USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95
Запитай юриста
[31 Жовтня 2016 20:44] Galia: Я мама тримісячної дитини. Мені мама неодноразово погроживала, що випише мене, а зараз погрожує, що змінить замки і мене з дитиною не впустить. Наскільки законі її дії і як мені діяти, якщо вона виконає погрозу? Куди звертатись за допомогою?
Відповідь юриста:
Доброго дня! Законно Ваша мати такого зробити не зможе. Так, чимало норм міжнародного та вітчизняного законодавства передбачають засади захисту прав неповнолітніх на житло. Зокрема, стаття 16 Конвенції про права дитини, містить положення щодо захисту прав дітей на житло, з якої вбачається, що збереження права дитини на житло може бути гарантоване в разі належності на праві власності або на праві користування дитині чи її батькам іншого житлового приміщення, крім того, щодо зменшення прав дитини на яке вирішується питання. Статтею 12 Закону України "Про основи соціального захисту бездомних осіб і безпритульних дітей" гарантовано зі сторони держави охорону і захист прав і інтересів дітей під час вчинення дій житлом, в якому проживає дитина. Цей Закон застерігає про недопустимість зменшення або обмеження прав та інтересів дітей під час вчинення будь-яких дій щодо житла, в якому проживає дитина.

Крім того, частиною 1 статті 405 Цивільного кодексу України передбачено, що члени сім'ї власника житла, які проживають разом з ним, мають право на користування цим житлом відповідно до закону.

Якщо мати спробуватиме реалізовувати погрози, слід звернутись до служби у справах дітей, а також в поліцію із заявою про вчинення насильства в сім'ї.
Коментарів: 1
Александр Показати IP 4 Грудня 2016 14:35
За что работники горгаза ходят по домах и требуют деньги за газовую плиту 100 грв . за газовый котел 200 грв . все это у меня подключено официально больше 10 лет . законно ли это . почему я должен платить за свое имущество дополнительно разве в Украине сделали налог за еду и тепло . это законно . зарание благодарен.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus