USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.80 9.95
Запитай юриста
[27 Січня 2017 22:37] Яна: Доброго дня! Моя сестра виступала поручителем. Людина, яка брала кредит, перестала платити. Приходили вже описувати майно моєї сестри. У неї будинок в селі. Єдине житло. Має двох неповнолітніх дітей. Що можливо зробити, аби не відібрали житло, якщо коштів погасити той кредит вона не має? Вже погрожують продати її будинок з молотка.
Відповідь юриста:
Доброго дня! Звісно, слід вивчати конкретну ситуацію, однак відразу можу заспокоїти, що будинок у неї кредитори не заберуть, якщо він є єдиним житлом, і у ньому прописані і фактично проживають неповнолітні діти. Чимало норм міжнародного та вітчизняного законодавства передбачають засади захисту прав неповнолітніх на житло. Зокрема стаття 16 Конвенції про права дитини, містить положення щодо захисту прав дітей на житло. Дана норма в українській правозастосовній практиці реалізується у гарантії збереження права дитини на житло, і у можливості звернення стягнення на налжене неповнолітнім житло, навіть на праві користування, лише в разі належності на праві власності або на праві користування дитині або її батькам іншого житлового приміщення, крім того, щодо якого існує можливість звернення стягнення. Статтею 12 Закону України "Про основи соціального захисту бездомних осіб і безпритульних дітей" гарантовано зі сторони держави охорону і захист прав і інтересів дітей під час вчинення правочинів щодо нерухомого майна та під час можливого зверненння стягнення на таке майно. Цей Закон застерігає про недопустимість зменшення або обмеження прав та інтересів дітей під час вчинення будь-яких правочинів щодо житлових приміщень, в тому числі застерігає від реального звернення стягнення на житло за умови відсутності іншого.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus