USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98
Запитай юриста
[24 Листопада 2016 08:42] uspesnaledy8: Скажіть, будь ласка, якщо проведена незаконна реконструкція (з порушенням будівельних норм) орендарем магазину на підставі договору підряду, а він у суді посилається на те, що є лише замовником такої реконструкції і сам її не проводив, а тому в його діях відсутній склад правопорушення адміністративного і тепер не повинен сплачувати штраф за такі дії, а сам підрядчик повинен відповідати за скоєне.

Чи правомірні такі твердження? Може є якісь рішення суду? Заздалегідь дякую!
Відповідь юриста:
Доброго дня! Згідно Закону України "Про відповідальність у сфері містобудівної діяльності", якщо замовник будівництва не суміщає в одній особі функції замовника і підрядника одночасно, то за вказаним законом він може нести відповідальність лише за незабезпечення здійснення технічного та авторського наглядів у випадках, коли такі нагляди є обов'язковим згідно із законодавством. В інших випадках відповідальність несе підрядник.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus