USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92
Запитай юриста
[20 Січня 2017 23:45] Marta: Доброго дня.



Прошу Вас допомогти мені по такому питанні: 3-х кімнатна квартира перебуває у суспільній спільній власності, власник квартири мій дід, моя тітка і колишня дружина мого діда (квартиру колись видали діду від заводу, потім він приватизував її і прописав там свою другу дружину, на даний момент колишню). Зараз мій дід і тітка не проживають у даній квартирі. Скажіть, будь ласка,, чи маю я право, як його онука, по його згоді проживати там з своїм офіційним чоловіком та дитиною, якщо ми там не прописані? Чи необхідні для цього якісь документи? Справа в тому, що його колишня дружина, яка є власником однієї з кімнат, перешкоджає мені там жити, пише заяви до поліції на мене і мого чоловіка, що це ніби ми недаємо їй жити, не пускаєм її в квартиру (хоч по факту ми ще навіть туди непереїжали, а просто поставили її до відома, що будемо там жити).



Наперед вдячна за допомогу
Відповідь юриста:
Доброго дня! Вселення в житло та реєстрація у ньому місця проживання осіб, які не є його власниками чи співвласниками, здійснюється за годою усіх співвласників такого житла. Тому для правової можливості "жити" заперечення колишньої дружини діда лише його згоду недостатньо. Щоб Ви могли там проживати разом із своєю сім’єю, слід або щоб дід подарував Вам свою частку у такій квартирі, або щоб був у судовому порядку встановлений порядок користування нею між співвласниками, і тоді би міг Вам надати в оренду свою частку кватири (відповідно кімнату, яка буде встановлена таким порядком користування).
Коментарів: 1
Анонім Показати IP 30 Січня 2017 21:44
Добрий день. Хочу запитати,ми на власній ділянці даній нам під забудову поставили фундамент а нам прийшла відмова щодо згоди на початок будівельних робіт,ми подали ще раз документи,чи можуть нам дати штраф і в якому розмірі?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus