USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94
Запитай юриста
[4 Грудня 2016 10:48] Мартин Володимир: Доброго дня. В мене питання про відпустку. Працюю в УПП м.Львова ДПП на посаді поліцейський із званням сержант, також вчусь за державним замовленням у Львівському УВС на заочній формі навчання. У вересні на час сесії брав відпустку за яку в листопаді із моєї зарплати зняли 1600грн., отримав на карточку 6400грн. Зважаючи на те, що наш оклад становить близько 4000, а решта рахується як преміальні, то цікаво чи правомірно мені нарахували саме цю суму, а не 8000, як це буває кожного місяця. Дякую!
Відповідь юриста:
Доброго дня! Преміювання здійснюється відповідно до встановленого Положення про преміювання, за наявності достатньої суми коштів, закладених у кошторисі доходів і видатків, та економії фонду заробітної плати. Як правило, премії нараховуються у відсотках до основної заробітної плати і зазвичай залежать від посадового окладу працівника та встановлених йому надбавок. Позиція роботодавця зазвичай така, що якщо у місяці, за який виплачується премія, працівник жодного дня не виконував своїх трудових обов'язків у зв'язку з перебуванням у відпустці, підстави для його преміювання відсутні.

Тому формально пред'явити управлінню патрульної поліції вимоги про сплату відпускних в розмірі фактично отримуваних щомісячно коштів у разі якщо посадовий оклад становить 4000, а решта премії та надбавки, підстав немає. Тут лише моральна сторона щодо неотримання обіцяного..
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus