USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90
Запитай юриста
[23 Грудня 2016 15:37] Nemish Dima: Доброго Дня. Цікавить відповідь з підтвердженням бажано документальним. Ситуація в дитячому садку. Молодша група, Новий рік-виховний захід з участю дітей та батьків, які відокремлені ширмою або так званою "фіранкою", яка відокремлює батьків та дітей, щоб малеча не розгубилася при висловлювані новорічних привітань (вірші).

Питання: 1) Чи має право батько особисто знімати виховний захід на відеокамеру. 2) Чи має право батько відправляти знятий на відеокамеру виховний захід через ссилку (Облако Mail.Ru - облачное хранилище файлов cloud.mail.ru) через Вконтакт всім батькам або по електронній адресі. Чому і чим загрожує?

Оскільки перед виховним заходом серед вихователів пролунала фраза: "Виховний захід не буде проводитись, якщо хтось з батьків буде знімати на відеокамеру", коментуючи тим, що діти будуть відволікатися. Але в той же час під час вистави оператор завідуючої допускався до відеозйомки без перешкод, щоб без конкуренції продавати свою продукцію за високу ціну.

Чекаю вашої відповіді. Якщо можна, то відпишіть Вконтакте. Дякую.
Відповідь юриста:
Доброго дня!

В описаній ситуації я не вбачаю правових порушень з боку батька, який зробив зйомку, завантажив її на ресурс, доступний для перегляду чи завантаження за посиланням, та в подальшому надіслав посилання на неї в мережі інтернет іншим батькам. Правова регламентація. Описаний вище захід за участю дітей та їх батьків у дитячому садочку по суті можна розглядати як такий, що проводився в публічному місці. Здійснення зйомки у публічних місцях спеціального дозволу не потребує, що передбачає стаття 307 Цивільного кодексу України. Законом України "Про інформацію" (ст.20) передбачано, що будь-яка інформація є відкритою, крім тієї, що віднесена законом до інформації з обмеженим доступом.
Коментарів: 1
Богдан Показати IP 23 Грудня 2016 19:55
Хто контролюе установку дорожних знаків

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus