USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95
Запитай юриста
[20 Січня 2017 11:24] Katya: Доброго дня! Мама моя втратила документ (рішення сільської ради про надання їй земельної ділянки розміром 2га для ведення особистого селянського господарства). Для того, щоб зробити копію цього рішення мама звернулась до сільського голови, там відповіли, щоб звертались в архів. Мама зверталась в архів уже три рази письмово, на всі три рази архів відповідає, що рішення не знаходять. Але ж мама користувалась цією землею 13 років, податок сплачувала за всі роки і в 2016 році в серпні теж заплатила податок, всі квитанції до єдиної є з печатками та підписами. Мама звернулась в податкову службу з запитом, щоб нам надали копію цього рішення. Але в податковій нам відповіли, що так, було це рішення, але за сроком давності (окільки більше 5 років) вони ці документи утилізують, тобто спалюють, а податок після цього вони нараховують просто по призвіщу. Мама знов зверталась до сільського голови, а він говорить, що мама незаконно займає землю, оскільки немає на це документа, і пропонує їй написати заяву на аренду землі. Підскажіть, будь ласка, куди звертатись, як звертатись, чи дійсно податкова служба не зберігає ці документи, чи дійсно їх утилізує, чи все ж таки податкова документи теж зберігає в архіві. Завчасно вдячна.
Відповідь юриста:
Доброго дня! Такий документ має зберігатись в архіві при відповідній райдержадміністрації. Якщо ж в архіві його немає, можна спробувати встановити його зміст через суд. І ще тут важливим є питання щодо змісту рішення сільської ради 13-річної давності, тобто на яких підставах така земельна ділянка була матері надана, чи у власність, чи у користування.. Якщо земельна ділянка була надана у власність, то Ваша мати повинна була її приватизувати, і мати відповідний державний акт про право власності на землю.
Коментарів: 1
ВІра Бойко громадськ Показати IP 20 Січня 2017 17:26
1. На початках наберіть безкоштовний номер на урядову гарячу лінію 0800-507-309. Розкажіть про завідомо здійснення протиправних рішень голови селищної ради, податкової інспекції. 2. У жодному разі не писати заяву на аренду землі. 3.У канцелярії селищної ради має бути журнал реєстрації актів приватизації виданої землі . 4. У податкової інспекції Вашого районну все комп'ютеризовано, І вони мають всю інформацію за всі роки. Дайте інформаційні запити по даних службах.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus