USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95
Запитай юриста
[16 Січня 2017 02:47] Meri: Здравствуйте! Мы проживаем под городом в селе. Рядом ТЭЦ, коммунальные стоки (отстойники с городских канализаций). Проведена вода к селу водоканалом, не своя скважина в селе. Скважину мы свою сделать не можем, пробовали делать глубокую скважину, вода не пригодна для питья.

Село за воду не платило 30 лет, вода что ли на удержке тэца была, из за загрязненной экологии тэц оплачивал воду. Теперь передали водоканалу, и водоканал потребовал всех подписывать договора и платить за воду, это тянется с весны. 70 дворов подписали договора, половина только счетчики поставили, и платят считанное количество человек, всего дворов полтысячи, теперь нам сообщили, что если все остальные не заключат договора до конца недели, тогда перекроют воду. Сточные канализации - водоканала.

Скажите, пожалуйста, какие-то у нас есть права, и всё ли они делают законно, и что возможно сделать для облегчения нашей ситуации? Есть ли какие-то компенсации селу за загрязнение зоны. Выбора у нас нет - своя скважина либо вода водоканала, из скважин не вода поступает, а гадость сточная, делали экспертизы, вода плохая из скважин. Еще и вонь от отстойников такая бывает, что окно нельзя в доме открыть, кроме того, что пепел на головы сыплется с тэца. Тэц скорее отдельная тема, интересует в первую очередь вода.
Спасибо большое за уделенное внимание!
Відповідь юриста:
Доброго дня! Нажаль в цій ситуації слід споживати воду водоканалу, і, відповідно, оплачувати її. Однак слід врахувати, що волоканал зможе від'єднати від водопостачання лише тих споживачів, котрі не оплачують його послуги. Відповідно усім іншим, тобто добросовісним споживачам, він не має права припинити надання послуг. Вихід: знайти особу, бажано професійного активного юриста, котрий відстоюватиме Ваші права у спорі перед водоканалом. Щодо компенсації за забруднення зони Вам точно не підкажу. Це слід на місцевому рівні з’ясовувати чи територія саме Вашого села має якись особливий статус у зв'язку із забрудненнями від ТЕС.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus