USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97
Запитай юриста
[20 Січня 2017 11:17] uspesnaledy8: Скажіть, будь лака, чи може поліція вимагати від міської ради усі декларації працівників, рішення сесій, протоколи для складання протоколів про виявлення корупції, якщо вся ця інформація розміщена на сайті. Як можна відписати в такому випадку, що підстав для виявлення корупції не має. На які НПА можна зсилатися? Заздалегідь дякую.
Відповідь юриста:
Вимагати вона може, а ось щодо повноти правових підстав для таких вимог, це вже інше питання.

Можливо відмовити у видачі копій документів на запит. Пропоную Вам надати відповідь в такій послідовності. "Уважно вивчивши Ваш запит щодо надання інформації про…, вимушені повідомити наступне… (перелічуєте кожну норму закону, на яку посилається поліція та цитуєте її зміст, як те вказано у відповідному нормативно-правовому акті. Там, де не має посилань на конкретні статті законів чи підзаконних актів - вказуєте про відсутність в такому акті прямих норм, які зобов'язують суб’єкта отримання запиту надавати відповідну інформацію). Далі вказуєте, що порядок можливості отримання запитуваної інформації є іншим, зокрема на підставі ухвали слідчого судді про тимчасовий доступ до речей і документів, винесеної у кримінальному провадженні у встановленому порядку за наявності на те відповідних правових підстав.

Також, якщо при можливому наданні відповіді на запит будуть розголошуватись конкретні анкетні дані фізичних осіб, зазначаєте те, що у запиті ставиться питання про надання, зокрема анкетних даних осіб, і що у відповідності до частини 2 статті 21 Закону України "Про інформацію" (що кореспондується із Рішенням Конституційного Суду України N1-9/2012 від 20 січня 2012 року у справі N1-9/2012 за конституційним поданням Жашківської районної ради Черкаської області щодо офіційного тлумачення положень частин першої, другої статті 32, частин другої, третьої статті 34 Конституції України), такі дані відносяться до конфіденційної інформації, поширення якої без згоди таких осіб утворює склад кримінального правопорушення, передбаченого ст. 182 КК України.

У відповіді на запит варто нагадати, що у відповідності до ч. 2 ст. 19 Конституції України, органи державної влади та їх посадові особи зобов’язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України.

В кінці відповіді зазначаєте, що правових підстав для задоволення запиту не вбачається".
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus