USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94
Запитай юриста
[28 Жовтня 2016 14:04] Володимир: Моє питання було : [22 Жовтня 2016 13:35] Володимир.
Я дуже вдячний вам за надію, але мене син, проконсультувавшись в якогось юриста, статтєю 405 Цивільного кодекса знову завів в глухий кут. Тому, якщо ваша ласка, поясніть, як таке може бути: з одного боку в нього не має права на проживання, і я як власник можу повністю розпоряджатись своїм майном, а з іншого - він має такі ж самі права, як і я на користування моїм же майном, і я виходить мушу його пускати до помешкання? Невже єдиний вихід ідти до суду, щоб його виселити, і весь час, допоки дочекатись цього гумманного суду, мучитись?
Відповідь юриста:
Доброго дня! Скажу Вам так. Ваш конституційний обов'язок утримувати свого сина припинився. Подальша Ваша допомога синові вже пролягає в морально-суспільній площині.

Статтею 405 Цивільного кодекса в той же час передбачено, що житлове приміщення, яке вони мають право займати (члени сім'ї власника житла, які проживають разом з ним), визначається його власником. З огляду на це, і на норми закону, які писав Вам у відповіді на попереднє запитання, Ви можете і не визначити такому члену сім’ї взагалі ніякого житлового приміщення.

В той же час, для грунтовного вирішення Вашого питання, краще буде звернутись до сина з позовом про виселення без надання іншого житлового приміщення.

Однак для цього потрібно зібрати докази, що він (ваш син) проявляє агресивну поведінку до Вас та інших членів сім'ї, через що постійно виникають конфлікти, тим самим робить неможливим проживання для Вас членів її сім'ї. Тоді підставою для виселення буде ч. 1 ст. 116 ЖК України, відповідно до якої наймач, члени його сім'ї або інші особи, які проживають разом з ним, систематичним порушенням правил соціалістичного співжиття роблять неможливим для інших проживання з ними в одній квартирі чи одному будинку, а заходи запобігання і громадського впливу виявились безрезультатними, виселення винних на вимогу наймодавця або інших заінтересованих осіб провадиться без надання іншого жилого приміщення.

Пленум Верховного Суду України з метою однакового та правильного застосування норма закону у п. 17 постанови Пленуму від 12.04.85 року N 2 "Про деякі питання, що виникли в практиці застосування судами Житлового кодексу України" роз'яснив, що у справах про виселення на підставі ст. 116 ЖК України осіб, які систематично порушують правила співжиття і роблять неможливим для інших проживання з ними в одній квартирі або будинку, слід виходити з того, що при триваючій антигромадській поведінці виселення винного може статися і при повторному порушенні, якщо раніше вжиті заходи попередження або громадського впливу не дали позитивних результатів. Маються на увазі, зокрема, заходи попередження, що застосовуються судами, прокурорами, органами внутрішніх справ, адміністративними комісіями виконкомів, а також заходи громадського впливу, вжиті на зборах жильців будинку чи членів ЖБК, трудових колективів, товариськими судами й іншими громадськими організаціями за місцем роботи або проживання відповідача (незалежно від прямих вказівок з приводу можливого виселення).

Тобто потрібно, щоб органи поліції зафіксували факт вчинення насильства в сім'ї з боку Вашого сина, і за це його було притягнуто до адміністративної відповідальності (мінімум двічі).

І тоді будуть усі підстави для задоволення позову про його виселення.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus