:32] Чорна Ксюха: Доброго дня! Така ситуація: в колишньому гуртожитку блочної системи всі кімнати дали на приватизацію. Відповідно одночасно власниками 2-х кімнатної квартири стали дві сім'ї. В моїй кімнаті прописано 3 людей (я, мама та брат), але проживаю я та 2 дівчинки, які сплачують мені кошти за користування послугами. Цікавить наскільки це законно, і чи можуть сусіди якимось чином сприяти виселенню цих дівчат?
Сусіди недоброзичливі люди і внаслідок такої ситуації в нас постійно виникають конфлікти, часто погрози.
Буду дуже вдячна за відповідь.
Відповідь юриста:
Доброго дня!

Якщо Ви оформили з такими дівчатами договір оренди, принаймні частини кімнати, зазначивши про мінімальний розмір орендної плати, тоді ніяких проблем (правових) сусіди Вам не створять. Тільки тут стороною орендодавця мають виступати одночасно усі власники кімнати, а не лише Ви.

Правові підстави: у відповідності до статті 150 Житлового кодексу України, громадяни, які мають у приватній власності будинок (частину будинку), квартиру, користуються ним (нею) для особистого проживання і проживання членів їх сімей і мають право розпоряджатися цією власністю на свій розсуд: продавати, дарувати, заповідати, здавати в оренду, обмінювати, закладати, укладати інші не заборонені законом угоди.

У відповідності до статті 812 Цивільного кодексу України, предметом договору найму житла можуть бути помешкання, зокрема квартира або її частина, житловий будинок або його частина. Статтею 159 Житлового кодексу України передбачено, що предметом договору найму в будинку (квартирі), що належить громадянинові на праві приватної власності, може бути як ізольоване, так і неізольоване жиле приміщення (кімната, зв'язана з іншою кімнатою спільним входом), а також частина кімнати.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus