USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94
Запитай юриста
[30 Листопада 2016 14:26] uspesnaledy8: Доброго дня!

Скажіть, будь ласка, як сторона може вступити в цивільний процес в апеляційній інстанції із самостійними вимогами на предмет спору, якщо в суді першій інстанції не приймала участь? Може є якась практика з цього приводу? Заздалегідь дякую!

Друге питання: рішення господарського суду набрало законної сили та не оскаржувалось (саме рішення від 2015 року), яким було вирішено стягнути заборгованість по орендній платі. Був виданий наказ та в ДВС відкрито провадження. Однак, ДВС перевірило яке є майно та рахунки у боржника і повідомило що арешт накладено на загальну суму, яка є офіційно в наявності на банківських рахунках 1000 грн, а рішенням стягнуто 30000 грн. Наразі Боржник змінив юридичну адресу і ДВС передало справу до іншого міста органу ДВС та зазначають, що не можуть виконати рішення суду у звязку з тим, що у боржника немає іншого майна на яке можна накласти арешт та повернути борг.

У мене питання, як бути в такій ситуації, виходить, що виграв справу все безпідставно, бо боржник нічого немає і з нього неможливо наразі стягнути борг і він може собі спокійно надалі працювати. Як зобов'язати боржника в таких ситуаціях виплачувати борги та виконувати рішення суду?

Заздалегідь дякую!
Відповідь юриста:
Доброго дня!

Для цього така сторона має подати апеляційну скаргу відповідно до ч. 1 ст. 292 ЦПК як сторона, яка не брала участі у справі, якщо суд вирішив питання про її права та обов'язки, із клопотанням про відновлення строку на апеляційне оскарження.

Можна звертатись в правоохоронні органи із заявою про умисне невиконання посадовими особами боржника рішення суду (ст. 382 КК України), а в іншому випадку тут особливо нічого не зробиш.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus