USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.55 40.00
  • PLN 9.70 9.88
Запитай юриста
[21 Листопада 2016 21:30] Лідія Кирилівна: Чи можна добитись перерахунку пенсії? В 2009 році, маючи 24 місяці страхового стажу, після останнього перерахунку пенсії я звернулась до Пенсійного фонду України в Луцьку про перерахунок пенсії за віком. Пенсію мені перерахували, але розрахунок пенсії проведений із середнього доходу за 2007 рок замість 2008 року.
Я звернулась з позовною заявою до Луцького міськрайонного суду у Волинській області і 18 травня 2011 року суд прийняв рішення і зобов`язав Управління пенсійного фонду України в м. Луцьку провести перерахунок та виплату пенсії із застосуванням показника середньої заробітної плати працівників на одну застраховану особу в цілому по Україні, з якої оплачено страхові внески за календарний 2008 рік з 01.04.2009 року відповідно до статті 40-42 ЗУ «Про загальнообов`язкове державне пенсійне страхування». Але пенсійний фонд м. Луцька 09.06.2011 року подав скаргу до Львівського апеляційного суду, який справу затягував і на мою письмову скаргу прийшла відповідь, що в зв`язку з великим навантаженням розгляд справи затримується.
В грудня 2012 року я в черговий раз звернулась до Львівського апеляційного суду і лише тоді отримала відповідь, що апеляційна скарга УПФУ в м. Луцьку на постанову Луцького міськрайонного суду за моїм позовом до УПФУ в м. Луцьку розглянута ще 17.05.2012 в порядку письмового провадження. Отже, я не знала про час і місце розгляду апеляційної скарги ПФУ в м. Луцьку на рішення Луцького міськрайонного суду
Окрім цього у порушення права на касаційні оскарження рішення суду, мені не була надіслана копія рішення апеляційного суду. І я практично не знала , що за результатами розгляду апеляційної скарги Львівським апеляційним судом було ухвалено нове рішення ще від 17.05.2012року, яким скасовано з невідомих мені причин рішення суду першої інстанції. Зараз уже не знаю де шукати вихід із цього становища і надіюсь на вашу допомогу.
Відповідь юриста:
Доброго дня! В цьому випадку для того, аби вирішити питання на Вашу користь в законній площині, слід подати касаційну скаргу до Вищого адміністративного суду України з клопотанням про поновлення строку на скасаційне оскарження, який становить 20 днів. Мотивувати дане клопотання слід тим, що Ви мені і описали в запитанні. По іншому тут нічого не зробиш.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus